Gebarendocent

20 uur - parttime

Een mooie wereld voor onze cliënten: daar kun jij aan bijdragen.
Wil jij van betekenis zijn voor dove en slechthorende volwassenen én mensen met doofblindheid zodat zij zelfstandig kunnen blijven wonen?  Variatie, op pad zijn en eigen regie kenmerken jouw dag.

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Als gebarendocent speel je een belangrijke rol in de communicatie van mensen die een beperking hebben in horen én zien (doofblindheid) en hun netwerk. Je werkt vaak met groepen, regelmatig in de avonden. Je bent veel op pad naar jouw cliënten die verspreid in Nederland wonen. De focus ligt wel op zuid Nederland. De ene keer geef je een cursus aan cliënten zelf, de andere keer aan het netwerk of mensen die een algemene belangstelling hebben voor gebarentaal of tactiele communicatie. Bij elke nieuwe training die je verzorgt krijg je te maken met een andere hulpvraag, gezins- of werksituatie, cultuur en achtergrond. Door deze diversiteit blijf je uitgedaagd en jezelf ontwikkelen. Je beheert jouw eigen agenda en maakt zelf je afspraken. Vrijheid, afwisseling en multidisciplinair werken zijn de rode draden in jouw werk en daar krijg je energie van.
Kennis van doofheid en gebarentaal is een vereiste. 

Wat ga jij doen?
Jij geeft trainingen, workshops en cursussen in Nederlands Met Gebaren (NMG), de Nederlandse Gebarentaal (NGT) en tactiele communicatie. Afhankelijk van je interesse heb je de mogelijkheid te verdiepen in Social  Haptic Communication en om deze cursus te gaan verzorgen. Je levert input aan het multidisciplinaire behandelteam, waarbij je je kennis over de communicatiemogelijkheden van de cliënt toevoegt. 
Jouw kerntaken:

 • Je zorgt voor een veilig didactisch klimaat waarbij de hulpvraag van de client centraal staat;
 • Je bent creatief in het kijken naar de hulpvraag en mogelijkheden van de cliënt;
 • Je werkt zelfstandig maar wel samen met het multidisciplinair team, de cliënt en het netwerk. Samen met de cliënt en het multidisciplinair team schrijf je het behandelplan je werkt aan de opgestelde doelen waarbij je de cliënt zoveel mogelijk in zijn kracht zet.

Met wie werk je?
Je werkt zelfstandig en bent veel onderweg, maar bent tegelijkertijd onderdeel van een positief en bevlogen multidisciplinair team. Er staat altijd een collega voor je klaar om mee te sparren. Je bouwt in je loopbaan bij Kentalis een groot intern netwerk op van collega’s en andere specialisten waarmee je kennis en ervaring uitwisselt. Door de grootte van Kentalis heb je het voordeel van vele ontwikkelmogelijkheden en een groot opleidingsaanbod, anderzijds is iedere locatie relatief klein waardoor je je collega’s snel leert kennen. Wil je meer weten over de organisatie Kentalis of over hoe het is om te werken bij Kentalis? Lees dan meer op onze website.

Wij bieden jou:
Een goede start van je loopbaan bij Kentalis vinden wij belangrijk. Je komt in een team waarin we op elkaar terug kunnen vallen waardoor je er nooit alleen voor staat. Daarnaast is er aandacht voor je ontwikkeling en volg je interne cursussen bijvoorbeeld op het gebied van communicatie om meer uit jezelf en je functie te halen. Ook bieden we:

 • Een bruto maandsalaris €3.046,- tot €4.349,- (FWG 50) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg;
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
 • In 2024 stijgt je salaris per 1 december met 2%;
 • Een dienstverband van 20 uur per week. Je werkdagen zijn flexibel te verdelen over minimaal 3 dagen en in de avonduren. Je uren en dagen worden afgestemd in goed onderling overleg;
 • Een laptop, IPhone en mogelijkheid tot thuiswerken;
 • 144 uur vakantieverlof en 57 uur balansuren (naar rato), pensioenopbouw bij PFZW, reiskostenvergoeding van €0,16 per kilometer voor woon- werkverkeer;
 • dienstreisvergoeding van €0,28 per kilometer;
 • Preboarding app om Kentalis alvast te leren kennen;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of uitruilen van je reiskosten?

Wie ben jij?
In jouw natuurlijke manier van communiceren ben je expressief en kun je op levendige wijze lesstof overbrengen. Het is belangrijk dat jezelf goed kent en op jezelf kunt reflecteren. Daarbij:

 • Je hebt een HBO opleiding in de zorg afgerond;
 • Je hebt kennis van de dovencultuur en beheerst de Nederlandse Gebarentaal (NGT) en bent bereidt je hierin (verder) te ontwikkelen; 
 • Je hebt kennis van de tactiele communicatie en daarmee affiniteit;
 • Je bent zelfstandig;
 • Je bent initiatiefrijk; 
 • Je bent creatief;
 • Je hebt affiniteit met doofblindheid en de communicatieproblematiek die daar uit voort vloeit;     
 • Je bent bereid om cursussen te volgen en jezelf meer te specialiseren;
 • Je bent in het bezit van een auto en rijbewijs.           

Interesse? Kom in contact en ervaar hoe waardevol werk kan zijn.
Ben je enthousiast geworden om als Gebarendocent aan de slag te gaan bij Kentalis? Solliciteer dan nu op een manier die bij jou past. Dit kan in de vorm van een cv met optioneel een sollicitatiebrief, een beknopte motivatie of verras met een video. Wij kijken uit naar jouw reactie! De vacature sluit zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden. 
Heb je vragen over deze functie? Esther Sprundel-Veltman, Teamleider Extramuraal, maakt graag tijd voor jou en je vragen. Bel of WhatsApp via 06 30 99 03 61. Esther van Sprundel (procedure) en Marij Heijmans (inhoudelijk) beantwoorden met plezier je vragen. Bel of WhatsApp Esther via 06-30990361 of mail naar e.vansprundel@kentalis.nl. Bel of Whatsapp Marij via 06-10008813 of mail naar  m.heijmans@kentalis.nl

We vragen altijd om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure. 
Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie stellen we niet op prijs.

Recente vacatures

Sint Anna

Lid Cliëntenraad

Boxmeer
In overleg
Stichting Veilig Thuis Midden-Brabant

Werkbegeleider Veilig Thuis

Tilburg
24 - 32 uur