Psychiater

Psychiater Forensische Zorg 24-36 uur locatie Halsteren

Bouw jij mee aan hoog kwalitatieve en veilige zorg voor een zeer complexe doelgroep?

Wat ga je doen
Waar de forensische zorg in het verleden beheersmatig was, beogen wij herstelgerichte zorg te leveren waarbij we de veiligheid nadrukkelijk in het oog gehouden wordt. Hoewel deze ommekeer nog altijd veel vraagt van al onze medewerkers is dit van groot belang om de veiligheid voor onze cliënten, onze medewerkers en de samenleving te bestendigen, maar maakt het ons werk ook boeiend en leuk. Samen met ons team van klinisch-, GZ- psychologen, verpleegkundig specialist, ervaringsdeskundigen, maatschappelijk werk, verpleegkundigen en sociaal pedagogisch hulpverleners geef je als psychiater vorm aan een behandelmilieu en behandeling welke een sterk psychotherapeutisch karakter heeft.
 • Als psychiater geef je uitvoering aan de rol van regiebehandelaar. Je werkt zelfstandig en in samenwerking met collega's ben je verantwoordelijk voor het diagnosticeren, indiceren en behandelen van cliënten alsmede voor de risicotaxatie.
 • Samen met een klinisch psycholoog leid je een multidisciplinair team van enthousiaste, zowel ervaren als jonge krachten. Je levert een belangrijke bijdrage aan het implementeren van nieuwe ontwikkelingen, je begeleidt de verpleegkundig specialist in opleiding
 • Je werkt samen aan de verbetering van interne processen en zorg je voor een optimale afstemming met partners binnen en buiten GGZ WNB
 • In de dienstenpoule begeleidt je de Arts in Opleiding tot Specialist (AIOS) en neem je deel aan intern onderwijs.

Binnen de afdelingen is er veel ruimte voor ontwikkelingen, opleiding en wetenschap; er worden zowel GZ-psychologen in opleiding, verpleegkundig specialisten, artsen in opleiding tot psychiater en verpleegkundigen opgeleid. Tevens participeren we aan diverse onderzoekslijnen van promovendi verbonden aan bijzonder hoogleraar ‘antisociaal gedrag’, psychiatrie en maatschappij Arno van Dam van de Universiteit Tilburg.

Mocht je interesse hebben voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek is hier dan ook ruimte voor. Zie jij in het bovenstaande een uitdaging en wil jij samen met ons aan de slag?

Waar ga je werken
Wij zoeken voor onze FPA een bevlogen collega die samen met ons de zorg op een hoger niveau brengt en meer specifiek de afgelopen jaar opgerichte Forensische HIC verder vorm geeft.

Binnen GGZ WNB vormt de RVE Forensische Psychiatrie en LVB een heel eigen vakgroep. Specifiek voor cliënten met een forensische zorgtitel bieden wij een sluitende keten aan forensische zorg.
Dit betreft poliklinische en outreachende ambulante zorg, begeleid wonen en klinische zorg op forensisch beveiligingsniveau 2 (zowel laag als hoog) (FPA). Wij hebben momenteel 47 klinische bedden. Wij behandelen complexe psychiatrische problematiek met als expliciete focus om het recidiverisico van delicten terug te dringen; In de behandeling van meestal maanden tot zo’n 2 jaar helpen we onze cliënten in het terug vinden van controle, het nemen van verantwoordelijkheid over iemand zijn of haar gedrag en in hun sociaal-maatschappelijke positie. Hierdoor helpen wij hen hun leven weer zinvol op te bouwen, te resocialiseren en wordt het recidiverisico aanzienlijk minder.

Afgelopen jaar hebben wij een Forensisch HIC opgericht, een High en Intensive Care afdeling van 7 bedden die er op gericht is om de veiligheid van de patiënt en diens omgeving op een humane wijze te vergroten en de (dreigende) crisis te stabiliseren. Wij richten ons hierbij met name op mensen waarbij de crisis bestaat uit externaliserend agressief, gevaarlijk en ontwrichtend gedrag ten gevolge van een scala van psychische stoornissen. Door het inzetten op het herstellen en opbouwen van contact met de cliënt en zo min mogelijk repressie werken we aan het vergroten van de veiligheid. Een deel van de cliënten heeft een forensische titel en het andere deel valt onder de reguliere zorg. Er wordt hierbij nauw samengewerkt met GGZ Breburg en Emergis met wie wij samenwerken in de ketenveldnorm levensloopaanpak, onze eigen HIC, onze forensische ketenpartners en onze eigen reguliere forensische afdelingen.

Wat vragen wij van jou
 • Vanzelfsprekend beschik je over een (bijna) afgeronde opleiding tot psychiater met een RGS registratie
 • Je hebt kennis van gespecialiseerde methodieken gericht op onderzoeken, diagnosticeren en behandelen
 • Je hebt affiniteit met het vorm geven van een psychotherapeutische behandeling
 • Je hebt plezier en bij voorkeur (enige) ervaring met het leiden van een multidisciplinair team
 • Je werkt graag samen, hebt een positieve instelling en reflectief vermogen
 • Je bent bereid deel te nemen aan de 24-uurs bereikbaarheidsdienst

Wat bieden wij jou
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ Medisch Specialisten (AMS)
 • Maandelijks een arbeidsmarkttoeslag van 10% van je bruto maandsalaris
 • Wonen en werken in een prachtige regio, 45 minuten vanuit Rotterdam/Dordrecht en Antwerpen, 30 minuten vanuit Breda
 • Een zelfstandige functie bij een regionale GGZ zorgaanbieder.
 • Ruime ontwikkelmogelijkheden bijvoorbeeld bij onderzoek, inhoudelijke innovatie, medisch management en zelfs een ontwikkelfunctie tot geneesheer-directeur is mogelijk.
 • Een goed en uitgebreid opleidingsklimaat voor diverse disciplines.
 • De keuze om fulltime- of parttime te werken.
 • Flexibele werktijden die passen bij jouw persoonlijke situatie.
 • Een vaste aanstelling

Enthousiast? Solliciteer dan direct.
Ben je direct enthousiast en ervan overtuigd dat je bij ons wilt werken? Reageer dan direct via de sollicitatie button.

Heb je vragen over deze functie en kom je graag in contact met een collega? Neem dan gerust contact op met
Joop van Coevoorden (j.vancoevorden@ggzwnb.nl) hij vertelt je graag meer over het werken bij GGZ WNB.

Liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op.
Contactpersoon: Denny Oosterwaal
Telefoonnummer: 06-57488270
E-mail: d.oosterwaal@ggzwnb.nl

Contact

Denny Oosterwaal
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Novadic-Kentron

Basisarts en Verslavingsarts

Vught
Parttime / Fulltime
De Hondsberg

Jeugdarts / Basisarts - Expertise Centrum De Hondsberg

Oisterwijk
20 - 24 uur
Jeroen Bosch Huisartsen

Regie-huisarts gezocht!

Boxtel
In overleg