zoekt een

Coördinerend begeleider, 32-36 uur, Bronlaak, Oploo

Coördinerend begeleider GHZ – 32 tot 36 uur per week
Ben jij toe aan een volgende stap in jouw loopbaan? Maak jij graag werk van team coaching?

En wil je mee gaan bouwen aan een sterk team waarin alle talenten tot hun recht komen?

Dan is deze baan wat voor jou!

Voor Team Alicorn en Eenhoorn zijn wij op zoek naar een stevige teamspeler die de uitdaging vindt in het bieden van de passende zorg, en het leuk vindt om een team daarin te helpen groeien.

Over woongroep Alicorn en Eenhoorn
In de Alicorn en Eenhoorn wonen in totaal 10 bijzondere bewoners - vijf vrouwen en vijf mannen met een laag tot matig ontwikkelingsniveau. Elk van hen vraagt om gestructureerde en intensieve begeleiding. Onze bewoners hebben onderliggende problematieken zoals onder andere autisme, epilepsie en een laag emotioneel ontwikkelingsniveau.

Het is een gemêleerd gezelschap bewoners, waarvan een deel heel goed spreekt en een deel zeer matig tot niet spreekt. Deze bewoners begrijpen taal die past in de setting waar ze zijn. Dit vullen we aan met ondersteunende communicatie en eventuele picto`s.

De Alicorn en Eenhoorn is onderdeel van de woon- en werkgemeenschap Bronlaak, een gezellig ‘dorp’ gelegen in het groen, met een gemoedelijke sfeer waar iedereen elkaar kent en helpt.

Ons team en de diensten
Ons hechte team bestaat uit 11 personen. Diensten variëren van 6 tot 8 uur en je werkt op de Eenhoorn samen met een collega, op de Alicorn alleen. We hebben geen nachtdienst. In 2023 zijn we als team gestart met de Triple-C training met aanvullende intervisies. We kijken klein en zijn aanvullend waar nodig. Samen organiseren we beeldvorming van elke bewoner en onderzoeken we mogelijkheden tot verbetering. Wil jij ook mee doen? Welkom in ons team!

Jouw rol als coördinerend begeleider van woongroep Alicorn en Eenhoorn
Structuur, veiligheid en duidelijkheid vanuit warme en liefdevolle aandacht. Dat is wat onze hoog sensitieve bewoners nodig hebben. We starten de dag met ADL zorg ( alle bewoners zijn mobiel), ontbijten samen en begeleiden de bewoners naar hun werk. Met een van de bewoners gaan we eerst een wandeling maken. Andere bewoners krijgen begeleiding op verschillende werkgebieden die op ons eigen terrein liggen (tuinderij, papierwerkplaats, kaarsenmakerij, bosgroep). Voor elke bewoner is er een dagprogramma op maat. De dag loopt bijna nooit zoals je vooraf bedenkt. Het goed ‘lezen’ van onze bewoners en het bieden van veiligheid is de essentie van jouw werk. Jij speelt een cruciale rol in hun leven en kunt echt iets toevoegen aan hun leven en welzijn.

Als coördinerend begeleider geef je naast het begeleiden en verzorgen van de bewoners, coaching aan de individuele medewerker en het team. Samen geven jullie vanuit een duidelijke structuur de begeleiding vorm op basis van de behoeftes van de bewoners. Begeleiding die bovenal veiligheid en voorspelbaarheid biedt voor de bewoners. Jij stimuleert de samenwerking, signaleert knelpunten en zorgt voor naleving van de gemaakte team- en begeleidingsafspraken.

Je voert overleg en stemt af met verwanten en meerdere disciplines zoals gedragsdeskundige , arts en clustermanager over de bewoners en de groep als geheel.

Daarnaast ondersteun je de persoonlijk begeleider waar nodig in het opstellen van ondersteuningsplannen voor de bewoners en de coördinatie van de zorgverlening.

In samenspraak met de clustermanager pak je gedelegeerde leidinggevende taken op zoals begeleiding van kort durend ziekteverzuim, heb je contact met het roosterbureau in verband met de planning en lever je een bijdrage aan de werving & selectie van nieuwe medewerkers.

De verdeling tussen coördinerende/begeleidende taken en bewonerszorg schatten wij in op 25% - 75%

Wij bieden jou
 • Direct een vast dienstverband als we meteen een goede match hebben tijdens jouw sollicitatiegesprek.
 • Een arbeidsovereenkomst van minimaal 32 en maximaal 36uur per week. Dat wat past bij jouw persoonlijke situatie. Het aantal uren bepalen we in overleg.
 • Meelopen tijdens twee diensten om te weten waar je ‘ja’ op zegt.
 • Je wordt boventallig ingewerkt en krijgt een inwerktraject op maat.
 • De ruimte en vrijheid om in overleg met je team datgene te organiseren rondom de bewoner wat nodig is.
 • Salaris conform cao Gehandicaptenzorg voor de functie van coördinerend begeleider FWG 50 (tussen € 3.046,- en € 4.349,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek)
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. een vaste eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld (8%), een prima pensioenvoorziening (PZFW), fietsplan en bedrijfsfitness.
 • Bewoners en team die blij zijn met jouw komst!

Wij vragen van jou
Jij bent een rustig en stabiel persoon met een groot empathisch vermogen. Jij biedt structuur, bent duidelijk en consequent. Jouw tact, overtuigingskracht en ervaring met coaching zet jij in voor het team en de contacten met de verwanten. Jij houdt gemakkelijk het overzicht over alle processen, zowel op het gebied van zorg- en dienstverlening als teamontwikkeling.

Verder vragen wij:
 • Een hbo werk- en denkniveau met een relevante opleiding binnen Zorg en Welzijn.
 • Enige jaren ervaring met een vergelijkbare doelgroep met intensieve begeleiding.
 • Inzicht en kennis van methodisch handelen.
 • Ervaring of affiniteit met operationele leidinggevende taken.

Over DeSeizoenen

Wij zijn DeSeizoenen. In onze zes woon- en werkgemeenschappen begeleiden we zo’n 600 bewoners met een verstandelijke beperking. Wij geloven dat elk mens eigen talenten en mogelijkheden heeft. Daarom staat dat bij ons centraal.

Meer weten? Solliciteren?
Heb je vragen of wil je eerst komen voor een informele kennismaking? Bel, app of mail naar clustermanager Simone Broens, tel. 06 51637400 /mail: sbroens-harder@deseizoenen.org.

Wil je meer weten over de locatie Bronlaak? Kijk dan even naar deze video: https://www.youtube.com/watch?v=Xk8xLZslaPs&t=47s

Of meld je aan voor een rondleiding op Bronlaak. Klik hier voor de data: https://deseizoenen.org/actueel/rondleiding-kom-kijken-op-overkempe-of-bronlaak

Ben je al overtuigd? Klik dan op ‘solliciteren’ en stuur ons jouw Curriculum Vitae. Tot snel!

Contact

Simone Broens - Harder
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Jados

Ambulant Begeleider autisme

Breda
16 - 28 uur
MEE West-Brabant

CJG Jeugdprofessional

Breda
28 - 36 uur
impegno

Gezinscoach

Oosterhout
20 - 24 uur