Apothekersassistent (16-36 uur per week)

Apothekersassistent | Gemiddeld 16 tot 36 uur per week | Bergen op Zoom en Roosendaal

Ben jij de enthousiaste apothekersassistent die wij zoeken?

Als apothekersassistent binnen de Bravis Apotheek heb je verschillende mogelijkheden en bespreken we samen met jou wat het best aansluit bij je talent en je ambitie.

En de zorg van morgen? Daar bouw jij alvast aan mee!

Werken in een gedreven team

De Bravis Apotheek bestaat uit 5 verschillende met elkaar samenwerkende deelapotheken, verdeeld over de Bravis locaties Bergen op Zoom en Roosendaal: twee ziekenhuisapotheken, twee poliklinische apotheken en een instellingsapotheek.

Als apothekersassistent kan je werkzaam zijn op beide ziekenhuislocaties. Het apotheek team bestaat uit ziekenhuisapothekers, apothekersassistenten, logistiek medewerkers, apotheekmedewerkers, ondersteunende functies en leiding.

Bravis maakt gebruik van Hix, en in de instellingsapotheek ook van Medimo.

Ziekenhuisapotheek

In de ziekenhuisapotheek ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor de medicatiebegeleiding en voor het beheer en afleveren van geneesmiddelen. Ook het voor-toediending-gereed-maken (cytostatica, antibiotica, parenterale voedingen en overige) kan tot de mogelijkheden behoren. Op de verpleegafdeling ben je het aanspreekpunt. Je voert gesprekken met de patiënt over de medicatie bij opname en doet medicatieverificatie op de SEH. Je verricht bereikbaar- en aanwezigheidsdiensten in de avond en in het weekend.

Poliklinische (dienst) apotheek 

In de poliklinische apotheek is er vooral veel patiëntencontact: samen met collega’s verricht je werkzaamheden aan de balie, verwerk je recepten en geef je voorlichting aan patiënten. Daarnaast wordt ontslagmedicatie verzorgd, voer je ontslaggesprekken en is er een belangrijke rol in specialistische farmaceutische zorg thuis (bijv. antibiotica i.v.). Verder ben je verantwoordelijk voor een correcte medicijnlijst en medicatiebewaking. Daar waar nodig zoek je afstemming met andere zorgverleners. Werkzaamheden vinden op wisselende dagen doordeweeks, in de weekenden, avonden en/of nachten plaats.

Instellingsapotheek

Als apothekersassistent vervul je een cruciale rol in het verstrekken van medicatie. Met jouw kennis draag je bij aan de keuze van de juiste medicatie voor de patiënt waarbij je rekening houdt met de actuele voorraad. Je staat daarbij in nauw contact met zowel de verpleegkundigen als de artsen van de verpleeghuizen van ‘tante Louise’ en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Jouw verantwoordelijkheden zijn zowel de inhoudelijke afhandeling en medicatiebewaking van de receptverwerking als het logistieke verloop van de levering. Elke medewerker binnen het team rouleert over verschillende taken: medicatieopname, administratie, adhoc, vliegende keep en weeklevering.

Wij bouwen op jouw enthousiasme en expertise

  • Je bent in bezit van een mbo-diploma apothekersassistent (of hoopt deze opleiding binnenkort af te ronden)
  • Je hebt een klantgerichte, positieve en flexibele instelling;
  • We zien dat je plezier hebt in het werk en bij je contacten met patiënten en collega’s op andere afdelingen binnen het ziekenhuis;
  • Je bent communicatief vaardig en je behandelt de patiënt met respect.

Maar nog veel belangrijker vinden we het dat jij gepassioneerd bent en een drive hebt om mee te denken over de inhoud en de indeling van jouw werk.

Het Bravis ziekenhuis

Het Bravis ziekenhuis is een groot innovatief ziekenhuis met twee hoofdlocaties (Roosendaal en Bergen op Zoom), een buitenpolikliniek in Etten-Leur en meerdere Bravispunten in de regio. Vanaf 2029 zal alle ziekenhuiszorg worden verleend vanuit een nieuw ziekenhuis op locatie Bulkenaar (Roosendaal). Bravis heeft een verzorgingsgebied van circa 300.000 inwoners en biedt een breed palet van medisch specialistische zorg voor de regio West-Brabant. In het ziekenhuis werken 300 medisch specialisten, 3.000 medewerkers en 250 vrijwilligers. Wil je vanuit jouw passie invloed kunnen uitoefenen op de zorg van morgen? Dan ben je hier op de juiste plek. Want hier maken we morgen beter.

Dit biedt Bravis jou

  • Salarisschaal FWG 35 & 40 lopende van € 2.429,- tot € 3.658,- op basis van 36 uur per week;
  • Je valt onder cao-ziekenhuizen met een goede pensioenopbouw;
  • Eindejaarsuitkering (8,33%) en vakantietoeslag (8,33%);
  • Voldoende vakantiedagen en flexibiliteit voor de juiste werk-privé balans;
  • Andere flexibele arbeidsvoorwaarden zoals het Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met o.a. bedrijfsfitness, aanschaf van een laptop en Benefits at Work waarbij je korting kan krijgen in winkels, uitjes en op vakanties.

Een unieke kans om bij te dragen aan het ziekenhuis van de toekomst en een professionele werksfeer, waarbinnen jij kansen krijgt om door te groeien en je te ontwikkelen. Want samen maken we morgen beter.

Iets voor jou?

Upload dan je cv en motivatiebrief als Word- of pdf-bestand. Je ontvangt dan snel meer informatie over het vervolg van de procedure. Wil je meer weten, neem dan contact op met één van de leidinggevenden

Tamara IJzermans            06-16153328      poliklinische apotheek

Angela Brans                   06-51593006      ziekenhuisapotheek

Anneke Engelen              06-30502233      ziekenhuisapotheek

Gea Scherpenisse           088-7067070      instellingsapotheek

Daniëlle de Crom           06-12669199

Ben je benieuwd hoe het is om te werken in het Bravis ziekenhuis, bekijk dan het filmpje.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Het overleggen van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) is een verplicht onderdeel bij alle functies bij aanname in het Bravis ziekenhuis. 

Recente vacatures

Valkenhof

Medewerker intern transport

Valkenswaard
20 - 24 uur
Libra Revalidatie & Audiologie

Verpleegkundige oproep VIN - Tilburg

Tilburg
50 - Oproep / flex uur