zoekt een

Herstelondersteuner Waalwijk

Vind jij gelijkwaardigheid ook erg belangrijk? Geloof jij daarnaast in de kracht van ieder mens om te herstellen en om mee te doen? En wil jij onze cliënten ondersteunen in het dagelijks leven? Zodat ze stap voor stap hun eigen talenten (weer) kunnen inzetten? Dan hebben wij een geweldig mooie baan voor jou. Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen als Herstelondersteuner?


Je ondersteunt cliënten met (ernstig) psychiatrische en eventueel verslavingsproblematiek in de dagelijkse gang van zaken. Je begrijpt dat iedereen anders is en dat het niet altijd meezit. Je kunt met deze kwetsbaarheid omgaan, ook als je weerstand krijgt of geprezen wordt. Onze cliënten zijn af en toe onvoorspelbaar. Werken met en voor hen is soms verdrietig, soms hartverwarmend maar altijd afwisselend.
Een klein signaaltje van je cliënt is voor jou al genoeg om in te schatten hoe jij het best kunt bijdragen. En dat doe je nooit alleen. Je werkt altijd samen met de cliënt, zijn omgeving en andere professionals binnen en buiten RIBW Brabant.
Bij het herstel help je de cliënt bij het waarmaken van zijn of haar wensen en verlangens. Je hebt aandacht voor de gebieden: wonen, eigen regie, gezin en huiselijke relaties, maatschappelijke participatie, sociale netwerk en financiën. Soms organiseer je een groepstraining en soms een individuele activiteit.

In wat voor team ga je werken?


Team Balade is een groot team dat de verbinding met elkaar opzoekt. Vanuit hun cliënten populatie krijgen zij diverse zorgvragen en steken zij gezamenlijk de schouders eronder als er iets gedaan moet worden. Ze denken graag met elkaar mee en hebben allemaal hun eigen expertise en delen deze kwaliteiten graag met elkaar. Wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal graag in de psychiatrie werken. Dat betekent dat ze cliënten ondersteunen in hun herstel. Ze staan open voor het verhaal van de cliënten en luisteren geduldig naar hen. Ze sluiten aan bij hun leefwereld en kijken vanuit het perspectief van de cliënt. We werken tussen 08.00 en 22.00 uur zowel door de week als in het weekend. Gemiddeld werk je twee weekenddagen per maand.

Je werkt in een resultaatverantwoordelijk team waarin ieders rol belangrijk is met zo min mogelijk overdrachtsmomenten en korte lijnen. Dit maakt het makkelijker om snel door te pakken. Als herstelondersteuner werk je voor RIBW Brabant zowel ambulant als in een beschermd wonen-omgeving. We werken vanuit ongeveer 25 wijkteams, verspreid over Tilburg, Waalwijk en Oisterwijk. 

Wat breng je mee?


·         Je MBO-diploma (niveau 4), met name: Maatschappelijke Zorg, Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening, Verpleegkunde.

·         Ervaring in de psychiatrie.

·         Je kunt je goed in anderen inleven.

·         Je weet hoe je goed kunt samenwerken met verschillende cliënten, collega’s en organisaties.

·         Je bent kwaliteitsgericht en ondernemend.

·         Je hebt een flexibele en doelgerichte instelling.

·         Rijbewijs B en een vervoersmiddel is een pré.

Wat bieden wij jou?


·         Een dienstverband bij een werkgever met, al tien jaar, het keurmerk ‘Beste werkgever’!

·         Tevreden cliënten, ze beoordeelden onze zorg met een 8!

·         Een open en informele sfeer met heel veel ruimte voor jouw ontwikkeling.

·         Je contract omvat 28-32 uur per week en geldt voor een periode van minimaal 1 jaar.

·         De functie is ingeschaald in FWG 40 (€ 2387 - € 3541 bij een fulltime dienstverband van 36 uur). 

·         Niet standaard nachtdiensten draaien. Daar hebben wij namelijk een apart team voor.

·         Een combinatie van ambulante zorg en beschermd wonen.

·         Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg.

·         Je krijgt jaarlijks 8% vakantiegeld en een structurele eindejaarsuitkering van 8,33%.

·         Je hebt recht op een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, collectieve verzekeringen, sportfaciliteiten, een ruim opleidingsaanbod      en een werkgeversbijdrage voor het pensioenfonds PFZW.

·         Uitnodiging voor jaarlijks, superleuk teamuitje!

·         Een telefoon, tablet of laptop die je ook vanuit huis mag gebruiken.

Over werken bij RIBW Brabant 

Wij geloven dat een mens vaak veel meer kan dan hij of zij zelf denkt. Onze professionals en vrijwilligers zijn een bron van inspiratie en motivatie voor anderen. Onze medewerkers durven zichzelf te zijn en zien gelijkwaardigheid als hét uitgangspunt in de begeleiding van anderen. Gelijkwaardigheid zie je ook terug op de werkvloer. We gaan informeel met elkaar om en ondersteunen elkaar. We zorgen samen dat iedereen zich veilig kan voelen. Onze medewerkers zetten zich in om cliënten weer mee te laten doen in de samenleving. Zij zijn succesvol wanneer een cliënt zoveel mogelijk op eigen kracht zijn leven naar tevredenheid kan inrichten. 

Lees hier nog meer over werken bij ons. 

Interesse?
Dan wil je vast meer weten. Bel gewoon even met Rowenna Wijnans op nummer 06 – 27379875 of Sandra van Fessem op nummer 06 - 27169913. Zij zijn herstelcoach en weten veel over het werk, het team, de soort cliënten en het sollicitatieproces.

Meer weten over RIBW Brabant? Check onze socials. Bekijk ook vooral ‘RIBW Brabant: kansrijke werkgever’ op onze werken bij-pagina op de website als je wil weten wat onze medewerkers hierover zeggen. 

Solliciteren
Wij ontvangen graag voor 15 juli 2024 je motivatiebrief en CV. Mail deze naar werkenbij@ribwbrabant.nl en zet er ook even het vacaturenummer bij: 240602. We laten je snel weten of we je uitnodigen voor een gesprek. 

Contact

Rowenna Wijnans
herstelcoach
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Valkenhof

Medewerker intern transport

Valkenswaard
20 - 24 uur
Libra Revalidatie & Audiologie

Verpleegkundige oproep VIN - Tilburg

Tilburg
50 - Oproep / flex uur