zoekt een

Pedagogisch Medewerker Jeugd / Hondsberg - Oisterwijk

Voor Koraal locatie "De Hondsberg" gelegen in Oisterwijk, net over de grens in Nederland, zoeken we per direct opvoeders/begeleiders voor onze jongeren! Door de complexiteit is er voldoende uitdaging en geen dag hetzelfde. Wij zoeken collega's met passie voor onze doelgroep, die net dat stapje extra willen zetten!

Over de functie
Voor de jongeren die tijdelijk bij De Hondsberg verblijven, ben jij als ervaren opvoeder - begeleider eigenlijk alles. Zo ben je nu eens een luisterend oor, dan weer een pedagoog en vervolgens ren je samen achter een voetbal aan.

Geen dag is hetzelfde, continu stem je af op de behoefte van de jongere en zijn omgeving. Je krijgt hierbij een grote mate van vrijheid, creativiteit en verantwoordelijkheid. Iedere jongere is anders, heeft een andere begeleidingsstijl nodig en vraagt een andere benadering. Onze jongeren zitten hier niet voor niets, je bent daarom ook een grote steun in de ontwikkeling. Je bent op verschillende vlakken belangrijk. Dit kan bij de verzorging zijn, het opgroeien in de maatschappij, het terug naar huis gaan of de algehele ontwikkeling. De taken lopen uiteen van huishoudelijke taken, ondersteuning bij de verzorging, dagbesteding, koken, activiteiten begeleiden, gesprekken voeren, dagprogramma’s maken, rapporteren, medicatie verstrekken etc. Het vraag flexibiliteit, creativiteit en geduld en geeft veel afwisseling en uitdaging.

Jij zorgt dat elke jeugdige de aandacht en zorg krijgt die hij of zij op dat moment nodig heeft. Je hebt hierbij oog voor de individuele begeleidingsbehoeften en ontwikkeling van de jeugdige, alsook voor het groepsproces, de groepsdynamiek en het pedagogisch klimaat. Kortom, het werk vraagt veel van je. En dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar het gevoel dat je ervoor terugkrijgt is bijzonder. Door jou kan elke jeugdige echt weer nieuwe stappen maken, want jij bent die belangrijke schakel waardoor hij of zij weer toekomstperspectief krijgt.

Lees hier het verhaal van een tweetal collega's bij de Hondsberg: We doen het echt met elkaar! & Luuk, groepsbegeleider de Hondsberg

Over de doelgroep
De Hondsberg heeft diverse groepen, waarbij het aantal kinderen en jongeren per groep varieert. Overdag gaan zij naar P.I. School Hondsberg. Kinderen en jongeren volgen hier speciaal onderwijs, een onderwijszorgarrangement en/of nemen deel aan een traject van arbeidstoeleiding of arbeidsmatige dagbesteding. De kinderen en jongeren komen uit heel Nederland en hebben veelal een (vermoeden van een) licht verstandelijke beperking en bijkomende complexe, vaak psychiatrische problematieken en stagnatie op verschillende ontwikkelingsgebieden.

Jonge kinderen tot zes jaar kunnen tijdelijk terecht in een observatiegezin. Voor kinderen en jongeren met zeer ernstige, complexe problematiek is opname binnen een Very Intensive Care groep mogelijk.

Het cognitief niveau varieert van ernstig verstandelijk beperkt tot normale intelligentie met bijkomende problematiek als hechtingsstoornis, PTSS, ASS of ADHD. Op een groep verblijven 4-6 jongeren. Het is belangrijk dat je flexibiliteit laat zien in je werkwijze met betrekking tot de verschillende domeinen binnen onze orthopedagogische begeleidingsstijl: structuur, nabijheidsbehoefte, gezag, gedragsregulering, affectie, relatie, zelfredzaamheid, communicatie en toezicht. Dat betekent ook dat je alert bent op lichaamstaal/spanningsopbouw en hierop weet te anticiperen. Uitgangspunt in de begeleiding is de sociaal-emotionele ontwikkelingsleeftijd, wat maakt dat er vanuit nabijheid en toezicht begeleid en gestimuleerd wordt. Er is sprake van een onvoorwaardelijke acceptatie van de jongere. Als Groepsbegeleider bekijk je met een kalm brein de situatie en gebruik je je creativiteit bij het inschatten van en handelen in een situatie.

Over de locatie
De Hondsberg is onderdeel van Koraal en ligt in de mooie natuur aan de rand van Oisterwijk. Meer info over onze locatie kun je vinden op onze website:

Lees hier meer over de Hondsberg!

What’s in it for you
 • Loon: conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 40, (min € 2.72,- en max € 3.535,-) of FWG 45 (min. € 2.766,- max. € 3.938,-) bruto per maand op basis van 36 u/w, afhankelijk van relevante werkervaring en opleiding.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering en ORT-vergoeding, reiskostenvergoeding.
 • Contract voor onbepaalde duur: Je komt direct in dienst bij Koraal en krijgt een contract waarbij het aantal uren (max 36) in overleg met jou wordt vastgelegd.
 • Een leuk team: een enthousiast team met een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
 • Inwerkprogramma: een buddyprogramma om je goed in te werken.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. De verschillende problematieken maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière. Je leert over verschillende problematieken en hoe je hier mee om kan gaan.
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
 • Grensinformatie: Als je vanuit Belgie over de grens gaat werken in Nederland, zijn er praktische zaken die handig zijn vooraf te weten. Wij helpen je hierbij!

Wie zoeken wij
Enthousiaste en betrokken collega's die affiniteit hebben met onze doelgroep jongeren! Doorzetters die stevig in de schoenen staan en grenzen kunnen stellen en bewaken. Onze doelgroep kan agressief gedrag vertonen: hier kun jij mee omgaan.

En verder..
 • Je beschikt over het diploma bachelor of graduaat orthopedagogiek
 • Je bent flexibel inzetbaar en bereid om in wisselende diensten te werken.
 • Uren worden in overleg bepaald.

Meer informatie

Heb jij vragen over werken in Nederland en wat dit betekent voor jou persoonlijke situatie? Reageer dan op deze vacature, onze arbeidsconsulente gericht op Belgische sollicitanten staat klaar om al je vragen te beantwoorden.
Onze teamleiders vertellen je graag meer over deze functies (+31 13 - 5232 933).

Voor het werken bij De Hondsberg is een uittreksel uit het strafregister Type 2 noodzakelijk. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring functioneren en onbesproken gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste.


Reageren
Spreekt onze unieke werkwijze je aan en ben jij de ervaren, flexibele en initiatiefrijke professional die onze jeugdigen verder wil komen helpen? Dan kan je reageren via bijgaand sollicitatieformulier!

Contact

Silvie Carlier
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Jados

Begeleider autisme

Oost West en Middelbeers
16 - 24 uur
Landgoed Nuwenhuys Dagverrijking

INVAL Zorgbegeleider groep dagbesteding / Activiteitenbegeleider

Breda
50 - Oproep / flex uur
MO Den Bosch

Woonbegeleider Beschermd Wonen

's-Hertogenbosch
28 - 32 uur