zoekt een

Woonbegeleider

Weievensehoeve is van origine een zorgboerderij die in de afgelopen 7 jaren doorgroeide tot een complete zorgorganisatie. Er is een uitgebreide dienstverlening op het gebied van beschermd wonen, ambulante woonbegeleiding en dagbesteding. Weievensehoeve is opgezet door twee ervaren zorgprofessionals, beide ook ervaringsdeskundig. In de kernwaarden van Weievensehoeve klinkt tot op de dag van vandaag door wat hun drijft en hoe zij een eigenzinnige zorgorganisatie vorm willen geven.

Onze doelgroep bestaat uit een diverse groep bewoners met diverse problematieken waarbij de leeftijd varieert tussen 18 en 60 jaar. De mensen die bij ons komen hebben onder meer een achtergrond met GGZ-, LVB-, (ex)-verslavings- en gedragsproblematiek.

We bieden een veilige leefomgeving voor iedereen die extra zorg en begeleiding nodig heeft. In een huiselijke en familiaire sfeer werken bewoners aan hun toekomst. We bieden een individuele planmatige aanpak, waarbij de gehele situatie en de vraag van de bewoner centraal staat. In de beschermde en begeleide woonomgeving bieden we intensieve zorg. In de trainingshuizen en appartementen krijgen de bewoners ambulante begeleiding.

OVER DE FUNCTIE ≥24u.

Als woonbegeleider bied je begeleiding aan jongvolwassenen met een psychiatrische kwetsbaarheid zoals autisme en persoonlijkheidsproblematiek. Ook kan er sprake zijn van gedragsproblematiek. Je bent gedurende de dag het eerste aanspreekpunt voor cliënten en speelt in op ondersteuningsvragen. Je signaleert problemen en anticipeert hierop. Op basis van de individuele begeleidingsplanen bied je begeleiding en ondersteuning. Je organiseert, creatieve- en ontspanningsactiviteiten (zoals diverse spellen, geheugentraining, bewegingsactiviteiten en handwerken) en biedt deze aan. Je past, indien nodig, activiteiten aan op specifieke wensen van een deel van de doelgroep, zoals het lezen van de krant of knutsel- en handwerkactiviteiten rekening houdend met de mogelijkheden van de cliënt. Je signaleert (toenemende) problematiek en ziet toe op de medicatieverstrekking. Je ondersteunt en stimuleert cliënten bij het doen van boodschappen, het bereiden van maaltijden, het opruimen en schoonhouden van kamers. Je signaleert veranderingen op het gebied van het psychische, fysieke en sociale welzijn van cliënten en rapporteert deze aan de persoonlijke begeleider. Je begeleidt groepsgesprekken en ziet erop toe dat groepen cliënten op een goede manier samenleven. Daarnaast lever je ook een bijdrage aan de administratie, registratie en rapportage. Dit alles met als doel het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt zodat hij een vervolgstap kan zetten naar meer zelfstandigheid.

  • MBO-3 werk- en denkniveau aangevuld met enkele jaren ervaring en kennis van de doelgroep.
  • Je hebt sociale vaardigheden zoals tact, inlevingsvermogen, motiveren en zijn  vereist voor het begeleiden van de cliënten.
  • Je draagt zorg voor een goede sfeer in de groep, waarbij cliënten worden aangesproken op het naleveren van de regels.
  • Dienstverlenende, zelfstandige en klantgerichte instelling voor het verrichten van werkzaamheden van diverse aard 
  • Je vindt het fijn om met wisselende diensten te werken.
  • Bezit van een rijbewijs.
  • Je bent bereid om een VOG aan te vragen.

 DIT BIEDEN WE JOU: 

Vanuit de CAO GGZ de standaard arbeidsvoorwaarden en een salaris in FWG 35 dan wel  (€2272,- max. €3218,- op basis van 36 uur) afhankelijk van opleiding en ervaring;
Contract van ≥24 uur en bij gebleken geschiktheid de mogelijkheid tot een vast contract.
Een eindejaarsuitkering van 8,33%, 8% vakantiegeld en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
Voor woon-werkverkeer en dienstreizen een km vergoeding.
Voor jouw een jaarlijks balansbudget van €500,- (naar rato dienstverband). Om bij te dragen aan balans in je werk.
Budget voor professionele ontwikkeling
Ben je enthousiast geworden om als Persoonlijk Begeleider Ambulant op de Weievensehoeve te komen werken? Solliciteer dan hier direct! 

Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om mij te bellen!

Contact

Ludo Reuters
Algemeen Manager
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Amarant

BBL leerling gehandicaptenzorg

Tilburg
24 - 36 uur
Valkenhof

Zorgcoördinator

Valkenswaard
24 - 32 uur