zoekt een

Wijkverpleegkundige – De Wever Thuis team Reeshof (V240102)

Wie ben jij en wat ga je doen

Als wijkverpleegkundige ben je een toegankelijke persoonlijkheid die dicht bij de mensen in de wijk staat.
Je vindt het leuk om bij mensen met verschillende zorgvragen en achtergronden thuis te komen en je past je makkelijk aan. Je voelt haarfijn aan wat de cliënt van je verwacht en betrekt hem/haar bij wat je doet.
Naast verpleegkundige zorg voor je cliënten ben je er ook voor de wijkbewoners. Ze kunnen bij jou terecht met kleine en grote zorgvragen. Tijdens deze contacten ben je heel alert op signalen van een mogelijke zorgvraag. Zie je dat de Wever niet verder kan helpen, dan weet jij wel welke zorgpartner dat wel kan.
Jij zorgt ervoor dat de lijntjes met de huisartsen, ziekenhuizen en sociale hulpverlening kort zijn en steekt veel energie in het versterken van de samenwerking in de wijk.
Naast deze zorgtaken en de contacten in de wijk pak jij ook graag andere werkzaamheden op die ook geregeld moeten worden binnen het team, zoals b.v. een teamtraining. Doordat we werken in zelfstandige teams heb je veel eigen verantwoordelijkheid en er wordt dan ook van je verwacht dat je deze verantwoordelijkheid pakt. Daarbij wordt van alle teamleden flexibiliteit verwacht zodat zowel de zorgtaken als de teamtaken evenredig verdeeld worden binnen het team. Daarnaast wil je jezelf en je collega’s continu verbeteren en doorontwikkelen.

De werkzaamheden van de wijkverpleegkundige zijn onderverdeeld in de volgende rollen:

Netwerken
De wijkverpleegkundige onderhoudt een breed netwerk van in- en externe contacten en heeft een actieve rol bij diverse (multidisciplinaire) overleggen en netwerkbijeenkomsten. De wijkverpleegkundige is op de hoogte van de sociale kaart, is zichtbaar en laagdrempelig bereikbaar.

Indiceren
De wijkverpleegkundige plant bij nieuwe clienten een verpleegkundig advies gesprek. Zij stelt samen met de cliënt verpleegkundige diagnoses, doelen en interventies vast (OMAHA methodiek) en voert preventieve activiteiten uit zoals huisbezoeken, adviseren, instructie en voorlichting geven aan de (potentiele) cliënt en het cliëntsysteem.

Ontwikkelen
Neemt initiatief tot en levert een bijdrage aan de ontwikkeling, uitvoering, voortgang en kwaliteit van (nieuwe) werkwijzen binnen de zorg, zowel binnen als buiten De Wever.

Vakinhoudelijk sturen
Signaleert een tekort aan kennis in de beroepspraktijk en onderneemt actie om die te verhelpen. Heeft binnen het team een consultfunctie, coacht, begeleidt, instrueert, adviseert, motiveert en stimuleert met betrekking tot de voortgang en kwaliteit van de zorgverlening.
De wijkverpleegkundige begeleidt de BOL- en BBL-studenten en coacht andere werk(-proces)begeleiders.

Zorg regisseren
De wijkverpleegkundige neemt de regie, de coördinatie en de verantwoording op zich om tot passende interventies te komen en waarborgt de continuïteit van zorg. Hierbij maakt zij samen met de client de afweging welke (in)formele partners ingezet kunnen worden om de client en zijn netwerk te onderrsteunen. Door middel van gesprekken bewaakt de wijkverpleegkundige de situatie van de client en stelt afspraken en indicaties indien nodig bij.

Zorg verlenen
De wijkverpleegkundige verleent preventieve, curatieve en palliatieve zorg en begeleiding in alle voorkomende situaties.

Wij nodigen ook HBO verpleegkundigen uit om te solliciteren. Heb je de ambitie om door te groeien naar de rol van wijkverpleegkundige? Dan bieden wij een traineeship hiervoor aan zodat je je optimaal kunt ontwikkelen in de rol van wijkverpleegkundige.

Meer weten?
Bel met Carla Eichhorn, Manager Wijkverpleging, tel. 06 83 09 76 36 of Damas Weideveld, collega wijkverpleegkundige team Reeshof, tel. 06 34 51 15 13.


