zoekt een

Regiebegeleider, Kinderdagcentrum

Het kinderdagcentrum van Severinus is een ontwikkelingsgericht centrum voor kinderen van 0-18 jaar met een verstandelijke beperking of ernstig meervoudige beperking. De kinderen zijn bekend met een specifieke zorgvraag waarbij de doelgerichte (groeps)behandeling op alle ontwikkelingsgebieden conform het behandelingsplan Kinderdagcentrum (KDC) geïndiceerd is.

Over het Kinderdagcentrum  
Het kinderdagcentrum van Severinus is een ontwikkelingsgericht centrum voor kinderen van 0-18 jaar met een verstandelijke beperking of ernstig meervoudige beperking. De kinderen zijn bekend met een specifieke zorgvraag waarbij de doelgerichte (groeps)behandeling op alle ontwikkelingsgebieden conform het behandelingsplan Kinderdagcentrum (KDC) geïndiceerd is. De behandeling en zorg wordt neergezet en uitgevoerd door een multidisciplinair team. Hierbij worden de ouders en wettelijk vertegenwoordigers intensief betrokken. Een dag bestaat uit een uitgebalanceerd programma waarbij samen spelen, leren en ontspannen centraal staat. Het Kinderdagcentrum heeft drie groepen met een verschillend karakter; van belevingsgericht tot voorbereidend op een overstap naar passend onderwijs. Er is in elke groep extra aandacht voor communicatie, eten, drinken, bewegen en muziek. 

Wat ga jij doen als regiebegeleider?  
Als regiebegeleider bij het Kinderdagcentrum ben jij de verbinder tussen de organisatie, het team, behandelaren, de kinderen en ouders. Je bewaakt de kwaliteit van zorg, coacht de persoonlijk begeleiders en bent het aanspreekpunt wanneer zij vragen hebben. Daarnaast heb je korte lijntjes met gedragskundige en ben je regievoerend bij complexere situaties. Je voert oriëntatiegesprekken met ouders en informeert hen over de mogelijkheden en de visie van het Kinderdagcentrum en bekijkt samen waar het kind geplaatst zou kunnen worden. Naast al deze werkzaamheden werk je deels ook mee op de groep. Je observeert de kinderen, signaleert zaken en geeft advies aan de persoonlijk begeleiders. Je neemt deel aan het overleg van de afdeling: Kind & Jeugd van Severinus. Je bent op de hoogte van het strategisch beleid en zorgt er mede voor dat de afdeling Kind & Jeugd in Severinus tot verdere ontwikkeling kan komen. Ten behoeve hiervan bouw je aan de visie van deze afdeling en zorg je met jouw team voor een passende werkwijze. Ook ga je met externe betrokkenen in gesprek zoals de scholen waarnaar wordt doorverwezen, de revalidatie arts en/of andere organisaties die betrokken zijn bij een kind. 

Salaris en meer 
Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal en gelukkig zijn, naast leuke activiteiten bieden wij diverse trainingen en tools aan die bijdragen aan jouw werkgeluk. Maar ook als er soms iets gebeurt wat je niet alleen kan en wil oplossen, helpen we je daarbij. Omdat jij minimaal 32 uur met enthousiasme op de werkvloer staat, kun je rekenen op: 

 • een brutomaandsalaris van maximaal € 4.349,- op basis van een fulltime werkweek (cao gehandicaptenzorg FG50). In december 2024 komt er nog eens 2% bovenop!
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% van je brutojaarsalaris. 
 • 8% vakantiegeld 144 vakantie-uren als je 36 uur per week werkt.  
 • 57 uur Balansverlof per kalenderjaar als je 36 uur per week werkt.  
 • een rooster afgestemd op je leven met dagdiensten.
 • een vast contract bij een groot aantal vacatures omdat we vertrouwen hebben in een langdurige samenwerking.
 • een reiskostenvergoeding van € 0,16 cent per kilometer.
 • onbeperkt toegang tot het online leerplatform.
 • oneindig veel mogelijkheden om je te specialiseren in de doelgroep via de Severinus Academie. 
 • een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, waarbij Severinus de helft van de premie betaalt. 
 • een fietsplan, pc-plan en een bijdrage voor je sportabonnement. 

Wil je meer lezen over je arbeidsvoorwaarden? Kijk dan hier.  

De startdatum is 01 oktober 2024.

Je talent en de rest 
Iedere dag creëer je samen met de kinderen nieuwe herinneringen. Het is leuk dat zij jou steeds beter leren kennen, en andersom. Omdat dingen vaak plots en in een rap tempo gebeuren, ben je in staat snel beslissingen te nemen. Soms alleen, vaker doe je het samen. En altijd vanuit je zorgzame en inlevende karakter. Verder heb je: 

 • minimaal een hbo-opleiding in bijvoorbeeld de pedagogiek of zorg.
 • ervaring met kinderen met een ontwikkelingsachterstand.
 • een SKJ registratie.

Werken bij Severinus
Elke dag leren we van en met elkaar. Tel daar 60 jaar ervaring bij op in het begeleiden van ‘het gewone leven’ voor mensen met een verstandelijke beperking. Dan krijg je de veilige omgeving van Severinus, waar je écht contact maakt tijdens een zinvolle invulling van de dag. We zijn letterlijk dichtbij, in de wijk of in het winkelcentrum. En ook figuurlijk, omdat we jou en alle cliënten écht goed leren kennen. Zo weten we wat jij nodig hebt en vertrouwen we blindelings op elkaar. Met een frisse blik en positieve instelling denken we altijd in mogelijkheden en oplossingen. Problemen en beperkingen zijn er namelijk al genoeg. Maak samen met Severinus van elke dag iets moois.

Maak kennis met het team van het Kinderdagcentrum 
Bij het Kinderdagcentrum werken we met een kernteam van 11 (persoonlijk) begeleiders en 2 assistent begeleiders. Ook maken we regelmatig gebruik van de flexmederkers vanuit de thuisondersteuning flexpoule. Je werkt met bevlogen en deskundige collega’s. Het Kinderdagcentrum bestaat nog maar 4,5  jaar en is volop in ontwikkeling. Als regiebegeleider krijg je de kans om het Kinderdagcentrum verder te ontwikkelen. Wij zijn benieuwd naar jouw visie en ideeën. Laat deze dus vooral horen! 

Solliciteer naar je droombaan
Solliciteer uiterlijk 2 juli naar je nieuwe baan als coördinerend begeleider kinderdagcentrum gehandicaptenzorg in Veldhoven. Jouw kans om je in te zetten voor deze unieke doelgroep. De gesprekken zullen plaatsvinden op 8 juli tussen 13.00 – 16.00.

Liever eerst iets vragen? Bel of app Monique Heijnen, teammanager via 06-50055897

Severinus werft deze nieuwe collega zelf. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

Severinus

Regiebegeleider Aangelag 13-15

Veldhoven
32 - 36 uur