zoekt een

Woonondersteuner Den Herdgang - Hasselt (V240214)

Wie ben jij en wat ga je doen
Als Woonondersteuner ben je sociaal vaardig, tactvol en hulpvaardig. Je kunt goed luisteren en je inleven in een ander. Je communiceer makkelijk met de bewoners, hun familie en je collega's met wie je dagelijks in contact bent. Je bent goed in staat rapportages te maken om de dagelijkse zorgverlening en afwijkende situaties te delen met collega's.

Je ondersteunt bewoners bij enkele eenvoudige algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) activiteiten en bij het eten en drinken. Ook voer je huishoudelijke activiteiten uit met behulp van gangbare huishoudelijke apparatuur. Je werkt hierbij systematisch, hygiënisch en aandachtig. Je bent in staat om met een computer te werken en begrijpelijk te rapporteren. Aandacht en oplettendheid zijn dan ook onmisbaar bij het bieden van ondersteuning en voor het tijdig signaleren van bijzonderheden.

Je werkt zelfstandig aan de hand van afspraken in het zorg(-behandel)plan, en op aanwijzingen en in afstemming met collega's van diverse disciplines. Dagelijkse problemen los je zelfstandig op. Echter, omdat je in een team werkt, heb je altijd een terugvalmogelijkheid.

Als Woonondersteuner - gastvrouw organiseer en voer je welzijnsactiviteiten uit. Hiermee bevorder je een zinvolle en passende daginvulling en bied je woonondersteuning. Je houdt hierbij rekening met de mate van zelfredzaamheid van de bewoner en stimuleert hen tot deelname. Ook begeleid en ondersteun je bewoners bij het verplaatsen tussen afdelingen en naar het toilet. Je biedt eten en drinken aan en ondersteunt bewoners (mogelijk met slikproblematiek) bij eten en drinken. Je controleertt of bewoners de juiste maaltijd hebben ontvangen. Bijzonderheden worden door jou gesignaleerd, gerapporteerd en/of doorgegeven aan je collega's. Binnen de huiskamers en/of op de afdeling voer je lichte huishoudelijke activiteiten uit zoals (ontkoppeld) koken en het schoonhouden van de keuken en de algemene huiskamer. Daarnaast zorg je dat bestellignen voor voeding gedaan worden. Naast het werk voor bewoners, vervul je ook een rol voor het team omdat je teamtaken vervult.

Op Den Herdgang werken de woonondersteuners ook in de zorg en verlenen zij basiszorg (hulp bij wassen en aankleden, steunkousen, toiletgang). De woonondersteuner wordt intern opgeleid tot ADL hulp.

Wij geloven dat onze bewoners altijd zichzelf moeten kunnen zijn én dat ze graag zoveel mogelijk zelf willen blijven doen. Jij geeft als woonondersteuner - gastvrouw vol overtuiging invulling aan deze visie. Samen maken we van elke nieuwe dag een mooie dag!

Meer weten?
Bel met Rian Vogels, Manager Zelfstandige Teams op 06-83 54 04 47 of met Simone Santegoets, teamasisstent op 013-583 18 62.

Sollicitaties zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen.

Wat kun je van ons verwachten
  • Een salaris van €2.236,57 - €2.772,02 per maand volgens cao VVT (FWG20) bij een 36-urige werkweek.
  • Een arbeidsovereenkomst voor 16 tot 24 uur per week. Werktijden zijn onregelmatig conform rooster.
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Jouw kennis en vaardigheden
  • Een diploma of werkervaring in de zorg is voor deze functie geen vereiste. Je volgt een intern inwerkprogramma om te kunnen starten als Woonondersteuner (ADL hulp).
  • Het is belangrijker dat jij een dienstverlenende instelling hebt, goed je grenzen weet aan te geven, gemotiveerd en communicatief vaardig bent.
  • Daarnaast ben je fysiek fit in verband met de fysiek belastende werkzaamheden en inzetbaar voor ochtend- en avonddiensten.

Kom je bij ons werken, dan vragen wij je om een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG). De kosten hiervoor worden door ons vergoed.

Waar werk je
Afdeling Hasselt / Reit is onderdeel van Woonzorgcentrum den Herdgang. Er wonen bewoners met een somatische en psychogeriatrische indicatie. Er is een huiskamer aanwezig waar indien nodig de bewoners gebruik kunnen maken van de broodmaaltijden. Ook bieden wij structuur en daginvulling aan de bewoners. Hierin werken we samen met medewerkers Welzijn en vrijwilligers.
Op deze afdelingen werkt een gemotiveerd team, dat het erg belangrijk vindt dat bewoners hun eigen identiteit behouden. De zorg wordt daarop afgestemd in overleg met de bewoner en familie.

Contractvoorwaarden
jaarcontract met vooruitzicht onbepaalde tijd

Contact

Rian Vogels, Manager Zelfstandige Teams
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Laverhof

Flexibele gastvrouw/heer

Uden
16 - 20 uur
BrabantZorg

Gastvrouw/heer met zorgtaken | 28 uur

's-Hertogenbosch
24 - 28 uur