zoekt een

Ondersteunend begeleider wonen intensieve zorg

ZO ZORG JIJ VOOR GELUK
Van klein geluk naar een intens genietmoment, zowel voor jou als de cliënt. Met jouw warme zorg bied jij cliënten een fijn en gelukkig leven. En doordat met onze cliënten geen dag voorspelbaar is, vind jij iedere dag weer opnieuw uitdaging in je werk. Onze cliënten hebben een matig tot (zeer) ernstig verstandelijke beperking, meestal in combinatie met een lichamelijke beperking. Daarnaast is er vaak sprake van bijkomende problematiek zoals o.a. autisme, epilepsie, dementie of, op sommige woongroepen, bijkomend gedrag.

Voor onze cliënten is het niet altijd eenvoudig om aan te geven waar zij nou echt gelukkig van worden. Fijn dat jij er bent, want doordat jij klein kijkt en iemand daarmee écht ziet, kunnen we dit wel aan jou overlaten. Jij weet wat die cliënt bedoelt wanneer hij weer zit te wiebelen in zijn rolstoel, wappert met zijn handen of een hard geluid maakt. En soms uit zich dat in (mild) gedrag waarbij verbale of fysieke spanningen kunnen optreden. Vaak niet bewust op jou gericht, maar ze weten dat jij naar hen wil luisteren en op zoek gaat naar wat zij jou willen vertellen en wat hen gelukkig maakt. Werken vanuit de methodiek Support Gericht Werken levert zowel jouzelf als de cliënt geluk op!
 
DEZE TALENTEN BRENG JIJ MEE
Warm, nieuwsgierig en persoonlijke aandacht, daar herken jij jezelf in! Jouw eigenschappen geven kleur aan het leven van de cliënt. En net dat beetje extra kleur staat voor hen gelijk aan net dat beetje extra geluk. Jij richt jouw begeleiding en verzorging op een stabiel en fijn leven voor de cliënt. En daar waar het kan, denk jij out of the box in de kleine stappen die je samen met een cliënt en de cliënvertegenwoordiger kunt zetten om zijn leven te verrijken!

En naast deze mooie eigenschappen, neem jij natuurlijk kennis en vaardigheden rondom de dagelijkse zorg(overname) mee. Jij geniet ervan om ervoor te zorgen dat cliënten fris de dag kunnen starten of ’s avonds lekker kunnen ontspannen in bad. En jij begrijpt als geen ander dat een cliënt het fijn vindt om zelf het tempo te bepalen en zelf kleine keuzes te maken. En wordt het medisch iets complexer? Daar draai jij je hand niet voor om; jij geeft medicatie en verdiept je waar nodig graag in eenvoudige verpleegtechnische handelingen zoals bijvoorbeeld katheterverzorging of stomaverzorging.

Doordat jij klein kijkt en vanuit je gevoel werkt, voel jij haarfijn aan hoe een cliënt in zijn vel zit. Ook als een cliënt niet kan praten, weet jij contact te maken en zie jij wat een iemand nodig heeft. En dat er af en toe uitdagingen kunnen ontstaan? Dat begrijp jij maar al te goed en je deinst er niet voor terug. Jij ziet de vraag achter dat gedrag en bent er onvoorwaardelijk.

En tot slot heb je een afgeronde Helpende Plus, of een gerichte MBO niveau 3 of 4 opleiding.

ZO WAARDEREN WIJ JOU

  • Je gaat werken op een locatie op het Rijtven in Deurne 
  • Jouw persoonlijke groei staat centraal. Je kunt een uitgebreid scholingsaanbod volgen via onze eigen Academie (o.a. supportgericht werken, Meer Mens, autisme en de benodigde verpleegtechnische handelingen) 
  • Een salaris in FWG30 volgens cao gehandicaptenzorg (minimaal € 2.182,- en maximaal € 3.128,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek) 
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals vakantietoeslag (8%), ORT en een eindejaarsuitkering (8,33%)

Contact

Angelique van Deursen
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

GGZ Westelijk Noord-Brabant

helpende / zorgondersteuner voor de nacht

Halsteren
16 - 32 uur
Van Neynsel

Helpende flexpool

's-Hertogenbosch
In overleg
Joris Zorg

Helpende plus - Laageind

Oirschot
In overleg