Systeemtherapeut Centrum voor Adolescentenpsychiatrie (CAP)

In welke omgeving kom je te werken?

Het betreft een combinatiefunctie als systheemtherapeut in twee subteams van het Centrum voor Adolescentenpsychiatrie (CAP). Je zult werkzaam zijn in het ambulante team en het deeltijd team.

Het CAP biedt specialistische zorg aan adolescenten (18-24 jaar) met persoonlijkheidsproblematiek en co morbide stemming en angststoornissen. Deze ontwikkelingsfase en de ontwikkelingstaken die daar bij horen vragen om een specifieke benadering, net anders dan in de kinderpsychiatrie of de volwassenpsychiatrie. We richten ons daarbij op zorg aan adolescenten met een bedreigde persoonlijkheidsontwikkeling, van vroege signalering tot aan het behandelen van forse persoonlijkheidsstoornissen (zowel internaliserend als externaliserend). Cliënten worden zowel ambulant (individueel of in een groep) behandeld, als ook in intensieve deeltijdprogramma’s. Een systeemtaxatie maakt in principe altijd deel uit van het diagnostisch proces. Bij onze doelgroep vindt naast de individuele- of groepstherapie meestal ook systeemtherapie plaats.

Hoe ziet jouw functie eruit?
Als systeemtherapeut betrek jij de naasten van de cliënt bij de gehele behandelingsprocedure en kijk je naar de hele leefomgeving. Je biedt gezinstherapieën en bent verantwoordelijk voor de systeemdiagnostiek. Je maakt deel uit van twee subteams van het CAP. Binnen het ambulante team werk je samen met twee andere systeemtherapeuten, psychologen, psychiaters, verpleegkundigen en opleidelingen. Binnen het deeltijdteam wordt intensief met elkaar samengewerkt door een team van psychologen, sociotherapeuten en vaktherapeuten.

Binnen deze teams vertegenwoordig jij de systeemvisie en hebt hierin een voortrekkersrol, bijvoorbeeld bij behandelplan besprekingen. Je voert systeemtaxaties uit, rapporteert deze met heldere conclusies in het cliënten dossier en bespreekt deze in het indicatiestellingsoverleg. Je stelt met het cliëntensysteem en medebehandelaars behandelplannen op voor de systeem therapieën en voert deze uit. Je evalueert je behandelingen in het multidisciplinaire team.

Wat vraagt deze functie van jou?
Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde en betrokken collega die graag met onze doelgroep werkt.

Je bent als systeemtherapeut in staat om constructief en zelfstandig aan het werk te gaan. Je hebt ruime ervaring opgedaan binnen de psychiatrie en beschikt over een proactieve houding. Je hebt ervaring in- of affiniteit met het behandelen van adolescenten met complexe persoonlijkheidsproblematiek. Ook is je houding gericht op de samenwerking binnen een multidisciplinair team: je bent loyaal, flexibel en stressbestendig. Je hebt kennis van diverse behandelmethoden (schematherapie is een pré) en/of bent bereid je hier verder in te scholen. Je bent lid van de NVRG en hebt een AGB-code waarmee je kunt registreren binnen het ZorgPrestatieModel (ZPM).

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een inspirerende en professionele, maar ook gezellige werkomgeving, waar je in de gelegenheid bent om je competenties in te zetten en waar ruimte is voor verdere ontwikkeling. Samen geven we met veel enthousiasme de behandeling vorm, wat resulteert in mooie therapieprocessen en een fijne werksfeer.
  • Dienstverband: 24-36 per week, werkdagen in overleg.
  • Inschaling binnen FWG 60 (€3835-€4981) conform cao GGZ;
  • Overeenkomst: we bieden je een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Persoonlijke wensen waarin wij organisatorisch een rol kunnen spelen bespreken wij graag met je. Om ontwikkeling te stimuleren kun je gebruik maken van onze e-learnings via LearnLinq. Daarnaast heeft onze Reinier Academy een breed aanbod aan opleidingen en trainingen. Daarnaast werken wij samen met FiscFree, waardoor je producten zoals telefoons, fietsen en laptops met fiscaal voordeel kan kopen.

Wil jij werken in een gemotiveerd en enthousiast team? Ligt jouw passie in het werken met gezinnen? Ben jij als systeemtherapeut toe aan een nieuwe uitdaging? Ben jij de bevlogen systeemtherapeut die graag het Centrum voor Adolescenten Psychiatrie (CAP) komt versterken? Solliciteer dan nu!

Meer weten en solliciteren
Herken jij jezelf in deze functie? Reageer dan snel via de “solliciteer hier” button op de vacaturepagina op de werken bij website van Reinier van Arkel! We zien je sollicitatie graag verschijnen!

Heb je extra informatie nodig omtrent de functie of heb je vragen? Neem daarvoor contact op met Karin van Erve (Manager Zorg), bereikbaar via: 06-13969950.

Een vast onderdeel van het selectieproces is een referentiecheck.

Recente vacatures

Amarant

Gedragskundige kind en gezin

Tilburg
24 - 36 uur
Leger des Heils W&G Zuidoost

Gedragswetenschapper Jeugd

Venlo
0 - 16 uur
Sterk Huis

GZ Psycholoog

Goirle
32 - 36 uur