zoekt een

Begeleider woonlocatie Aan de Zuidwal

“Leven zoals jij dat wilt!” 
SDW ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand bij leven, leren, werken, wonen en vrije tijd in West-Brabant. SDW kijkt naar wat de cliënt wél kan, samen met de mensen om hem heen. Met professionele ondersteuning zorgt SDW ervoor dat de cliënt mee kan doen in de samenleving. En kan leven zoals hij of zij dat wil. 

 
Het team en de bewoners van woonlocatie Aan de Zuidwal zijn op zoek naar een Begeleider 
20 tot maximaal 32 uur per week (uren in overleg) 

“Wij zoeken een begeleider die er voor ons is, waarmee we kunnen lachen en die ons kan helpen als wij vinden dat dat nodig is”, aldus een bewoner van woonlocatie Aan de Zuidwal. 

Hier ga je werken 

Woonlocatie Aan de Zuidwal is een woonlocatie in Steenbergen met 2 groepswoningen van ieder 8 cliënten en 18 individuele appartementen. De woonlocatie biedt ondersteuning van cliënten met zeer uiteenlopende ondersteuningsvragen. De leeftijd van de bewoners varieert van begin 20 tot 80 jaar. Dat maakt het een dynamische woonlocatie, vol diversiteit. 
  
Binnen groepswonen wonen mensen waarbij de ondersteuning gericht is op het bieden van een dagstructuur, het aanleren of in stand houden van vaardigheden, of het begeleiden bij geleidelijke achteruitgang in vaardigheden, gezondheid en zelfredzaamheid. Dit alles in en vanuit een kleinschalige woonomgeving (huiskamer), waarbij het bieden van een vertrouwd en veilig leefklimaat, gericht op sfeer en geborgenheid, centraal staat. 
Voor de 18 appartement bewoners geldt dat zij allen hun eigen specifieke ondersteuning binnen hun appartement ontvangen. Voor hen is er de ruimte Bistro waar zij naar behoefte gezamenlijke activiteiten kunnen doen, zoals de maaltijd gebruiken, koffiedrinken of gezellig een voetbalwedstrijd zien.  

Naast het wonen wordt er op de woonlocatie ook dagbesteding aangeboden aan cliënten die, om wat voor reden dan ook, niet naar externe dagbesteding gaan. Het team van woonlocatie Aan de Zuidwal bestaat momenteel uit zo'n 25 medewerkers en is op zoek naar een gedreven collega. 

Dit ga je doen  

Als begeleider ondersteun en coach je, binnen de visie en het beleid van SDW, cliënten en hun vertegenwoordigers, zowel op individueel als groepsniveau. De ondersteuning sluit aan bij de behoeften, competenties en persoonlijkheid van de cliënt. 
Je geeft uitvoering aan het ondersteuningsplan van de cliënt. Je zorgt voor een prettige, veilige en schone woonomgeving voor de cliënten.   

Je werkt onregelmatige tijden in een cyclisch rooster van 4 weken, zoals ochtend- avond- en slaapdiensten. Binnen het blauwe team biedt je begeleiding aan cliënten vanuit een groepswoning. Als begeleider focus je op het ontwikkelen en behouden van de vaardigheden van de cliënten, waarbij het creëren van een (dag)structuur een essentieel aspect is.

Dit breng je mee  

  • Jij bent enthousiast, zelfstandig, flexibel en hebt doorzettingsvermogen. 
  • Een relevante zorg gerelateerde opleiding mbo-niveau 3 of 4 (SPW/MMZ).  
  • Jij hebt een frisse blik op werken in de gehandicaptenzorg. 
  • Daarnaast beschik je over een goede dosis humor, tact en inlevingsvermogen 
  • Je bent in staat om flexibel te kunnen schakelen met de diverse en brede zorgvragen van de cliënten. 

Dit bieden wij jou

We vinden goed werk belangrijk bij SDW.
Daar horen goede arbeidsvoorwaarden bij.

  • Een professioneel en collegiaal team heet jou van harte welkom.
  • Leren en ontwikkelen op je werkplek, zowel in je team als individueel.
  • Bovenop je bruto salaris ontvang je een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Variërend werk op één woonlocatie, omdat je zowel op de groepswoningen als op de appartementen werkt.

Is je interesse gewekt?  

Dan maken wij graag kennis met jou.  

Heb je vragen of wil je eerst meer informatie? Bel, app of mail naar unitmanager Diana Giljam-Bolluijt via diana.bolluijt@sdwzorg.nl of 06-10608029. 

Ben je al overtuigd? Solliciteer dan via de knop ‘Direct solliciteren'. Stuur jouw CV, dat is voldoende! Onderdeel van de procedure is natuurlijk ook een kennismaking met onze cliënten! 

Recente vacatures

SDW

(Persoonlijk) begeleider Zuiderdreef

Roosendaal
20 - 24 uur
Leger des Heils W&G Zuidoost

Begeleider Flexpool | Hbo / mbo 3-4 | Zuid-Limburg

Heerlen en Maastricht
8 - 32 uur
Severinus

Persoonlijk begeleider, LVB

Veldhoven
32 - 36 uur