zoekt een

(Persoonlijk) begeleider Zuiderdreef

Heb jij als begeleider een groot inlevingsvermogen en denk jij vooruit? Ben jij de ogen en oren van onze bewoners? Lees dan verder! 

Sinds september 2020 verwelkomt Woonlocatie Zuiderdreef, gevestigd in Bergen op Zoom, bewoners met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsachterstand. Deze bijzondere woonlocatie, onderdeel van SDW, is inmiddels al drie jaar een thuis voor velen. Gedurende deze periode hebben bewoners en medewerkers samen gebouwd aan een veilige en aangename leefomgeving. 

Voor onze mooie locatie zijn we op zoek naar een: 

(Persoonlijk) Begeleider 
minimaal 24 uur per week

Hier ga je werken

Woonlocatie Zuiderdreef in Bergen op Zoom biedt onderdak aan diverse doelgroepen en heeft een eigen dagbestedingsruimte. De locatie telt 3 groepswoningen en 16 appartementen, waar bewoners individuele ondersteuning krijgen, 24 uur per dag. Als begeleider kun je op de hele locatie ingezet worden, in overleg met jou. Je bent er voor bewoners van verschillende leeftijden die naast een verstandelijke beperking ook behoefte hebben aan lichamelijke zorg en ondersteuning bij het ouder worden. Structuur en duidelijkheid zijn vaak belangrijk voor hen. De groepswoningen hebben verschillende zorgbehoeften, variërend van intensieve verzorging tot begeleiding en een jongerengroep. 

Dit ga je doen 

Als begeleider vervul je een cruciale rol in het leven van onze bewoners. Je bent niet alleen hun begeleider, maar ook hun motivator en steunpilaar. Je weet hen te prikkelen actief te blijven en helpt hen zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Door het ondersteuningsplan van de bewoner en andere afspraken in de praktijk te brengen, zorg je voor de juiste begeleiding op maat. Je begrijpt de unieke behoeften, vaardigheden en persoonlijkheid van elke bewoner en past je begeleiding daarop aan. Samen bouw je aan vertrouwen en een betekenisvolle, plezierige dag voor onze bewoners. Je hebt niet alleen oog voor de begeleidende taken, maar je voert ook verzorgende taken uit. Denk daarbij aan de ADL zorg, waarbij je werkt met hulpmiddelen zoals een lift, douchestoel of douchebrancard.

Het is jouw taak om zorgvuldig te observeren, signalen op te vangen en deze zowel schriftelijk als mondeling te rapporteren. In nauwe samenwerking met de persoonlijk begeleider, ben jij de sleutel tot het herkennen van de behoeften van onze bewoners, zelfs als deze nog verborgen zijn. En nog belangrijker, je weet deze behoeften om te zetten in concrete verbeteracties. Ook de bewoners met een zorgintensieve behoefte kunnen nog ontwikkelen. Meerdere kleine stapjes is uiteindelijk ook een grote stap!

Jouw frisse inzichten en verbeteringskracht dragen bij aan het voortdurende streven naar een veilige en plezierige woonomgeving voor onze bewoners, aan de ontwikkeling van ons team en aan de verwezenlijking van onze missie. Maak jij daar binnenkort ook deel van uit? 

Dit breng je mee 

  • Je hebt minimaal een relevant diploma op niveau 3, bijvoorbeeld SPW, SPH, MMZ, MBO-V of MBO VZ-IG(/MZ).
  • Je bent bereid om zowel verzorgende als begeleidende taken uit te voeren en hebt een warm hart voor bewoners.
  • Je neemt je werk serieus, maar doet het met een glimlach en brengt positieve energie met je mee.
  • Je bent een teamspeler die zijn mening deelt. Met jouw ervaring en frisse blik draag je bij aan de optimale zorg voor de bewoners en de ontwikkeling van ons zelfverantwoordelijke team.
  • Je hebt affiniteit en ervaring met zorgintensieve clienten 

Dit bieden wij jou

We vinden goed werk belangrijk bij SDW.
Daar horen goede arbeidsvoorwaarden bij.

  • Werken in een moderne, goed gefaciliteerde woonvoorziening woonlocatie met korte lijnen en een prettige sfeer.
  • Leren en ontwikkelen op je werkplek, zowel in je team als individueel.
  • Naast een vakantietoeslag van 8% ook een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Doorgroeimogelijkheden als jij dat wilt en het passend is. SDW heeft bijna 50 teams en afdelingen met diverse doelgroepen, een diversiteit aan soorten werk en functies.
  • Een professioneel en collegiaal team heet jou van harte welkom. Een mooie mix van jong en oud, nieuw in de zorg tot heel ervaren. We leren van elkaar, zoeken elkaar op en blijven ontwikkelen.

Interesse?

Dan maken wij graag kennis met jou.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met unitmanager Tanja Ernest via 06- 54933647 of tanja.ernest@sdwzorg.nl. Je kunt ook terecht bij coachend begeleider Esther van der Muuren via 06-15953971 of e.muuren@sdwzorg.nl. 

Ben je al overtuigd? Solliciteer dan via de button ‘solliciteer direct’. Bezoek voor een sfeerimpressie de Facebook pagina van woonlocatie Zuiderdreef: https://www.facebook.com/SDWZuiderdreef

Recente vacatures

Leger des Heils W&G Zuidoost

Begeleider Flexpool | Hbo / mbo 3-4 | Zuid-Limburg

Heerlen en Maastricht
8 - 32 uur
Severinus

Coördinerend begeleider, Stulp 6-8

Veldhoven
32 - 36 uur
SDW

Persoonlijk Begeleider SDWerkt

Roosendaal
20 - 24 uur