Apothekersassistent bereidingen - parttime of fulltime

Werken met cytostatica, individuele bereidingen en VTGM. Waar jij gaat werken met complexe bereidingen voor bijvoorbeeld ons Catharina Kanker Instituut. In een topklinisch opleidingsziekenhuis waar wij zelf een breed assortiment geneesmiddelen produceren. Voor zowel onze eigen patiënten als andere (ziekenhuis)apotheken. En waar jij alléén samenwerkt met gedreven collega’s en geen contact hebt met patiënten of zorgverzekeraars. Klinkt dit als jouw ideale baan? Solliciteer vandaag nog! Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Zorgen voor de individuele bereidingen van aanname tot uitgifte is jouw verantwoordelijkheid. Zowel aseptisch, cytostatica en niet-steriel. Hierbij werk je nauw samen met collega apothekersassistenten en apothekers op de werkvloer. En overleg je met artsen en verpleegkundigen. Ook ben je betrokken bij het gehele bereidingsproces van geneesmiddelen. Bij ons staat kwaliteit boven kwantiteit en werken we volgens de kwaliteitseisen van de Good Manufacturing Practice (GMP-z). Als apothekersassistent bereidingen ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • uitvoeren van bereidingen en VTGM handelingen van steriele producten op naam van de patiënt. Zoals cytostatica, parenterale voeding en intraveneuze medicatie. Onze cytostatica kan complex zijn vanwege ons Catharina Kanker Instituut.
 • bereiden van niet-steriele producten op naam van de patiënt zoals capsules of drankjes.
 • signaleren en interpreteren van afwijkingen rondom bereidingen. Je anticipeert hierop met als doel een kwalitatief verantwoord product te bereiden.
 • actief bijdragen aan de vernieuwing van onze dienstverlening en het kwaliteitssysteem.
 • werken van maandag t/m vrijdag vanaf 08.00uur of 08.30uur in een 8-urige werkdag. Ook werk je gemiddeld 5x per jaar een oproepdienst in het weekend op zaterdag en zondag tussen 10.00uur en 16.00uur.

Voor apothekersassistenten met ambitie is er de mogelijkheid om intern trainingen te volgen. Denk aan bijvoorbeeld: calamiteitentraining voor cytostatica, aseptisch werken of Good Manufacturing Practice (GMP) trainingen of deelmodules voor de oncologie.

En wist je dat wij een inwerktraject op maat maken voor jou? Wij passen jouw inwerktraject aan op jouw achtergrond. Of je nu heel ervaren bent of net uit de schoolbanken komt. In deze periode van ongeveer 3 maanden nemen wij jou mee in de wereld van ziekenhuisfarmacie. Je krijgt hierbij écht de ruimte om het vak te leren. Wij staan voor jou klaar en koppelen jou aan een eigen ‘coach’. Dit is een ervaren collega apothekersassistente. Op onze afdeling individuele Bereidingen maken we je verder wegwijs, lichten we je werkprocedures toe, laten we je kennis maken met afdelingsafspraken en laten we je zien hoe een dienstindeling er uitziet. Kortom: wij bieden jou een fijne start in een omgeving waar je met open armen wordt ontvangen.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

"Continu zijn we bezig met verbeteringen en zijn we in beweging. We vinden het belangrijk dat startende medewerkers een goede begeleiding krijgen en betrokken worden in ons gezellige team. De goede band onderling zorgt voor een hele fijne en prettige sfeer." Mirte, Senior Apothekersassistent Bereidingen

Individuele bereidingen, cytostatica en VTGM
De afdeling Individuele bereidingen, cytostatica en VTGM, waar jij voor aan de slag zal gaan, maakt een belangrijk onderdeel uit van onze ziekenhuisapotheek. Zo speelt de apotheek van het Catharina ziekenhuis een landelijke voortrekkersrol op het gebied van de kwaliteitszorg. Zo zijn we sinds 1997 ISO-9001 gecertificeerd, sinds 2000 hebben wij de GMP-z erkenning en sinds 2007 hebben wij een operationeel medicatie Veiligheids Management Systeem. In onze modern ingerichte ziekenhuisapotheek zijn ongeveer 200 medewerkers werkzaam. Deze zijn verdeeld over de afdelingen:
 • Distrimed intern
 • Distrimed extern
 • Poliklinische Apotheek
 • Individuele bereidingen, cytostatica en VTGM
 • Laboratorium en voorraad bereidingen

We werken continu aan de vernieuwing van de klinisch farmaceutische dienstverlening.

Denk hierbij aan: elektronisch voorschrijven, medicatieveiligheid en robotisering. Ook werken we samen met andere ziekenhuisapotheken van Santeon, een samenwerkingsverband van 7 topklinische ziekenhuizen verspreid over Nederland.

Het team van individuele bereidingen, cytostatica en VTGM is verantwoordelijk voor alle aanvragen m.b.t. de individuele bereidingen (zowel aseptisch, cytostatica en niet-steriel). Productinnovatie en behoud van ons hoge kwaliteitsniveau zijn onze gezamenlijke doelen. Je werkt samen met 18 apothekersassistenten, 2 apotheekmedewerkers, 1 apotheker en teamleider.

Neem ook eens een kijkje op onze website voor meer informatie over het Bereidingscentrum via deze link.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde mbo opleiding tot apothekersassistent.
 • minimaal Nederlandse taalkennis op b1 niveau. Zowel in woord als geschrift.
 • affiniteit met het uitvoeren van aseptische handelingen en niet-steriele bereidingen.
 • geen ervaring, maar wel (bijna) gediplomeerd apothekersassistent? Geen probleem! Met jouw leergierigheid en onze kennis leren wij jou de kneepjes van ons vak. Wij nodigen jou dan ook van harte uit om te solliciteren!

Ook ben je een persoon die let op de details, accuraat werkt en zeer punctueel is. Daarbij kun jij goed omgaan met wijzigingen in je werkzaamheden, deze kunnen soms per uur veranderen.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als Apothekersassistent kan jij rekenen op:
 • een contract voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt jouw contract omgezet naar een vast contract.
 • 24 – 36 uur per week. Uren in overleg.
 • een bruto maandsalaris tot € 3.658,00 (FWG 40) op basis van een 36-urige werkweek.
 • 144 vakantie-uren en 57 PLB-uren op basis van een 36-urige werkweek. Ook krijg je de mogelijkheid om dagen bij te kopen via onze speciale MKA regeling.
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een onregelmatigheidstoeslag i.v.m. bereikbaarheidsdienst (tussen 10:00 en 16:00 uur) in het weekend
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie Yin Yoga of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als Apothekersassistent Individuele bereidingen in het Catharina Ziekenhuis of wil je een dagje meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze stellen aan Mike Siebesma (Teamleider) of Mirte van Eerd (Apothekersassistent senior) op 040 – 239 8766.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze recruiter Carolien. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag vóór 3 juli via onze website.
 • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
 • Een rondleiding op de afdeling is onderdeel van je sollicitatiegesprek.
 • Bij indiensttreding vragen wij een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) en vindt er mogelijk een ‘vragenlijst arbeidsgezondheidskundig onderzoek’ plaats ter preventie van infectieziektes.
 • We werven onze kandidaten zelf. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Neem contact op met Recruitment via recruitment@catharinaziekenhuis.nl voor meer info.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Carolien Ramaekers - Boers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

's Heeren Loo

Doktersassistent(e)

Druten
16 - 32 uur
Amarant

Tandartsassistent

Tilburg
8 - 16 uur