zoekt een

Woonondersteuner (plus) Padua - Genua Dolce Bona (V240220)

Wie ben jij en wat ga je doen

Als woonondersteuner organiseer en voer je dag dagelijkse activiteiten uit. Hierbij kun je onder andere denken aan samen krant lezen, koffie drinken, tafel dekken. Hiermee bevorder je een zinvolle en passende daginvulling en bied je woonondersteuning. Je houdt hierbij rekening met de zelfredzaamheid van de bewoner en stimuleert hen tot deelname. Ook begeleidt en ondersteun je bewoners bij het verplaatsen tussen afdelingen en naar de toiletruimte (enkel indien de bewoner zelfstandig het toilet kan bezoeken).
Je biedt eten en drinken aan en ondersteunt bewoners (mogelijk met slikproblematiek) bij eten en drinken. Bijzonderheden worden door jou gesignaleerd, gerapporteerd en/of doorgegeven aan je collega’s.
Binnen de huiskamers en/of op de afdeling voer je lichte huishoudelijke activiteiten en zorg je dat bestellingen voor voeding gedaan worden. Daarnaast vragen we dat je de bewoner ondersteund bij het invullen van een gelukkige dag. Je werkt daarom nauw samen met de medewerkers daginvulling om activiteiten op de afdeling (en ons ontmoetingsplein) tot uitvoering te brengen.

Binnen deze functie woonondersteuner zijn er diverse ontwikkelmogelijkheden zoals het volgen van een ADL-training van 6 weken intern op de eigen afdeling (praktijkgericht) en doorgroeimogelijkheden tot woonondersteuner plus (9 maanden in company opleiding).

Als Woonondersteuner Plus werk je in basis hetzelfde als de woonondersteuner maar door het afronden van de woonondersteuner plus opleiding heb je extra taken. Je helpt de bewoners bij hun algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Je helpt oa. bij het aan- en uitkleden, verplaatsingen, wassen, toiletgang en het aan- en uittrekken van steunkousen.
Je biedt ondersteuning bij zorgtaken en je voert werkzaamheden zelfstandig uit volgens het zorgplan en op aanwijzing van verzorgenden (IG) en verpleegkundigen op de afdeling. Je helpt dus direct mee in de zorg.

Een veelzijdige functie, waarbij je direct betrokken bent bij de zorg en welzijn voor de bewoners.

Meer weten?
Bel met Bram Vorspaget, manager zelfstandige teams via 0135408784.

Wat kun je van ons verwachten
 • Een uitdagende baan in een prettige werkomgeving met volop mogelijkheden je verder te ontwikkelen.
 • Een salaris van €2.236,57 - €2.772,02 per maand volgens cao VVT FWG20 (woonondersteuner) of €2.339,72 - €3.013,60 per maand volgens cao VVT FWG30 (woonondersteuner+) bij een 36-urige werkweek.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 18 tot 28 uur per week. Werktijden zijn onregelmatig conform rooster.
 • Betekenisvol werk waarmee je écht het verschil maakt en van betekenis bent.
 • Vele vitaliteits programma's die je helpen om je fit, gezond en gelukkig te voelen.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waarmee je o.a. voordelig een fiets, fitnessabonnement, laptop, smartphone of een Weekendje Weg kunt aanschaffen.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Jouw kennis en vaardigheden
 • Je hebt kennis van zorg op mbo-2-niveau.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het organiseren van activiteiten voor ouderen, specifiek ouderen met dementie en onbegrepen gedrag.
 • Wij verwachten van onze medewerkers dat zij interne trainingen/opleidingen volgen die verplicht zijn wanneer je als Woonondersteuner bij De Wever gaat werken, zoals o.a. sliktraining, HACCP, handhygiëne etc.
 • Je beschikt over een flexibele en gastvrije instelling.
 • Je straat rust en sereniteit uit en je hebt affiniteit met het communiteitsleven.
 • Je beschikt over goede digitale vaardigheden.
 • Je beschikt over een goede spreek-, luister- en schrijfvaardigheid van de Nederlandse taal, voor anderstalige volwassenen heb je Nt2 behaald.

Kom je bij ons werken, dan vragen wij je om een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG). De kosten hiervoor worden door ons vergoed.

Waar werk je

Padua is een gezellig, gemoedelijk huis midden in een woonwijk waar de bewoners, binnen de veilige muren van de locatie, toch volledige vrijheid kunnen ervaren. In onze visie staat eigen regie centraal. Dit vertaalt zich onder andere door het geven van volledige vrijheid binnen de muren en de tuinen van Padua. Daarnaast hechten we veel waarde aan de participatie van familie in het leven van de bewoner. Dit kunnen kleine dingen zijn zoals aanwezig zijn bij activiteiten, tot het blijven geven van zorg zoals het thuis ook gewend was. 'Leef uw leven' is het motto van Padua, waarbij we voor iedereen een warm thuis willen zijn.

Afdeling Genua is een afdeling binnen het huiselijke Padua en heeft 38 bewoners verdeeld over twee subteams (Viva Mea en Dolce Bona). Elk subteam werkt in twee huiskamers waar dagelijks gekookt wordt en activiteiten plaatsvinden. Ons doel is om onze bewoners zich thuis te laten voelen, in nauwe samenwerking met families.
Het team van afdeling Genua werkt multidisciplinair samen met onder andere artsen, psychologen en gedragsverpleegkundigen. Padua is dementievriendelijk en werkt volgens het principe 'leven in vrijheid' en persoonsgerichte zorg waar geen gesloten deuren meer zijn.

De wens van de bewoner is het vertrekpunt. Team Genua is een afdeling waar gewerkt wordt aan continu verbeteren door middel van de leanmethode en een dagstart. We werken met aandachtsvelders op diverse thema's. Het team roostert zelfstandig vanuit de faseplanning.

Contractvoorwaarden
Vast dienstverband

Contact

Bram Vorspaget, manager zelfstandige teams
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Thebe

Coördinator Gastvrijheid

Hilvarenbeek
20 - 28 uur
BrabantZorg

Gastvrouw / Gastheer | 12 -15 uur

Uden
12 - 16 uur
Kempenhaeghe

Vrijwilliger Kempenhaeghe

Sterksel
In overleg