zoekt een

Begeleider Rietven appartementen

ZO ZORG JIJ VOOR GELUK
Een dag met onze cliënten is allesbehalve saai of eentonig! Cliënten zullen jou iedere dag uitdagen het beste uit jezelf te halen en je soms ook een spiegel voorhouden. Jij bent hun stabiele factor die zorgt voor een veilige en voorspelbare omgeving. In de Rietven appartementen wonen 10 bewoners met een licht tot matige verstandelijke beperking met een laag sociaal emotioneel ontwikkelingsniveau, in een appartement verdeeld over twee woonlagen. Op de appartementen wordt gewerkt volgens Supportgericht werken Leer mij Kennen. Hierbij kijken we naar de krachten en talenten van onze bewoners en geven deze de regie over zijn of haar leven. Bij Supportgericht Werken wil je er zijn voor de ander: als mens en als professional. Een samenwerkingsrelatie opbouwen, naast de ander staan en aandachtig aanwezig zijn. Kortom present zijn voor de ander en zijn/haar omgeving. Door je uit te dagen om klein te kijken en je te inspireren door met een naaste in gesprek te gaan en focus te leggen op succeservaringen.  

Hoewel de bewoners een appartement bewonen, wat zou kunnen impliceren dat ze zelfstandig zijn, is dit zeker niet het geval. De bewoners kunnen gebruik maken van een gezamenlijke woonkamer, deze heeft een functioneel gebruik om samen te eten en activiteiten te ondernemen. Binnen het Rietven is vaak een fijne en gezellige sfeer aanwezig op de groep. De bewoners hebben continue steun nodig bij sociale interactie. Sommigen zijn in staat tot wat meer zelfstandigheid, de anderen hebben veel nabijheid, overzicht en duidelijkheid nodig. Bij de bewoners kan het wel eens knallen in de vorm van verbale of fysieke agressie. Onze bewoners vragen hierbij een stukje vertrouwen en veiligheid van begeleiding, doordat het gedrag vaak niet bewust op jou is gericht, maar ze weten dat jij op zoek gaat naar wat zij jou willen vertellen en wat hen gelukkig maakt.
 
DEZE TALENTEN BRENG JIJ MEE
Jij staat stevig in je schoenen en weet je hoofd koel te houden wanneer dit cliënten even niet lukt. Onvoorwaardelijk ben jij er voor hen en dat voelen onze cliënten! Jij blijft rustig, herkent vroegtijdig signalen bij cliënten en weet hierop de juiste acties uit te zetten. Dit betekent ook dat jij niet terugdeinst voor verbale of fysieke escalaties, maar juist nieuwsgierig bent naar wat een cliënt bedoelt met zijn gedrag. Jij voelt haarscherp aan wat cliënten van je nodig hebben.  
Door de rust en het zelfvertrouwen wat je uitstraalt, durven cliënten en ook zeker jouw collega's op jou te bouwen. En wat heb jij daarvoor in huis? Jij bent duidelijk, oordeelt niet en komt je afspraken na. En ook niet onbelangrijk; jij reflecteert graag op je eigen handelen en staat open voor feedback. Alleen dan voel jij dat je kunt groeien om de beste begeleiding te kunnen bieden!  

En naast deze mooie eigenschappen, neem jij natuurlijk kennis en vaardigheden rondom de dagelijkse ondersteuning mee. Jij begrijpt als geen ander dat een cliënt het fijn vindt om daarin zelf het tempo te bepalen. En wordt het medisch iets complexer? Daar draai jij je hand niet voor om, jij verdiept je waar nodig graag in medische handelingen.

ZO WAARDEREN WIJ JOU

  • Een uitdagende baan voor 18-24 uur in de week;
  • Een salaris in FWG 40 volgens cao gehandicaptenzorg (minimaal € 2.672,- en maximaal € 3.606,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek); 
  • Jouw persoonlijke groei staat centraal. Je kunt een uitgebreid scholingsaanbod volgen via onze eigen Academie (o.a. de basisopleiding Leer mij kennen, autisme en de benodigde verpleegtechnische handelingen);
  • Je bouwt mee aan een organisatie die nooit stilstaat en de expert in de regio wil worden binnen deze doelgroep.
    Een jaarcontract, waarbij we ervan uitgaan dat we het na een jaar omzetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Contact

Angelique van Deursen
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

BrabantZorg

Activiteitenbegeleider met zorgtaken | 24 - 32

Veghel
24 - 32 uur
S&L Zorg

Cliëntbegeleider

Bergen op Zoom
In overleg