zoekt een

Woonondersteuner Mater Misericordiae (V240210)

Wie ben jij en wat ga je doen

Als woonondersteuner ben je sociaal vaardig, tactvol en hulpvaardig. Je kunt goed luisteren en je inleven in een ander. Je communiceert makkelijk met de bewoners, hun familie en je collega’s met wie je dagelijks in contact bent. Je bent goed staat rapportages te maken om de dagelijkse zorgverlening en afwijkende situaties te delen met collega’s.
Jij bent die enthousiaste collega die samenwerken hoog in het vaandel heeft en de bewoner op de eerste plaats zet.

Je ondersteunt de bewoners bij enkele eenvoudige 'algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL)' activiteiten en bij het eten & drinken. Ook voer je huishoudelijke activiteiten uit met behulp van gangbare huishoudelijke apparatuur. Je werkt hierbij systematisch, hygiënisch en aandachtig. Je bent in staat om met een computer te werken en begrijpelijk te rapporteren. Aandacht en oplettendheid zijn dan ook onmisbaar bij het bieden van ondersteuning en voor het tijdig signaleren van bijzonderheden.

Je werkt zelfstandig aan de hand van afspraken in het zorg(-behandel)plan en op aanwijzingen en in afstemming met collega’s van diverse disciplines. Dagelijkse problemen los je zelfstandig op. En omdat je in een team werkt, heb je altijd een terugvalmogelijkheid.

Als woonondersteuner organiseer en voer je welzijnsactiviteiten uit. Hiermee bevorder je een zinvolle en passende daginvulling en bied je woonondersteuning. Je houdt hierbij rekening met de mate van zelfredzaamheid van de bewoner en stimuleert hen tot deelname. Ook begeleid en ondersteun je bewoners bij het verplaatsen tussen afdelingen en naar het toilet. Je biedt eten en drinken aan en ondersteunt bewoners (mogelijk met slikproblematiek) bij eten en drinken. Je controleert of bewoners de juiste maaltijd hebben ontvangen. Bijzonderheden worden door jou gesignaleerd, gerapporteerd en/of doorgegeven aan je collega’s. Binnen de huiskamers en/of op de afdeling voer je lichte huishoudelijke activiteiten uit zoals (ontkoppeld) koken en het schoonhouden van de keuken en de algemene huiskamer. Daarnaast zorg je dat bestellingen voor voeding gedaan worden. Naast het werk voor bewoners vervul je ook een rol voor het team omdat je teamtaken vervult.

Meer weten?
Bel met Helga Priemus, teamassistent op 06-18 72 75 72.

Wij vinden enthousiasme belangrijker dan een mooi CV, sollicitaties zonder motivatiebrief worden dan ook niet in behandeling genomen.

Wat kun je van ons verwachten
  • Een uitdagende baan met volop mogelijkheden je verder te ontwikkelen zowel profesioneel als persoonlijk.
  • Betekenisvol werk waarmee je écht het verschil maakt en van betekenis bent.
  • Een salaris van €2.236,57 - €2.772,02 per maand (FWG20) bij een 36-urige werkweek.
  • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd voor 16 tot 24 uren per week, in te vullen in alle diensten volgens rooster. Onze diensten zijn van 7:00uur tot 23:00uur.
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals onregelmatigheidstoeslag, een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en pensioenopbouw.
  • We bieden vele vitaliteits programma's die je helpen om je fit, gezond en gelukkig te voelen. .

Jouw kennis en vaardigheden
  • Een diploma of werkervaring in de zorg is voor deze functie geen vereiste. Je volgt een intern inwerkprogramma om te kunnen starten als Woonondersteuner.
  • Het is belangrijker dat jij een dienstverlenende instelling hebt, goed je grenzen weet aan te geven, gemotiveerd en communicatief vaardig bent.
  • Daarnaast ben je fysiek fit in verband met de fysiek belastende werkzaamheden en inzetbaar voor ochtend- en avonddiensten.

Kom je bij ons werken, dan vragen wij je om een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG). De kosten hiervoor worden door ons vergoed.

Waar werk je
Midden in het centrum van Tilburg staat het van oorsprong kloosterverzorgingshuis Mater Misericordiae achter de Tilburgse schouwburg. Er wonen nog veel religieuzen, vrijwel allemaal zusters die behoren tot de Nederlandse Provincie van de Zusters van Liefde van Onze Lieve Vrouw Moeder van Barmhartigheid. De Zusters hebben sinds 1832 een grote rol gespeeld in het opzetten van de ziekenverzorging en het onderwijs in Tilburg en later in heel Nederland en de gehele wereld. Sinds januari 2009 staan de deuren van Mater Misericordiae ook open voor niet-religieuzen. Mater Misericordiae bestaat uit 2 verpleegafdelingen Magnolia en Roos/Anemoon, met elk een hardwerkend en enthousiast team dat openstaat voor de wensen en de behoeften van de bewoners, kwaliteit van leven en werken staat daarbij hoog in het vaandel

Contractvoorwaarden
jaarcontract met vooruitzicht onbepaalde tijd

Contact

Helga Priemus, teamassistent
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting Land van Horne

Medewerker restaurant

Weert
16 - 24 uur
Joris Zorg

Woonzorgondersteuner - Tregelaar

Oirschot
In overleg