Regio Coördinator Uitvoering en Netwerk Oostelijk Zuid Nederland (0,8 fte)

Regio Coördinator Uitvoering en Netwerk

Oostelijk Zuid Nederland (0,8 fte)

 

Ben je daadkrachtig, analytisch en communicatief sterk en goed in het coördineren binnen de Zorg- en Welzijnssector? Weet je een netwerk te onderhouden, signalen op te vangen en te vertalen naar oplossingen? Wil je je inzetten voor het krachtig neerzetten van clientondersteuning in Nederland? Dan hebben wij een prachtige functie voor jou!

 

Het werkveld

In 2018 is het ministerie van VWS gestart met gespecialiseerde cliëntondersteuning (GCO). In totaal kregen via vijf pilots ruim 500 cliënten extra intensieve, uitgebreide en langdurige cliëntondersteuning. Vijf jaar later is het tijd om de gespecialiseerde cliëntondersteuning - met alle opgedane kennis en ervaring - te borgen en om te zetten in een permanente vorm. Hiervoor is Metgezel in het leven geroepen, een nieuw samenwerkingsverband, dat van 2023 t/m 2028 vorm mag geven aan de organisatie van gespecialiseerde cliëntondersteuning.

De regio vervult een sleutelrol in de uitvoering van GCO. Om te zorgen dat: 

·        De huidige gespecialiseerde cliëntondersteuning wordt gewaarborgd en gecontinueerd;  

·        We voortbouwen op de kennis die in de pilots is opgedaan en we die uitbreiden;

·        We GCO zodanig organiseren dat vraag en ondersteuning dicht bij elkaar blijven.

 

Wat ga je doen? 

Je maakt je – samen met de regiocoördinator Westelijk Zuid Nederland - er hard voor dat iedereen in je regio GCO krijgt die het nodig heeft. Tevens  ben je er voor de GCO-ers in jouw regio. Daarnaast bewaak je de kwaliteit van GCO  door verbeterkansen te signaleren. Je onderhoudt het netwerk in de regio en je bent aanspreekbaar m.b.t. uitvoeringsaspecten. 

 

 Je zet je in voor :

·        Het regionaal invulling geven aan de landelijke aanmeldprocedure en het organiseren van de regionale toewijzing (binnen landelijke kaders);

·        Een koppeling tussen cliënt en GCO-er en indien geen toewijzing een warme overdracht naar een andere vorm van ondersteuning;

·        Het coachen en faciliteren van de GCO-ers in jouw regio;

·        Het bewaken van contracten met onderaannemers​ op kwaliteit en financiën;

·        Naleving van de kwaliteitsafspraken betreffende de uitvoering;​

·        Het in kaart brengen van en contacten onderhouden met het regionale netwerk (regionaal netwerkbeheer)​;

·        Escalatie van casussen richting regionale zorgorganisaties en ketenpartners; ​

·        Het voeden van het signalerings-, leer- en verbeterproces. ​

 

Je bent regionaal gestationeerd bij de alliantiepartner voor regio Zuid Nederland: stichting Zorgbelang Brabant I Zeeland. Je legt verantwoording af aan het landelijk programmamanagement en je wordt geholpen met kaders en ondersteuning. Ook heb je afstemming met de andere regiocoördinatoren Uitvoering zodat iedereen in Nederland kan rekenen op dezelfde kwaliteit GCO. De regiocoördinatoren Uitvoering en Netwerk werken in de regio nauw samen met de regiocoördinator Leren en Ontwikkelen. Gezamenlijk zijn jullie verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma Metgezel in de regio Zuid (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg). 

 

Wie ben jij? 

Je bent een echte coördinator die ervan houdt dingen tot stand te brengen. Je kunt goed signalen opvangen vanuit je doelmarkt en ze vertalen naar praktische oplossingen. Je weet het overzicht te bewaren en kritisch te kijken naar signalen vanuit de markt. Je staat stevig in je schoenen, bent proactief, leergierig en heel goed georganiseerd. 

 

Daarnaast ben je communicatief sterk. Weet je een netwerk te onderhouden en  in staat om de visie van GCO van Metgezel uit te dragen. Je stemt daarin  landelijk en met andere regio’s  af en weet anderen binnen de regio daarin mee te krijgen. Je weet anderen te betrekken bij het nastreven van kwaliteit en het beperkt houden van de doorlooptijd binnen de werkzaamheden en in processen. Je bent goed in staat om te bepalen welke zaken je zelf kunt oppakken en wanneer het verstandiger is om op te schalen naar een ander niveau. 

 

Je krijgt energie van het onderhouden van je netwerk en het achterhalen van informatie en het kritisch boordelen ervan. Je bent goed in staat om vorm te geven aan de uitvoering van beleid. In het kort, je bent:

·        georganiseerd, kritisch en je kunt goed het overzicht bewaren;

·        daadkrachtig en praktisch ingesteld, scherp in het ophalen van collectieve kennis of gebrek daarvan vertalen in nieuwe interventies of            documenten;

·        communicatief sterk en je kunt goed schakelen tussen verschillende gesprekspartners op verschillende niveaus;

·        aanspreekbaar voor alle partijen die vragen om kennis in jouw regio;

·        proactief en je werkt zelfstandig en neemt verantwoording.

 

Daarnaast breng je mee:

·        HBO-werk of denkniveau;

·        Werkervaring in het Sociaal Domein of de zorg- en welzijnssector;

·        Ervaring met OCO en/of GCO is een pré.

Wat bieden wij?

·        Een sleutelfunctie met veel ruimte voor eigen initiatief bij het opbouwen van een nieuwe, duurzame maatschappelijk relevante organisatie binnen het Sociaal Domein, het GCO;

·        Een uitdagende functie in jouw regio binnen een nieuw, vast team;

·        Goede salariëring van € 3.656,- tot maximaal € 5,483,- (bij fulltime dienstverband op basis van 36 uur per week). Inschaling op basis van kennis en ervaring volgens CAO Sociaal Werk schaal 10. Een zzp-overeenkomst is bespreekbaar;

·        Flexibele werktijden: Je bepaalt wanneer je het meeste impact maakt;

·        Flexibele werkplek: Je bepaalt waar je het meeste impact maakt, vanuit huis, op een van onze kantoren of op locatie bij netwerkpartners.

 

Solliciteer nu!
Ben je enthousiast geworden en wil je direct solliciteren? Stuur je actuele CV en krachtige motivatiebrief dan naar: solliciteren@zorgbelang-brabant.nl o.v.v. Regiocoördinator Uitvoering en Netwerk. Solliciteren is mogelijk tot en met 23 juni 2024. De gesprekken vinden plaats in week 26.

 

Meer informatie
Heb je vragen of wil je graag meer weten? Neem gerust contact met ons op! Je kunt kiezen uit de volgende personen: Wendy de Backer, regiocoördinator West Zuid Nederland (06 42054883)of Emmy van der Maarel, landelijk programmamanager (06 57441864). 

Recente vacatures

A Zorg

Ambulant Begeleider - Flexibele uren

Eindhoven
8 - Oproep / flex uur
Vitalis WoonZorg Groep

Vrijwilliger Welzijn

Eindhoven
0 - 32 uur
Laverhof

Vrijwilligers - Laverhof alle locaties

Schijndel
In overleg