zoekt een

Senior re-integratieadviseur

Zie jij het als een uitdaging om operationeel, tactisch en strategisch met re-integratie en arbeidsgeschiktheid bezig te zijn? Weet jij door jouw expertise onze aanpak op het gebied van preventie en re-integratie naar een nóg hoger niveau te tillen? En weet jij hoe je door het analyseren en interpreteren van verzuimmanagementinformatie verzuimtrends kunt signaleren die van invloed zijn op inzetbaarheid? Ben jij onze nieuwe proactieve, ervaren collega met passie voor het vak?

Jij zorgt voor
 • Overview op het totale proces met betrekking tot het verzuimbeleid en de re-integratieaanpak en zorgt voor de coördinatie en doorontwikkeling daarvan. Je richt je niet alleen op verzuim, maar zorgt er vooral voor dat mensen weer snel op een prettige manier aan het werk gaan.
 • Een volledig beeld van de geldstromen ten aanzien van Poortwachter sancties, ziektewetpremies, WGA, vangnet, regres, cofinanciering, premiekortingen en het eigen risico dragerschap. Hierover rapporteer je en geef je advies.
 • De doorontwikkeling van onze providerboog en het onderhouden van contacten met de partijen uit deze providerboog,
 • Je ondersteunt en adviseert het lijnmanagement in langdurige en complexe verzuimcasuïstiek en je neemt deel aan SMT’s op (zorg)groep niveau. En daarnaast vergroot je de regie op casemanagement van leidinggevenden en medewerkers door o.a. het organiseren van themabijeenkomsten MMC breed en 1-1 coaching van leidinggevenden.

Benieuwd hoe deze uitdagende werkzaamheden in de praktijk eruitzien? Het is mogelijk om een dag(deel) mee te lopen na de eerste gespreksronde.

Dit doe je samen met
Je directe collega Femke Witman (re-integratieadviseur). Als re-integratieadviseur heb je een nauwe samenwerking met het lijnmanagement, HR-adviseurs, loopbaanadviseurs, externe partijen (arbeidsdeskundigen, 2e spoor coaches, bedrijfsarts, arbodienst en UWV) en uiteraard met het team HRM (Mobiliteit & Inzetbaarheid) waar wij onderdeel van zijn.

Linda Konickx, re-integratieadviseur, vertelt:
“Als re-integratieadviseur ondersteun ik leidinggevenden in hun rol als casemanager verzuim, met name bij complex en langdurig verzuim. Ik zet mij in om verzuim te reduceren en het werkgeluk van onze medewerkers te vergroten. Sturen op gedrag staat hierbij centraal. Ik wil graag zo veel mogelijk weten om de betrokken medewerker duurzaam te re-integreren en nieuw verzuim in de toekomst te voorkomen, dat is in het belang van MMC maar zeker vooral ook voor de medewerker en natuurlijk het hele team!”

Dit past bij je als
 • Je minimaal beschikt over een afgeronde relevante hbo-opleiding (gericht op Mens, Arbeid of Gezondheid) en een afgeronde opleiding Regie op Verzuim (ROV) en bij voorkeur ook Register Casemanagement (RCM/RCCM/RCMC).
 • Je aantoonbare ervaring hebt op het gebied van eigenrisicodragerschap (WGA en ZW) advisering en in de richting van (complexe) verzuimcasuïstiek.
 • Je dit ziet als een volgende stap in jouw carrière als ervaren casemanager verzuim/re-integratieadviseur.
 • Je zelfstandig je werkzaamheden kunt organiseren binnen de gestelde richtlijnen en complexe situaties goed kunt overzien en in staat bent efficiënt en flexibel hierin te reageren.
 • Je door je organisatiesensitiviteit helder communiceert en om kunt gaan met tegengestelde belangen. Daarnaast bezit je een hoge mate van overtuigingskracht en coachend en adviserend kunt optreden richting het lijnmanagement.
 • Je naast het werken aan de grote lijnen ook consciëntieus kunt werken. Je hebt integriteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan, aangezien je in deze functie met vertrouwelijke informatie van medewerkers om zult gaan.

Je kiest voor Máxima MC omdat
 • Bij ons de gezondheid van onze patiënten in goede handen is. Om ons werk optimaal te kunnen doen, zorgen we goed voor onszelf en voor elkaar. Bekijk ons jaardocument van 2023 om een beeld te krijgen van de ontwikkelingen in MMC.
 • Onze 3400 medewerkers iedere dag werken aan de beste zorg. We innoveren en ontwikkelen. We bedenken nieuwe technieken en organiseren de zorg slim.
 • We als topklinisch opleidingsziekenhuis veel opleidingsmogelijkheden bieden.
 • Wij een mooi arbeidsvoorwaardenpakket aanbieden. Deze functie is ingeschaald in FWG 60 (maximaal € 5.746,00 bruto per maand op basis van 36 uur).
 • Voor deze vacature geldt: Is er een overtuigende match? Dan krijg je gelijk een contract voor onbepaalde tijd.

Lees meer over MMC

Nieuwsgierig geworden?
Heb je interesse in deze functie? We gaan graag met je in gesprek!

Inhoudelijke vragen? Neem contact op met Conny Bodeker, manager HRM (040-8888970) of Yvonne Jennissen, HR adviseur (06-30633367).

We zien jouw sollicitatie graag vóór 24 juni a.s.

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdagochtend 4 juli.

Voor iedere medewerker die wij aan willen nemen gaan we referenties na, vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op en controleren we (indien van toepassing) het beroepsregister.

Deze vacature verdwijnt na de sluitingsdatum van onze website. Je kunt de vacature naar jezelf mailen via onderstaand e-mailicoon.

Contact

Conchita Velloso
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Thebe

Adviseur Staf en Ondersteuning

Breda
16 - 24 uur
Laverhof

Beleidsadviseur - tijdelijke vervanging

Schijndel
20 - 24 uur
SOVAK

Vastgoedbeheerder

Terheijden
32 - 36 uur