Deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen (DSMH) in opleiding

Ben jij nauwkeurig, zelfstandig en resultaatgericht? En sta jij stevig in je schoenen wanneer de kwaliteit in het geding komt? Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou. Voor de afdeling Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega die het vak wil leren. Wil jij de benodigde kennis en vaardigheden opdoen en dit dynamische vak beheersen? Dan is deze vacature iets voor jou! Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Het bewaken van de kwaliteit en adviseren van gebruikers rondom het (her)gebruik van steriele medische hulpmiddelen is jouw verantwoordelijkheid. Je legt hierbij verantwoording af aan de DSMH van de CSA. Als Deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen in opleiding ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de in het ziekenhuis toe te passen re-usable steriele medische hulpmiddelen en voor de dagelijkse vrijgifte van reiniging-, desinfectie- en sterilisatieprocessen.
 • toezien op de naleving van procedures en werkinstructie op de werkvloer.
 • verantwoordelijk zijn voor het formuleren en toetsen van de eisen waaraan de toe te passen SMH (zowel reusable als disposable) dienen te voldoen.
 • beoordelen van validatie- en onderhoudsrapporten m.b.t. de sterilisatoren en de reinigings- en desinfectiemachines voor Medische Hulpmiddelen (MH) en het coördineren van de vervolgactiviteiten.
 • zorgen voor eenduidige en adequate afstemming over reinigings- en desinfectievoorschriften en bewaking van de attitude van de gebruikers op het gebied van de hygiëne en infectiepreventie. Dit doe je in samenwerking met de ziekenhuishygiënisten.
 • deelnemen aan relevante overleggen, symposia en congressen, zowel binnen als buiten het ziekenhuis.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

“Als DSMH in het Catharina ziekenhuis werk ik in grote mate zelfstandig en bepaal (grotendeels) zelf mijn dagplanning. Ik werkt in een prettig en kundig team waarin ik voornamelijk contact hebt met het MT team en de medewerkers van de CSA/CSD, iets wat ik als erg gemoedelijk ervaar. Buiten de CSA heb ik fijne contacten met verschillende disciplines binnen en buiten het ziekenhuis, o.a. ziekenhuishygiënisten, klinisch fysica, technici, assortiment coördinator, leveranciers, valideurs en niet te vergeten mijn collega DSMH’s van andere (regio) ziekenhuizen.” – David, DSMH

De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA)
De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) is een afdeling waar ongeveer 50 medewerkers in een informele sfeer samenwerken. Bestaande uit 35 Medewerkers Steriele Medische Hulpmiddelen (MSMH), 5 studenten Medewerkers Steriele Medische Hulpmiddelen (MSMH), 3 coördinatoren, 1 kwaliteitsmedewerker, 1 medewerker bedrijfsvoering, 1 administratief medewerkers, 1 Teamleider, 1 Deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen (DSMH), 1 Deskundige Scopen Reiniging en Desinfectie (DSRD), 1 afdelingsmanager en 1 specialist manager.

De CSA/CSD heeft een landelijke voortrekkersrol op het gebied van reinigen, desinfecteren en steriliseren van steriele medische hulpmiddelen en endoscopen. De afdeling is ISO 13485 gecertificeerd sinds 2014 en actief betrokken bij het uitvoeren van (wetenschappelijke) onderzoek. Dit met als doel om continu te verbeteren, een kwalitatief hoogwaardig product te leveren en de klanten maximaal te ondersteunen. Een verstoring in de logistiek, kwaliteit of distributie heeft direct gevolgen voor de patiëntenzorg, zowel kwalitatief als in productietermen. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn hierbij bijzonder belangrijk.

De opleiding Deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen richt zich op het aanleren van basiskennis en het toepassen van deze kennis in de praktijk. We gaan in op wet- en regelgeving, onderliggende fysische en chemische principes ten aanzien van reiniging, desinfectie en sterilisatie. Daarnaast is er tijd ingeruimd voor de rol van deskundigen in (ziekenhuis)organisaties. De totale opleiding bestaat uit 4 modules. Iedere module bevat verschillende leervormen. Presentaties worden afgewisseld met practica, workshops, zelfstudie en huiswerkopdrachten. Zie link voor meer info: Training – Catharina Ziekenhuis Apotheek

Dit jaar wordt onze gloednieuwe Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA). Deze state-of-the-art afdeling is uitgerust met de allernieuwste technologieën en geavanceerde apparatuur om de hoogste standaarden in sterilisatie en hygiëne te garanderen.

Onze nieuwe CSA is ontworpen met efficiëntie en veiligheid als prioriteiten. Met een sterk verhoogde capaciteit kunnen we nu sneller en effectiever voldoen aan de behoeften van onze zorgverleners. De moderne apparatuur, waaronder de nieuwste generatie sterilisatie- en desinfectieapparaten, zorgt ervoor dat alle medische instrumenten en materialen met uiterste zorg worden behandeld.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • Een relevant hbo diploma.
 • Ervaring in een omgeving waar reiniging, desinfectie en sterilisatie een belangrijke rol heeft, bijvoorbeeld CSA, Apotheek, Ziekenhuis hygiëne of farmaceutische industrie.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving (NEN-SRI-WIP), procedures, werkwijzen en richtlijnen, ISO en GMP en in het bijzonder ISO 13485 is een pré.
 • Een opleiding of ervaring op het gebied van kwaliteitsmanagement en is een pré.
 • Een opleiding tot Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen gevolgd hebben of kennis van CSA is een pré.
 • Plezier in het werken in een omgeving met de focus op kwaliteit(systemen), veiligheid, logistieke werkzaamheden en sterk geprotocolleerde processen.

Ook beschik je over goede communicatieve vaardigheden, doorzettingsvermogen en een nauwkeurige werkhouding.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als functie kan jij rekenen op:
 • contract voor de duur van de opleiding.
 • 24 tot 36 uur per week.
 • een bruto maandsalaris tot € 5.084,00 (FWG 55) op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling vindt plaats op basis van meegebrachte kennis en ervaring.
 • 20 vakantiedagen en 57 PLB-uren op basis van een 36-urige werkweek. Ook krijg je de mogelijkheid om dagen bij te kopen via onze speciale MKA regeling.
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie leefstijl coaching of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als Deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen in opleiding in het Catharina Ziekenhuis of wil je een dagje meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze stellen aan David van Kemenade (Deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen) via 040 - 239 8727 of Giny Smits (Teamleider) via 040-2398830.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze adviseur recruitment Zekiye Yalcin-Karaoluk. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag via onze website.
 • Bij indiensttreding vragen wij een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) en vindt er mogelijk een ‘vragenlijst arbeidsgezondheidskundig onderzoek’ plaats ter preventie van infectieziektes.
 • We werven onze kandidaten zelf. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Neem contact op met Recruitment via recruitment@catharinaziekenhuis.nl voor meer info.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Zekiye Yalcin - Karaoluk
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

tanteLouise

Fysiotherapeut intramuraal (waarneming)

Bergen op Zoom
20 - 24 uur
HUMO voor huisartsen

Praktijkondersteuner GGZ bij HAP Caljé in Schijndel

Schijndel
Parttime