‘Eigen regie en eigen activiteit maken gelukkig’
‘Samen vinden we een oplossing’
‘We hebben een positieve houding’
‘Leefwereld is leidend voor systeemwereld’


Dit zijn de vier oneliners met onze visie. Deze zijn te zien in een mooi animatiefilmpje: https://youtu.be/PMFR1x7yZe0

Wat kun je van ons verwachten
 • Een uitdagende baan met volop mogelijkheden je verder te ontwikkelen zowel profesioneel als persoonlijk.
 • Een salaris van €3.256,53 - €4.370,94 volgens cao VVT FWG50 bij een 36-urige werkweek. Een aanloopperiodiek kan van toepassing zijn op het startsalaris.
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd van minimaal 28 uur per week. De voorkeur is dat je als wijkverpleegkundige bij de Wever geen weekenden werkt. Wel zien we graag flexibiliteit en beschikbaarheid in geval van nood/ziekte. Wat ook kan betekenen dat je een dag in het weekend werkt.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals onregelmatigheidstoeslag, een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en pensioenopbouw.
 • We bieden vele vitaliteits programma's die je helpen om je fit, gezond en gelukkig te voelen.

Jouw kennis en vaardigheden
 • Je hebt een hbo-diploma Verpleegkunde niv. 6 en je bent BIG-geregistreerd.
 • Je kunt vakbekwaam indiceren.
 • Je bent een toegankelijke persoonlijkheid die dicht bij de mensen in de wijk staat.
 • Je vindt het leuk om bij mensen met verschillende zorgvragen en achtergronden thuis te komen en past je makkelijk aan.
 • Je voelt haarfijn aan wat de cliënt van je verwacht en betrekt hem/haar bij wat je doet.
 • Naast de verpleegkundige zorg voor je eigen cliënten, ben je er ook voor de andere wijkbewoners. Ze kunnen bij jou terecht met kleine en grote zorgvragen. Tijdens deze contacten ben jij heel alert op signalen van een mogelijke zorgvraag. Zie je dat De Wever niet verder kan helpen, dan weet jij wel welke zorgpartner dat wel kan.
 • Je zorgt ervoor dat de lijntjes met de huisartsen, ziekenhuizen en sociale hulpverlening kort zijn en steekt veel energie in het versterken van de samenwerking in de wijk.
 • Naast deze zorgtaken en de contacten in de wijk pak jij ook graag andere werkzaamheden op die ook geregeld moeten worden binnen het team, zoals b.v. een teamtraining. Doordat we werken in zelfstandige teams heb je veel eigen verantwoordelijkheid en er wordt dan ook van je verwacht dat je deze verantwoordelijkheid pakt. Daarbij wordt van alle teamleden flexibiliteit verwacht zodat zowel de zorgtaken als de teamtaken evenredig verdeeld worden binnen het team. Daarnaast wil je jezelf en je collega’s continu verbeteren en doorontwikkelen.

Kom je bij ons werken, dan vragen wij je om een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG). De kosten hiervoor worden door ons vergoed.

Waar werk je

Wijkteam Reeshof 1 is een enthousiast, bevlogen en gemêleerd team met een gezellige sfeer, waar iedereen vertrouwd, maar ook functioneel met elkaar omgaat en betrokken is. Samen werken we aan een zelfstandig team. Door de vergrijzing in Nederland staat de thuiszorg onder grote druk. Wijkteam Reeshof is een team dat pioniert op het toekomstbestendig maken van de (thuis)zorg. We kijken anders en slimmer naar de arbeidsmarkt en werken hard aan het professionaliseren en anders organiseren van de zorg thuis. Samen met cliënten en hun naasten gaan we in gesprek over hun verwachtingen ten aanzien van de zorg en komen tot compromissen hoe het hele steunsysteem kan bijdragen.
Tevens draait Wijkteam Reeshof de module Langer Actief Thuis. Waarin we samen met paramedici (vrijwel) iedere zorgvrager een intensief trainingstraject van 12 weken aanbieden om te werken aan hersteldoelen: https://www.youtube.com/watch?v=plH121O4UII
Je komt als Wijkverpleegkundige aan het roer te staan in een team met niveau opleidingsniveau 6, 4, 3 en 2. Van jou als wijkverpleegkundige verwachten we (of werken we toe naar) vakinhoudelijke expertise en heb je een coachende rol binnen het team.
Iedere zorgvraag is anders en vraagt om maatwerk.
Kom jij ons fijne team versterken?

Contractvoorwaarden
Onbepaalde tijd

Contact

Damas Weideveld, wijkverpleegkundige
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Rooyse Wissel

Sociotherapeut of verpleegkundige FTU | 24 – 36 uur | Venray

Oostrum
Parttime / Fulltime
Anna Zorggroep

Verpleegkundig specialist

Geldrop
In overleg