zoekt een

Geestelijk Verzorger | Oss - Uden | 16-36 uur

In verband met de aanstaande pensionering van een van onze collega’s zoekt BrabantZorg een collega voor het team Geestelijke Verzorging met contractmogelijkheden van 16 tot 36 uur. In deze uren werk je voor een aantal locaties, verspreid in de regio’s Oss en Uden.

Hier ga je werken
Het team Geestelijke verzorging van BrabantZorg bestaat momenteel uit acht geestelijk verzorgers. Iedere geestelijk verzorger heeft eigen locaties. De locaties bieden vooral verpleeghuiszorg, waarin psychogeriatrische zorg een belangrijk aandeel heeft. Ook biedt een aantal locaties revalidatiezorg. Geestelijk verzorgers maken deel uit van het Behandel- en Kenniscentrum (BKC).

Dit ga je doen
Je werk speelt zich af op meerdere niveaus en in meerdere vormen. De kerntaak van de geestelijk verzorger is de gerichte aandacht voor onze cliënten. Je begeleidt en ondersteunt individuele cliënten bij hun zin- en levensvragen. Daarbij heb je ook aandacht voor de naasten van de cliënt. Dat past binnen de beweging richting SamenZorg die we als BrabantZorg maken, waarbij we in de driehoek van cliënt, naasten en zorgverleners proberen het leven van onze cliënten zo fijn mogelijk te houden of te maken, met zoveel mogelijk behoud van regie.

Ook geef je vorm aan al dan niet religieuze rituelen, aansluitend bij de behoefte van de cliënt. Je hebt bijzondere aandacht voor zieke en stervende cliënten en hun naasten. Je gaat voor in vieringen en bezinningsbijeenkomsten en je organiseert en begeleidt huiskamerbijeenkomsten.

Je werkt nauw samen met zorgmedewerkers, behandelaren en soms vrijwilligers. Je hebt oog voor zorgethiek en dilemma’s in de zorg en weet medewerkers en teams daarin te begeleiden. Je neemt deel aan partnergroepen en geeft scholing aan medewerkers. Je bevordert de ethische reflectie in- en op de zorg, onder meer in de vorm van moreel beraad. Je hebt een visie op de ontwikkeling van het vak en op de maatschappelijke ontwikkelingen in de ouderenzorg. Je hebt een actieve rol binnen de Vakgroep Geestelijke Verzorging. De visie op positieve gezondheid van BrabantZorg is je uitgangspunt.

Een veelomvattende baan, waarin je veel kunt betekenen voor de mensen waar je mee te maken krijgt.

Dit ben jij
Jij beschikt over een afgeronde universitaire opleiding Theologie of Religiewetenschappen.
Daarnaast:
 • Ben je in staat de begeleiding van cliënten en hun naasten en de medewerkers op een passende manier vorm te geven. Gericht op de levensbeschouwing, de spiritualiteit en de diepere waarden van de cliënt, die zijn of haar leven zin en betekenis geven. Je weet aan te sluiten bij de veranderingen en verschuivingen daarin. Je houdt daarbij rekening met de visie en de uitgangspunten van de organisatie;
 • Beschik je over uitstekende communicatieve eigenschappen en hecht je waarde aan een goede samenwerking met vakgenoten en andere disciplines;
 • Beschik je over digitale vaardigheden;
 • Ben je in staat om voor meerdere locaties te werken en ben je daarnaast inzetbaar voor BrabantZorg-brede vragen;
 • Heb je een rijbewijs en beschik je over een auto;
 • Heb je een SKGV-registratie (of ben je bereid die aan te vragen).

Dit bieden wij
Je krijgt in eerste instantie een dienstverband van 7 maanden en een salaris in FWG 60 van minimaal € 3767,-, maximaal € 5593,- bruto per maand, bij 36 uur.

Daarnaast:
 • Uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Een goede pensioenregeling, vakantiegeld 8%, collectieve verzekeringen en een eindejaarsuitkering van 8,3% (een volledige 13de maand);
 • Korting op het leasen van een auto o.b.v. Private Lease;
 • Keuze in arbeidsvoorwaarden, zoals een laptop- en fietsregeling;
 • Fijne collega's in een prettig en warm team.

Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg.

Over BrabantZorg

Elke dag zo fijn mogelijk. Dat is wat ons drijft bij BrabantZorg. We ondersteunen cliënten bij het verbeteren of zo veel mogelijk behouden van hun eigen levenswijze en zelfstandigheid. Dat doen we samen met de mensen zelf en hun naasten. Bij BrabantZorg bieden we elke dag vanuit 33 locaties ondersteuning, welzijn, zorg en wonen op maat aan zo’n 6.000 cliënten in de regio Oss, Uden, Meierijstad en Den Bosch. Samen met collega’s en vrijwilligers ga jij hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Hebben wij jouw interesse kunnen wekken?
Dan maken we graag kennis met je.
 • Via de sollicitatiebutton op deze vacaturepagina;
 • Wil je liever eerst even contact, dan kun je met vragen over het vacatureproces bellen of appen met recruiter Merel Breumelhof via 06 16 16 21 77. Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Toke den Biesen (Geestelijk verzorger) 06 10 74 41 20.

De sluitingsdatum van de vacature is 26 juni 2024. De gesprekken vinden plaats op 2 juli 2024.

#LI-MB1

Recente vacatures

A Zorg

Ambulant Begeleider - Flexibele uren

Eindhoven
8 - Oproep / flex uur
Vitalis WoonZorg Groep

Vrijwilliger Welzijn

Eindhoven
0 - 32 uur
Laverhof

Vrijwilligers - Laverhof alle locaties

Schijndel
In overleg