zoekt een

Persoonlijk Begeleider Complex Dagbesteding

Vanuit het team Dagbesteding aan Huis bieden we dagbesteding en activering aan cliënten binnen verschillende woningen van Amarant. De functie houdt concreet in:
 • Je bent actief in de activiteitenbegeleiding van de cliënten. De aangeboden activiteiten zijn voornamelijk gericht op het behouden van functies en vaardigheden en op zintuiglijke beleving, dit kan zowel individueel of in groepsverband plaats vinden. Maar bovenal op het zorgen voor een fijne dag.
 • Je biedt dagbesteding aan binnen één of meerdere woningen waarin we streven naar een vast dienstenpastroon maar waarin enige flexibiliteit gevraagd wordt.
 • Je werkt voornamelijk cliëntgericht waarin de doelen vanuit het persoonlijk plan leidend zijn.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de ondersteuningsvragen en draagt zorg voor de uitvoering van het persoonlijk plan.
 • Naast het activiteitendeel help je ook zo nodig mee in de ADL van de bewoners. Denk aan helpen bij eten en drinken, toiletbezoek, transfers verzorgen van rolstoel naar stoel of bed, het geven van medicijnen.
 • Je werkt veel samen met de collega begeleiders van de woonvoorziening.

Waar je gaat werken
De Dagbesteding aan Huis complex wordt geboden binnen de woonvoorzieningen in de regio Midden Brabant. De cliënten hebben een lichte verstandelijke beperking met een complex zorgvraag, dat zich uit in psychische problematieken, verbale en soms fysieke agressie. Dagbesteding aan Huis complex is een aanvulling op de al bestaande route om passende dagbesteding te vinden via bijvoorbeeld een Jobcoach. Meteen bij de start kunnen cliënten die dat nodig hebben dagbesteding krijgen in en om de woonvoorziening. Daarnaast kan de medewerker van dagbesteding een band opbouwen die vervolgens een overstap naar dagbesteding buiten de woonvoorziening kan vergemakkelijken. Voor enkele cliënten is dagbesteding in en om het huis het hoogst haalbare. Dit kunnen mogelijk ook arbeidsmatige activiteiten zijn. Als er wel een overstap naar reguliere dagbesteding gemaakt kan worden is het belangrijk dit intensief te blijven volgen en bij te sturen waar nodig. Werken bij Dagbesteding aan Huis. Waar een stap vooruit gelukkig maakt.

Wat breng je mee
 • Een diploma op MBO niveau 4 richting zorg en welzijn persoonlijk begeleider.
 • Ervaring in het werken met cliënten met een lichte verstandelijke beperking en met uitingen van verbale (en soms fysieke) agressie.
 • Jij staat je mannetje wanneer er eventueel onrust bij de cliënt ontstaat en weet dit snel om te buigen door rust en duidelijkheid te bieden.
 • Jij bent een enthousiast, ondernemend type die leuke activiteiten voor en met de cliënten wil ondernemen binnen maar ook buiten de woonvoorziening.
 • Je kunt zowel solistisch als in teamverband werken.
 • Je werkt zelfstandig en bent ondernemend in het leggen van contacten met de verschillende dagbestedingslocaties.

Wat je krijgt
 • Een vast dienstverband voor 21 uur per week (verdeeld over drie dagen); De diensttijden vallen tussen 7:00 uur en 19:00 uur. Er wordt gewerkt volgens een vast cyclisch rooster. Enige flexibiliteit is gewenst.
 • Een salaris o.b.v. 36 uur per week van €2.766 - € 3.861 (FWG 45, CAO Gehandicaptenzorg);
 • Vakantietoeslag (8%), een eindejaarsuitkering (8,33%) en balansverlof (wat je kunt sparen, verkopen, bijkopen en inzetten) naar rato wat 10 jaar geldig is;
 • Een vergoeding voor reiskosten, dienstreizen, parkeerkosten en VOG en 100 dagen introductie- en inwerkprogramma, waarin je wegwijs wordt gemaakt binnen Amarant;
 • Een ruim aanbod aan cursussen op onze eigen Academie of online en toegang tot het veelzijdige online trainingsaanbod van Good Habitz.
 • Korting via BenefitsatWork op allerlei (web)winkels, uitjes, oplopend tot 40% bij grote merken, speciaal voor jou als medewerker van Amarant!

Enthousiast geworden?
Voor meer informatie over de vacature van persoonlijk begeleider complex dagbesteding kun je contact opnemen met Fons Kappé via 06-51861512 of Elles Pulles via 06-46101358.

Ben je een enthousiaste begeleider complex niveau 3 richting zorg en welzijn en spreekt jou deze vacature je aan, voel je vrij om ook te reageren.

Contact

Claudie Hendrikx
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Vitalis WoonZorg Groep

Activiteitenbegeleider

Eindhoven
16 - 20 uur
Jados

Begeleider autisme

Oost West en Middelbeers
16 - 24 uur
Landgoed Nuwenhuys Dagverrijking

INVAL Zorgbegeleider groep dagbesteding / Activiteitenbegeleider

Breda
50 - Oproep / flex uur