Persoonlijk Begeleider HBO via EVC-traject - Regio Noord Oost Brabant

Functioneer jij op HBO niveau en wil je graag je SKJ registratie behalen? Je doet het werk dat je leuk vindt, krijgt een volwaardig salaris en daarnaast investeren we samen in je EVC-traject. Daarmee behaal jij een branchegericht certificaat waarmee je aantoont dat je op hbo-niveau functioneert. Klinkt goed toch? Bij De La Salle en Maashorst kan het, lees snel verder!

EVC staat voor Erkenning van Eerder Verworven Competenties. Wij bieden jou de kans om via het EVC-traject een erkend HBO niveau te behalen. Daarmee kun je van Groepsbegeleider doorgroeien naar Persoonlijk Begeleider of ambulant behandelaar. Je kunt direct bij ons aan de slag als Groepsbegeleider en ontvangt dus ook een volwaardig salaris.

Jij bepaalt het tempo
Het leerwerktraject is in samenwerking met een erkend EVC-instituut. De focus ligt op leren in de praktijk. De duur van het traject is afhankelijk van hoe snel jij alles oppakt. Het EVC-traject duurt vanaf het moment van inschrijving zo’n 4 tot 6 maanden afhankelijk van je kennis en ervaring. Je start direct met werken en wanneer je minimaal een jaar ervaring hebt met werkzaamheden op hbo-niveau kun je direct na het positief afronden van je proeftijd beginnen met het EVC-traject. Heb je nog geen, of onvoldoende werkervaring op hbo-niveau, dan kun je na 9 maanden starten met het traject. Na het positief afronden van het EVC-traject ben jij in staat om je SKJ registratie aan te vragen en te werken als Persoonlijk Begeleider op hbo-niveau.

Over de functie
Je gaat aan de slag als Groepsbegeleider, maar wordt naast je werkzaamheden als Groepsbegeleider door een collega meegenomen en begeleid in de taken van een Persoonlijk Begeleider. Je voert dus werkzaamheden uit op hbo-niveau als Persoonlijk Begeleider onder supervisie.

Jij bent de alles-in-één ondersteuning voor de jongeren die hier tijdelijk verblijven. Je bent hun luisterend oor, hun pedagoog, en soms gewoon hun voetbalmaatje. Elke dag is een nieuwe uitdaging waarbij je je aanpast aan de individuele behoeften van de jongeren en hun omgeving.

Omdat elke jongere uniek is, vraagt dit werk om flexibiliteit, creativiteit en geduld, maar biedt het ook een enorme voldoening. Je speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van onze jongeren, en dankzij jou kunnen ze stappen vooruit zetten en hoop krijgen voor de toekomst.

Daarnaast word je meegenomen in de werkzaamheden van de Persoonlijk Begeleider. Samen met jouw begeleider en een team van specialisten wordt je direct betrokken bij de observatie, diagnostiek en exploratieve behandeling van de jeugdige, waarbij je ook meehelpt in de zorg voor een goede verslaglegging en rapportage.

Maashorst en De La Salle
In de regio Noordoost-Brabant vind je twee bijzondere locaties: Maashorst en De La Salle.
 • Maashorst is een veelzijdige plek voor jeugdhulpverlening en speciaal onderwijs, gevestigd in Reek. Hier bieden we ambulante hulp, dagbehandeling, 24-uurs behandeling in leefgroepen en speciaal onderwijs (De Vlinder) aan jonge, normaal begaafde kinderen met (ernstige) ontwikkelings-, gedrags- en leerproblemen, en aan hun gezinnen.
 • De La Salle is ons orthopedagogisch behandelcentrum, gericht op jongeren van 6 tot 23 jaar met een licht verstandelijke beperking, in combinatie met gedrags- of psychiatrische uitdagingen. Hier bieden we ambulante behandeling, naschoolse dagbehandeling en 24-uurs behandeling, samen met onderwijs (VADA college), begeleiding naar werk via Sterk in Werk, en tal van mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding.

Beide locaties hebben hun eigen unieke aanpak en voorzieningen om jeugdigen en hun systemen de ondersteuning en behandeling te bieden die ze nodig hebben.

What’s in it for you?
 • Salaris: conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 40: min. €2.672 en max. €3.606 bruto/maand o.b.v. een 36-urige werkweek, afhankelijk van relevante werkervaring. Voor de duur van het EVC-traject krijg je een toeslag naar FWG 45.
  Na het positief afronden van het traject word je - bij een aanstelling als Persoonlijk Begeleider - ingeschaald in FWG 45: min. €2.821 max. €3.938 bruto/maand.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: ORT, een collectieve zorgverzekering, goede pensioenregeling en eindejaarsuitkering 8,33%. Wie bieden daarnaast een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Contract voor onbepaalde tijd: je komt direct in dienst bij Koraal en krijgt een contract waarbij het aantal uren (min 24 en max 36) in overleg met jou wordt vastgelegd.
 • Een EVC-traject waarin je goed begeleid wordt en waardoor jij straks zonder nog 4 jaar naar school te gaan je HBO niveau behaald.
 • Een leuk team: een enthousiast team met een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
 • Inwerkprogramma: een buddyprogramma om je goed in te werken.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. Je leert over verschillende problematieken en hoe je hier mee om kan gaan. Tegelijkertijd werk je aan het behalen van je EVC-traject.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wie zoeken wij?
Enthousiaste en betrokken collega's die affiniteit hebben met onze doelgroep jongeren! Doorzetters die stevig in de schoenen staan en grenzen kunnen stellen en bewaken.

En verder..
 • Je bent MBO (niveau 4) geschoold in de richting: Maatschappelijke Zorg, Maatschappelijk Werk, Pedagogisch Medewerker Jeugdzorg of Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen.
 • Aangevuld met minimaal 1 jaar werkervaring binnen een vergelijkbare doelgroep
 • Je bent flexibel inzetbaar en bereid om in wisselende diensten te werken; ochtend, middag, avond, slaap en weekenddiensten.
 • Je wilt minimaal 24 uur per week werken.

Reageren
Spreekt onze unieke werkwijze je aan en ben jij de ervaren, flexibele en initiatiefrijke professional die onze jeugdigen verder wil komen helpen? Dan kun je reageren via bijgaand sollicitatieformulier of stuur laagdrempelig een mail naar solliciteren@koraal.nl

Contact

Marisca Swartjes
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting OpenDoor

Begeleider

Loon op Zand
24 - 36 uur
Novadic-Kentron

Reclasseringswerker

Breda
32 - 36 uur