zoekt een

Professional Veilige opvang tienermoeders en veiligheidsbedden

VOOR WIE DOE JE HET?
Je zet je in voor tienermoeders en hun kinderen en voor slachtoffers van jeugdprostitutie of loverboys. Zij hebben behoefte aan intensieve zorg en begeleiding. Zij komen vaak uit een situatie met veel angst en dreiging. Ook kan er sprake zijn van trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

HOE DOE JE DAT?
Veiligheid heeft de hoogste prioriteit, waarbij ook grote aandacht bestaat voor de kinderen. Als die basis er is, in de vorm van opvang, ga je op zoek naar een structurele oplossing. Je werkt aan het (zelf)vertrouwen en de eigenwaarde en aan een gezonde gehechtheidsrelatie tussen moeder en kind. Je werkt nauw samen met andere instanties waaronder Veilig Thuis en de Politie. Samen met de cliënt ga je op zoek naar wat nodig is.

WAAROM WERKEN BIJ STERK HUIS?
Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Ook als stagiair krijg je verantwoordelijkheid afgestemd op je ervaring en leerjaar. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?
 • Een zwanger meisje van 14 leeft al maanden in een ingewikkelde gezinssituatie. Gisterenavond is ze opgevangen door je collega’s. Je helpt je collega om met de aanstaande moeder de dag te beginnen. Dat is voor vandaag al heel wat.
 • ’s Middags werk je aan de rapportage van een van de cliënten en laat dit controleren. Observatie van de bestaande patronen is een belangrijke eerste fase. In overleg beschrijf je de momenten waarop er spanning ontstaat en waar ontwikkelpunten bestaan. Dat wordt de basis om later verbeterdoelen te stellen.
 • Aan het eind van de middag help je de kook-werk begeleider en een aantal meisjes met koken voor de groep. Tijdens het koken en het eten zie je de groep bijna hechter worden. Iedereen heeft haar eigen verhaal maar er is ook veel herkenning onderling.
 • Je kijkt uit naar de training van de Sterk Huis Academie die je morgen gaat volgen. Je volgt de introductietraining van Sterk Huis!

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
Je hebt het talent om cliënten te activeren en je weet hoe je intercultureel werkt. Bij crisissituaties blijf jij rustig, zodat je methodisch kan handelen.

Verder heb je:
 • Een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op MBO4 of HBO niveau.
 • Ervaring met het werken met complexe gezinssystemen en huiselijkgeweld, stalking of dreiging.
 • Een SKJ registratie voor de functie Jeugd- en Gezinsprofessional C.
 • Kennis van sociale systemen, hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken rondom huiselijkgeweld en dreiging.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?
 • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional D in schaal 7 met salaris tussen € 2.686,74 en € 3.839,75 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 2024-2025.
 • Of de functie (Senior) Jeugd- en Gezinsprofessional C in Schaal 8 met salaris tussen € 2.808,78 en € 4.171,02 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 2024-2025.
 • Een contract voor 28 uur per week.
 • Onregelmatigheidstoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en goede overige secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Sarah van Moorsel, via 0651107629. De vacature sluit op 24 juni 2024. De gesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

Contact

Sarah van Moorsel
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

GGz Breburg

Begeleider MBO - ART

Tilburg
24 - 36 uur
Jeroen Bosch Ziekenhuis

Re-integratie adviseur

's-Hertogenbosch
32 - 36 uur