zoekt een

Begeleider MBO - ART

Goede geestelijke gezondheidszorg is onmisbaar voor onze samenleving. Bij GGz Breburg werk je als hbo social worker in een maatschappelijk relevante en professionele organisatie. Wij bieden ruimte voor eigen initiatief, persoonlijke en professionele ontwikkeling. GGz Breburg gaat voor cliëntgerichte mentale gezondheidszorg. We werken zo dichtbij de cliënt, zijn of haar naasten en samenwerkingspartners als mogelijk: ‘Samen het sterkst in mentale gezondheid'.

Wat ga je doen?
 • Je biedt als mbo begeleider / sociaal werker begeleiding aan mensen met (ernstige) psychiatrische problematiek.
 • Je geeft invulling aan de rol van persoonlijk begeleider en bent vertrouwenspersoon van individuele cliënten.
 • Je observeert en analyseert gedragspatronen van cliënten.
 • Je begeleidt cliënten bij het realiseren van gestelde doelen in het kader van het behandel- en herstelplan.
 • Je hebt als mbo begeleider contact met cliënten met verschillende achtergronden en zorgbehoeften.
 • Je werkt intensief samen binnen het netwerk van de cliënt waarbij de mogelijkheden, hoop en perspectief centraal staan
 • Je houdt (cliënten)dossiers en relevante administratie bij.
 • Je participeert als mbo sociaal werker afhankelijk van je werkplek in de 24-uurszorg.

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?
We werken met een tweetal zorgclusters: cluster planbare zorg en cluster continue zorg. Binnen cluster planbare zorg ligt de focus op de zorg die vooral overdag plaatsvindt. Binnen cluster continue zorg ligt de nadruk op de acute en intensieve zorg, die niet planbaar is.

We vinden het belangrijk aandacht voor medewerkers te hebben. Om dit te bereiken is de aansturing van de teams recent gewijzigd en zijn er teamleiders aangesteld met een kleinere span of control. Doordat de teamleider dichterbij de professionals staat is er meer persoonlijke aandacht en betere ondersteuning voor jou als professional. Bovendien komt meer regie bij teams en de teamleider te liggen.

Samen met Flexibele ACT (FACT en VIP) en High & Intensive Care (HIC) vormt ART een samenhangend behandelaanbod voor mensen vanaf 18+ met ernstige psychiatrische problematiek. Het ART model kent in navolging van FACT en HIC een monitor die modelgetrouw werken bevordert.

Binnen ART heeft het onderzoek Herstel van en in de triade plaatsgevonden. We ontwikkelden daarbinnen tools die de triade (van cliënt, naaste en hulpverlener) helpen het gesprek met elkaar te voeren. Ook vindt scholing plaats op het gebied van triple diagnose (psychiatrie, verslaving en LVB) in de vorm van train de trainer concept in samenwerking met Croan.

GGz Breburg heeft in de zorgregio 12 ART-teams. Zij bieden zowel ambulante begeleiding thuis als begeleiding in woonvormen in de wijk (voorheen beschermd wonen) en vanuit klinische teams op de terreinen Dongen en Etten-Leur. Voor de ambulante teams in Breda zijn wij op zoek naar begeleiders. In Breda zijn drie ambulante teams gevestigd in verschillende regio’s.

Wat breng je mee?
 • Een afgeronde opleiding mbo sociaal werker / social work op niveau 4.
 • Ervaring is de psychiatrie of evt. somatische zorg is een pre.
 • Een klantgerichte, respectvolle benadering met oog voor wensen en belangen van de cliënt.
 • Je kunt goed luisteren, motiveren en beschikt over geduld, empathie en tact.
 • Je bent flexibel en bent in staat te schakelen tussen geplande werkzaamheden en (crisis)situaties die adhoc aandacht vragen.
 • Goede uitdrukkingsvaardigheden, zodat je effectief kunt communiceren met cliënten, naasten en collega’s.
 • Je bent 24 tot 36 uur beschikbaar.

Wat bieden wij jou?
Een betekenisvolle baan met ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. De functie is ingeschaald in FWG 40 (minimaal €2.387- en maximaal €3.541- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

GGz Breburg biedt een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden via FiscFree®. Daarmee kun je met belastingvoordeel o.a. deelnemen aan het fietsenplan, een nieuwe laptop aanschaffen of lidmaatschap voor een beroepsvereniging betalen.

Je hebt ook recht op een persoonlijk opleidingsbudget, tegemoetkoming reiskosten, vaste eindejaarsuitkering (13e maand) en een goede pensioenregeling.

Op basis van een fulltime dienstverband (36 uur) heb je recht op 25 vakantiedagen met de mogelijkheid extra dagen bij te kopen.

Daarnaast kennen wij een balansregeling waarbij je recht hebt op €500,- bruto bij een fulltime dienstverband. Je kunt ervoor kiezen om het bedrag uit te laten betalen, te gebruiken voor opleiding/training of het kopen van extra verlofuren.

Overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO GGZ.

Nieuwsgierig geworden?
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Marjolein van Dam, Teamleider ART Breda Zuid en Centrum (06-57258915) of Wendy Hardenberg, teamleider ART Breda Noord (06-10164462).

Bijzonderheden
Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Recente vacatures

Vitalis WoonZorg Groep

Activiteitenbegeleider

Eindhoven
32 - 36 uur
Buro Lima

Begeleider Flex team

Heeswijk-Dinther
50 - Oproep / flex uur