zoekt een

Assistent preoperatieve screening (24-32 uur)

Spreekuur houden-beoordelen fysieke en geestelijke gezondheid voor operaties- inschatten risico’s anesthesie- voorlichting geven. Wil jij deze afwisselende baan?

Jij zorgt voor
 • De screening van patiënten die een operatie ondergaan, zodat je een beeld krijgt van de lichamelijke en geestelijke situatie en de gezondheidsrisico’s voor het krijgen van anesthesie. Patiënten komen hiervoor fysiek of via webcamconsult naar jouw spreekuur dat je onder verantwoordelijkheid van een anesthesioloog houdt.
 • Het meten van de bloeddruk en pols, het beoordelen van de luchtweg en je noteert lengte en gewicht van de patiënt.
 • Informatie en voorlichting aan patiënten over de pre-, per- en postoperatieve zorg en je beantwoordt hun vragen. Je bespreekt met patiënten de verschillende anesthesietechnieken die bij de ingreep passen.
 • Het aanvragen van verder onderzoek zoals lab en röntgenonderzoek.
 • Het maken van een ECG.

Benieuwd hoe deze uitdagende werkzaamheden in de praktijk eruitzien?
Het is mogelijk om een dag(deel) mee te lopen na de eerste gespreksronde.

Dit doe je samen met
Je collega’s van onze afdeling Preoperatieve Screening (POS).
Patiënten die op de wachtlijst staan voor een operatie, komen bij de polikliniek POS voor een volledige voorbereiding op hun ingreep; alles rondom anesthesie, opname, apotheek en nazorg stemmen we vanuit onze afdeling op elkaar af. De Preoperatieve Screening en de afdeling Opname werken nauw samen om patiënten nóg professioneler en efficiënter van dienst te kunnen zijn.

Een aantal wetenswaardigheden over de afdeling:
 • Als POS-verpleegkundige /anesthesiemedewerker screen je gemiddeld 15-20 patiënten per dag. De patiënten die je in de dagelijkse praktijk ziet, Zijn ASA 3-4 patiënten. ASA 2 patiënten zie je via een webcamconsult. De ASA 1 patiënten worden via het digitale proces verwerkt
 • Binnen de Preoperatieve Screening en de afdeling Opname werken circa 25 betrokken medewerkers, waaronder verpleegkundigen, apothekersassistentes, polikliniekmedewerkers, anesthesiologen en opnameplanners.
 • Je contact met de patiënten, anesthesiologen en andere specialisten in het ziekenhuis maakt je werk erg afwisselend.

Anne Balmer (POS assistent) vertelt wat zij zoekt in een nieuwe collega:
“Ben jij een verpleegkundige die klinisch redeneren ontzettend leuk vindt? Hoofd- en bijzaken goed kan onderscheiden? En die goed zelfstandig kan werken, onder hoge druk en snel kan schakelen maar ook in een team? De uitdaging aan wil gaan om meer van anesthesie te leren en daardoor de verlengde arm van de anesthesioloog te worden? Dan ben je op de POS op de juiste plek!”

Dit past bij je als
 • Je een representatieve, gediplomeerde HBO-V verpleegkundige of anesthesiemedewerker bent met minimaal 1 jaar werkervaring in een snijdend specialisme. Of anesthesiemedewerker met minimaal 1 jaar ervaring op de OK.
 • Je zelfstandig kunt werken en graag je eigen spreekuur draait. Zelfs als dat tijdsdruk geeft, blijf jij kalm en vriendelijk. Je leeft je in in de patiënt, maar houdt de planning ook in het oog.
 • Je informatie begrijpelijk verwoordt. Je stemt hierbij je communicatie af op de patiënt. Ook kun je bondig maar toch volledig een patiënt bespreken met een anesthesioloog.
 • Klantgerichtheid jouw tweede natuur is: je geeft prioriteit aan de tevredenheid van patiënten en collega’s en aan het bieden van service of hulp.
 • Je houdt van nieuwe ontwikkelingen op digitaal vlak

De werktijden liggen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Je kiest voor Máxima MC omdat
 • Bij ons de gezondheid van onze patiënten in goede handen is. Om ons werk optimaal te kunnen doen, zorgen we goed voor onszelf en voor elkaar. Bekijk ons ons jaardocument van 2023 om een beeld te krijgen van de ontwikkelingen in MMC.
 • Onze 3400 medewerkers iedere dag werken aan de beste zorg. We innoveren en ontwikkelen. We bedenken nieuwe technieken en organiseren de zorg slim.
 • We als topklinisch opleidingsziekenhuis veel opleidingsmogelijkheden bieden.
 • Wij een mooi arbeidsvoorwaardenpakket aanbieden. Deze functie is ingeschaald in FWG 45 (maximaal €4015,00 bruto per maand op fulltime basis) conform de functie POS assistent.
 • We bieden je een jaarcontract. Is er daarna een match van beide kanten dan wordt dit omgezet in een vast contract.

Lees meer over MMC

Nieuwsgierig geworden?
Heb je interesse in deze functie? We gaan graag met je in gesprek!

Wil je meer informatie over deze vacature? Bel met Joyce Clement afdelingshoofd, te bereiken via telefoonnummer (040) 888 7790 of mail naar Joyce.Clement@mmc.nl

We zien jouw sollicitatie graag voor 24 juni a.s. tegemoet.

Voor iedere medewerker die wij aan willen nemen gaan we referenties na, vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op en controleren we (indien van toepassing) het beroepsregister.

Deze vacature verdwijnt na de sluitingsdatum van onze website. Je kunt de vacature naar jezelf mailen via onderstaand e-mailicoon.

Hebben wij op dit moment geen verpleegkundige vacature die bij jouw wensen aansluit, stuur een open sollicitatie en we kijken samen naar de mogelijkheden in MMC.

Contact

Ilse Houben
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

KinderZorg Bijzonder

(Kinder)Verpleegkundige niveau 5 (2 - 28 uur)

Zeeland
In overleg
Rivas Zorggroep

Obstetrieverpleegkundige in opleiding

Gorinchem
32 - 40 uur