zoekt een

Ambulant begeleider niveau 4/5 in Tilburg

Functieomschrijving

Jouw nieuwe baan - Dit ga je doen

Kun jij als geen ander mensen motiveren om het beste uit zichzelf te halen? Geef jij niet snel op en vind je het fijn om zelf je dag te kunnen indelen? Lees dan eens verder!

Het leven brengt uitdagingen met zich mee. Iedereen doormaakt een andere reis en de één heeft meer bagage dan de ander. Als ambulant begeleider is het de kunst om de reiziger in zijn of haar kracht te zetten zodat de bagage lichter wordt, zonder dat je de bagage van ze overneemt. Soms doe je dat door met de ander mee te lopen en te motiveren en soms leer jij die ander om de bagage op een efficiëntere manier te dragen. En heel soms vind je samen een manier om de bagage los te kunnen laten.


Als ambulant begeleider in Tilburg bezoek je klanten in hun thuissituatie waarbij je hen één op één begeleiding biedt. Onze klanten zijn 18 jaar en ouder en hebben te maken met verschillende problemen. Het kan gaan om somatische, psychogeriatrische, psychosociale, culturele en financiële problematiek of opvoedings- en/of verslavingsproblematiek. Dat maakt het werk zo afwisselend!

Samen met de klant maak je een begeleidingsplan. Hierin zet je de doelen waar jullie aan gaan werken. De doelen zijn opgesteld om de persoonlijke situatie te verbeteren zodat de klant zo gelukkig mogelijk thuis blijft wonen. Dit plan stuur je op naar de gemeente, waarna je goed contact onderhoudt met de wmo-consulent. Ook begeleid je klanten vanuit de wet langdurige zorg. Dit zijn klanten waar jij stabiliteit biedt en kijkt waar zij met hun chronische beperking of aandoening gelukkig van worden.

Als ambulant begeleider ga je uit van de eigen kracht van de klant en je betrekt hierbij het sociale netwerk, andere hulpverleners en instanties. Zo werk je bijvoorbeeld samen met bewindvoerders, huisartsen of dementieconsulenten om de zorg rondom jouw klant zo goed mogelijk te laten verlopen. Jouw focus ligt op coaching en groei. Je hebt een praktische aanpak en je durft creatief te zijn in jouw manier van begeleiden.

Je bezoekt je klanten zelfstandig maar je staat er niet alleen voor. Je werkt in een team met collega’s waar je regelmatig de samenwerking mee opzoekt. Ook is jouw leidinggevende er voor jou wanneer je het nodig hebt.

Jouw werkdag

Het is vandaag maandag en jouw werkdag begint. Je eerste klant heb je om 09:30 ingepland zodat je daarvoor nog kon hardlopen. Je stapt binnen bij mevrouw de Zwart, een vrouw van 72 jaar oud met beginnende dementie. Mevrouw voelt zich erg somber en het gesprek komt op zingeving. Iets wat mevrouw op dit moment niet meer ervaart in haar leven. Je bespreekt wat zingeving voor mevrouw betekent. Uit dit gesprek komt dat zij verbinding met anderen mist. Jullie onderzoeken samen de sociale kaart van de omgeving om te kijken waar en hoe mevrouw in contact kan komen met anderen.

Je volgende adres is dat van meneer van Dam, een man van 40 jaar oud. Meneer is recent afgekickt van zijn alcoholverslaving. Na binnenkomst vertelt hij dat hij een terugval heeft gehad afgelopen weekend. Meneer zegt dat hij zich in de weekenden erg eenzaam voelt en dat dit ervoor zorgt dat hij naar de fles grijpt. Jullie kijken samen hoe het netwerk van meneer ingezet kan worden om eenzaamheid in het weekend te voorkomen. Verder neem je contact op met de behandelaar van de verslavingskliniek en maak je afspraken over uitbreiding van de nazorg. Je rapporteert dit begeleidingsmoment in het ONS-systeem en met een voldaan gevoel ga je naar huis. Je werkt tot maximaal 18.00uur.

Dit ben jij

 • Je kunt goed zelfstandig werken;
 • Je bent een generalist met veel geduld;
 • Je kunt goed jouw grenzen aangeven en staat stevig in je schoenen;
 • Je maakt makkelijk contact en bent empathisch.

Dit breng jij mee

 • Je beschikt over een auto
 • Je bent bereid om een flexibel aantal uren te werken
 • Je hebt kennis van de sociale kaart (is een pré)
 • Je hebt een MBO-of HBO- opleiding in de zorg

Arbeidsvoorwaarden

Dit krijg je van ons

 • Actief Zorg is een informele organisatie waar je de ruimte hebt om jezelf te mogen zijn en die jou de mogelijkheid biedt om jezelf te specialiseren en te blijven ontwikkelen.
 • Een contract voor bepaalde tijd, met uitzicht op vast
 • Een eindejaarsuitkering (8,33%), vakantiegeld (8%) en een goede pensioenregeling.
 • Een goed salaris. Je wordt ingeschaald volgens de cao VVT, in FWG 40/45. Afhankelijk van kennis en ervaring
 • Een zelfstandige baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid
 • Je krijgt een smartphone en tablet om mee te werken.
 • Je reistijd en reiskosten worden vergoed.
 • Je werkt op werkdagen tussen 8.00 en 18.00. In weekenden en op feestdagen ben je vrij.

Sollicitatieprocedure

Heb je nog vragen over de vacature?
Of wil je liever iemand persoonlijk spreken?

Rosan Moerdijk