zoekt een

Zorgbemiddelaar Klantenbureau

VOOR WIE DOE JE HET?
Je zet je in voor kinderen, gezinnen, vrouwen en mannen die in een situatie zitten waarin ze hulp nodig hebben. Er kan sprake zijn van allerlei soorten vragen, van opvoedproblemen of mensen die een (weekend)pleeggezin zoeken, tot forse problematiek als huiselijk geweld, (seksueel) misbruik of mensenhandel. Hiernaast fungeer je als sparringpartner voor ouders, toegangsmedewerkers, gezinsvoogden en collega-instellingen. Je bedient dus een zeer uiteenlopende groep mensen vanuit jouw inhoudelijke expertise.

HOE DOE JE DAT?
Jij zit aan de voorkant van onze hulpverlening waarbij je de juiste zorg koppelt aan de binnenkomende (crisis)hulpvragen. Je verzamelt eerst alle informatie over een cliënt. Vervolgens beoordeel je het dossier zowel inhoudelijk als financieel en besluit je welke hulpverlening binnen Sterk Huis passend is. Je bent dus een belangrijke schakel om een optimale hulpverlening te realiseren. Ook geef je advies aan zowel cliënten als collega’s binnen Sterk Huis en andere organisaties in het werkveld. Ten slotte ben je verantwoordelijk voor het aanvragen en monitoren van de correcte financiering voor de zorg die Sterk Huis levert.

WAAROM WERKEN BIJ STERK HUIS?
Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?
 • Je aandachtsgebied is regievoering als clienten elders in zorg zijn en Sterk Huis hoofdaannemer is. Je belt een paar onderaannemers om te informeren hoe de zorg loopt en of de doelen zijn behaald. Wanner de casus is afgesloten zorg je voor de administratieve verwerking.
 • Enkele dagdelen per week heb je bereikbaarheidsdienst. Je beantwoordt dan alle vragen die binnenkomen via de telefoon, mail en chat. Vandaag is het weer jouw beurt. Tijdens de dag start bespreek je met je collega’s of er belangrijke zaken zijn van gisteren waar je vandaag mee aan de slag moet. Je pakt vandaag twee aanmeldingen op, waarbij je je verdiept in de situatie. Je zorgt dat de context duidelijk is, en hebt alle benodigde informatie opgevraagd bij de gemeentelijke toegang die de aanmelding heeft gedaan. Je bespreekt deze aanmelding met een gedragswetenschapper, om samen in te schatten welke hulp het meest passend is. Ondertussen verwerk je deze aanmeldingen alvast in het cliëntregistratiesysteem.
 • Om 10 uur belt het crisis interventie team (CIT). Zij hebben de vraag of er plek is in de Veilige Opvang voor een moeder met twee kinderen. Zij leggen de situatie uit en ondertussen leg je contact met de afdeling dat er mogelijk een spoedopname onderweg is. Ook spreek je af dat je diezelfde middag nog een intake zal houden. Het laatste deel van je ochtend werk je jouw mailbox bij. Vervolgens is het tijd om te pauzeren met je collega’s.
 • In de middag heb je overleg met de teamcoördinator uit het cluster van de behandelgroepen, om de wachtlijst en de financieringen van lopende trajecten te bespreken. Opvolgend heb je het intake-gesprek met de cliënt van vanochtend en schrijf je een verslag. Je plant ook drie reguliere intakegesprekken in voor de volgende week. Deze gesprekken voer je samen met een gedragswetenschapper of de hulpverlener uit het cluster die de zorg gaat uitvoeren.
 • Aan het einde van de dag heb je een multi disciplinair overleg (MDO) gepland met verschillende onderaannemers over een casus welke niet goed verloopt en verbetering behoeft. Je maakt samen met de onderaannemers, ouders en/of jongeren en de verwijzer een plan van aanpak om de situatie te verbeteren.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
Je bent een flexibel en stressbestendig persoon. Je houdt van werken onder druk en presteert hierdoor het beste. Je hebt namelijk te maken met binnenkomende aanvragen die jouw werkdag kunnen bepalen. Heerlijk vind jij dit! Verder heb je:
 • Een sociaal (ped)agogische opleiding op HBO niveau.
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
 • Een SKJ registratie.
 • Kennis van het hulpaanbod en de sociale kaart zijn cruciaal.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?
 • De functie Maatschappelijk Werker Toegang in schaal 9, met salaris tussen € 3.042,75 en € 4.544,51 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 2024-2025.
 • Een contract voor 28-32 uur per week.
 • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Karin Veron 06-43052357 of Margriet Kusters 06-4392306. De vacature sluit op 20 juni 2024. De gesprekken vinden plaats op 24 juni 2024.

Contact

Karin Veron
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Jeugdbescherming Brabant

Gedragswetenschapper regio Helmond

Helmond
28 - 36 uur
Valkenhof

Maatschappelijk werker

Valkenswaard
28 - 36 uur