zoekt een

Verpleegkundige en/of GGZ agoog | Trainingsunit de Beerze

Maak het verschil
Hier kom je te werken in een omgeving waar je talenten worden gewaardeerd en je de ruimte krijgt om jezelf te blijven ontwikkelen. Samen met je team van agogen en verpleegkundigen maak jij het verschil voor onze cliënten en zoek je de balans tussen solistisch werken en samenwerken.

Jouw taken omvatten onder andere:

 • Het bieden van individuele begeleiding aan cliënten bij het dagelijks functioneren en het bevorderen van zelfredzaamheid.
 • Het opstellen en implementeren van begeleidingsplannen op basis van de behoeften en doelen van de cliënten.
 • Het ondersteunen en begeleiden van cliënten bij het behouden van passende huisvesting.
 • Het bieden van psychosociale ondersteuning aan cliënten en het bevorderen van hun emotioneel welzijn.
 • Het stimuleren van de ontwikkeling van vaardigheden en het aanleren van strategieën om met psychische problemen om te gaan.
 • Het bevorderen van sociale participatie van cliënten door het organiseren van groepsactiviteiten en het stimuleren van sociale interactie.
 • Het verstrekken van informatie en voorlichting aan cliënten en hun families over psychische aandoeningen en behandelingsmogelijkheden.
 • Het monitoren van de psychische toestand van cliënten en het signaleren van veranderingen of crisis.
 • Het bieden van ondersteuning bij praktische zaken, zoals het regelen van financiën, het aanvragen van uitkeringen en het vinden van passend werk of dagbesteding.

Jouw toekomstige werkplek en team
Afdeling TrainingsUnit de Beerze is een behandelafdeling voor 15 cliënten die in een klinische setting ambulante zorg levert. Cliënten bij Trainingsunit de Beerze hebben voornamelijk te maken met psychotische stoornissen. Daarnaast komt de combinatie van een psychotische stoornis met persoonlijkheidsproblematiek, autismespectrumstoornis en/of middelengebruik (dubbel diagnose) ook met enige regelmaat voor.

Op de TUB werken voornamelijk herstel ondersteunend vanuit de rehabilitatie en presentiebenadering. Belangrijk hierbij is dat de wensen, behoeften en het herstel van de cliënt centraal staat en we hier zo goed optimaal mogelijk bij aansluiten. De kracht van TrainingsUnit de Beerze is het plaatsen van de hulpverlener naast de cliënt en op een gelijkwaardig niveau met elkaar wordt omgegaan. Het normaliseren en verminderen van hospitalisatie is dagelijks aan de orde. Er wordt gewerkt aan de individuele doelen en er wordt gestreefd naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid. Cliënten kunnen zo mogelijk doorstromen naar begeleid wonen binnen een gebiedsteam, DOOR!, een andere woonvorm met zorg of zelfstandig wonen.

Een aantal kernwoorden van ons team zijn: kundig, warm, gezellig, ervaren, open en humor.

De Beerze is tevens al enige jaren een leerafdeling, waarbij de stagiaires te maken krijgen met alle aspecten van het werk. Er kan veel van elkaar geleerd worden door de verschillen tussen de niveaus en opleidingen van de stagiaires. Stagiaires worden intensief begeleid aan het begin van hun stage en worden op den duur steeds zelfstandiger.

Jouw achtergrond
Jij…

 • bent een proactieve hbo of mbo verpleegkundige of hbo GGZ Agoog;
 • bent flexibel, stressbestendig en staat stevig in je schoenen;
 • ziet werk en schuwt niet om aan te pakken;
 • krijgt energie van samenwerken en wilt met een positieve insteek bouwen aan de toekomst in een dynamisch en afwisselend werkveld;
 • kunt de-escalerend werken, hebt overtuigingskracht maar bent tactvol;
 • ziet daarnaast het belang van humor in je werk met cliënten en zet je samen met collega's graag een gezellige professionele werksfeer neer.

Ons aanbod

 • GGzE biedt een bruto maandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring volgens de CAO van de GGZ. Voor deze functie is dat schaal 45: minimaal € 2451 - maximaal € 3863 op basis van 36 uur.  
 • Daarnaast komen een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), vakantiegeld en goede pensioenvoorwaarden jouw kant op. 
 • We stimuleren mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei in tijd, geld en aandacht waarbij jij zelf de regie neemt.  
 • Als leuk extraatje kan je deelnemen aan het fietsplan. 
 • Veel locaties van de GGzE bevinden zich op het prachtige landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Je kunt hier wandelen in de bossen, genieten van onze boerderijdieren en een lekker kopje koffie nemen bij onze Caffeine Dealers met je collega’s. 

Over GGzE
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.  

GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties. 

Vragen?
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Romy Mennen (GGZ agoog) of Anneke Jacobs (Zorgregisseur) via telefoonnummer 040-2970869.

Solliciteren
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 2 augustus 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

Stichting Maria-oord

BBL Verzorgende IG Verpleeghuiszorg/ZorgThuis

Dongen
In overleg
St. Elisabeth Roosendaal

Helpende plus

Roosendaal
16 - 24 uur