zoekt een

Jeugd- en gezinsprofessional complex

Heb jij een systemische blik, verbindende kwaliteiten en wil je werken in een jong en gedreven team? Dan zoeken we jou!

 

Functiebeschrijving
Als ‘Jeugd- en gezinsprofessional complex’ heb je een zeer afwisselende functie. Je bent (mede)verantwoordelijk voor jouw caseload van kennismaking tot en met afronding. Je werkzaamheden bestaan uit het bieden van begeleiding en behandeling aan gezinnen, individuen en omgeving. Je werkt samen met de cliënt en diens netwerk doelgericht aan diverse meer complexe hulpvragen en problematieken. Denk hierbij aan meerdere problematieken binnen een (gezins)systeem, (vermoeden van) huiselijk geweld, risicovol gedrag van kinderen/jongeren, dreigende uithuisplaatsing ed.

Je weet vanuit verbinding aan te sluiten bij de behoeften van het (gezins)systeem en helpt hen (opnieuw) een stevige basis te leggen om zelfstandig verder te gaan.

Wat ga je doen

·        Je analyseert in dialoog met het (gezins)systeem de hulpvraag. 

·        Je maakt van individuele hulpvragen een gezamenlijke hulpvraag

·        Je begeleidt bij het opstellen van het plan van aanpak, op basis van observatie en analyse van de problematiek van de kinder(en)/ jongere(n) uit het gezin en adviseert naar eigen inzicht relevante betrokkenen.

·        Je creëert een netwerk rondom het gezinssysteem, zodat zij verder kunnen wanneer de zorg ophoudt. 

·        Je signaleert en bespreekt knelpunten die de (mogelijke) veiligheid van het kind/ de jongere in gevaar brengen en onderneemt op basis hiervan passende actie. 

·        Je intervenieert in crisissituaties. 

·        Je evalueert de hulpverlening en stelt indien nodig het plan van aanpak in overleg met het gezinssysteem en overige in- en externe betrokkenen bij. 

·        Je rapporteert afspraken en voortgang in het cliëntsysteem 

·        Je houdt de eigen expertise op peil door het volgen van ontwikkelingen in het vakgebied.

·        Je verzorgt in- en externe voorlichting en kennisoverdracht op het eigen expertisegebied 

·        Je houdt je professionele ontwikkeling bij middels een POP. 

·        Je treedt op als coach en kritische sparringpartner voor collega’s.

·        Je levert een bijdrage aan het verbeteren van de in gebruik zijnde methodieken.

·        Je onderhoudt contact met gemeente en samenwerkingspartners

·        Je denkt actief mee over het verbeteren van de dienstverlening

·        Je bent een ambassadeur voor de organisatie

Over onze organisatie
Asendo biedt gespecialiseerde hulp aan mensen met psychische problemen door bijvoorbeeld autisme, ADHD, depressieve gevoelens, angst, trauma, maar ook opvoedmoeilijkheden. We werken samen aan duurzame gedragsverandering van kinderen, jongeren, jongvolwassenen en gezinnen. Iedere hulpvraag en situatie is uniek, daarom heeft Asendo een breed en divers aanbod: diagnostiek, behandeling en begeleiding. We doen dit door inzet van onze best-practice werkwijze ‘Samen aan de Slag’ om iemand weer gelukkig te krijgen maar ook zo zelfstandig mogelijk. Zo wordt er een fundament gelegd om verder te kunnen groeien en vanuit eigen kracht deel te nemen aan de samenleving. We werken in Hart van Brabant, West-Brabant Oost en West-Brabant West.

Ondanks de ambulante werkzaamheden in gezinnen, heeft het team van Asendo een goede binding met elkaar en is de sfeer in het team transparant en positief.

Met Asendo sta je er niet alleen voor, we doen het samen.

Wie ben jij?
Jouw doel is zorg leveren met persoonlijke aandacht. Je stelt de zorgwensen en -behoeften van de cliënt en diens systeem  centraal en kijkt naar wat er nodig is. Je bent stressbestendig en kunt goed interveniëren in crisissituaties. Je houdt van afwisseling en vindt het heerlijk om zelfstandig (onder supervisie) te werken en je team naar een hoger niveau te tillen. 

Wat vragen wij van jou?
Je hebt een relevante afgeronde HBO- Bachelor opleiding en minimaal 3 jaar relevante werkervaring met de doelgroep. Daarnaast ben je in het bezit van een geldige SKJ-registratie en rijbewijs B. Je bent een enthousiaste volhouder, veerkrachtig en ondernemend. Ervaring met het bieden van behandeling en (systeem)begeleiding in complexe (gezins)problematiek is een must. Je werkt volgens een regelmatig werkrooster, maar bent in overleg inzetbaar in de avonden. Deze flexibiliteit is een must gezien het karakter van het werk.

Wat bieden wij?
Het betreft bij aanvang een overeenkomst van 24-32 uur. Gewenst aantal uren en salariëring in overleg conform de CAO-jeugdzorg schaal 9. Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8.3%. Asendo maakt zich sterk voor een gezonde werk- en leeromgeving (Medewerkers Tevredenheidsonderzoek geeft een 8.2).

Je werkt in een prettig, gemotiveerd, zelfstandig en kundig team, waarin je de kans zult krijgen je talenten optimaal in te zetten. Het contract betreft een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op vast dienstverband bij gebleken geschiktheid en gelijkblijvende omstandigheden.

Contact

Nadine van Wezel
HR Adviseur
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Libra Revalidatie & Audiologie

AIOS Revalidatiegeneeskunde

Eindhoven
36 - 40 uur
Valkenhof

Medewerker intern transport

Valkenswaard
20 - 24 uur