zoekt een

Helpende | De Donge

Maak het verschil
Je komt te werken in een omgeving waar je talenten worden gewaardeerd en je de ruimte krijgt om jezelf te blijven ontwikkelen. Het multidisciplinaire team bestaat uit agogen, verpleegkundigen, een verpleegkundig specialist, GZ-psycholoog en een psychiater. Samen maken we het verschil voor onze cliënten en zoeken we de balans tussen solistisch werken en samenwerken.

Jouw werkdag omvat onder andere:

 • Dagelijks een verse en verantwoorde avondmaaltijd bereiden samen met cliënten;
 • Voeding bestellen via AXI. Wanneer dit binnenkomt dit controleren en wegzetten;
 • Ondersteunen bij de gezamenlijke eetmomenten van onze cliënten op de afdeling;
 • Cliënten begeleiden in hun activiteiten binnen het terrein van GGzE maar ook buiten de afdeling zoals ziekenhuisbezoeken
 • Zorg dragen voor een hygiënische omgeving is naast de voeding een belangrijke taak van de helpende! De HAGO ondersteunen bij hun schoonmaakwerkzaamheden op de kamers van cliënten;
 • Ondersteunen bij activiteiten van team Dagbesteding en hierin samen optrekken;
 • Je hebt een belangrijke ondersteunende taak voor de verpleegkundige/agoog binnen je team. Je werkt samen en stemt je werkzaamheden af met de begeleiding.

Jouw toekomstige werkplek en team
De Donge is een open afdeling welke zorg biedt aan twee groepen van in totaal 17 zeer kwetsbare cliënten. Er is gedurende 24 uur per dag, direct of indirect, begeleiding aanwezig.

Cliënten van de Donge ervaren vaak tegelijk bestaande en uiteenlopende psychiatrische klachten, denk hierbij aan onder andere schizofrenie, schizo affectieve stoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, ASS etc. Verslavingsproblematiek speelt ook een rol.  
Daarnaast hebben een aantal van onze cliënten een licht verstandelijke beperking.

Het bieden van structuur en nabijheid staan daarom bij ons hoog in het vaandel. Dit wordt onder andere geboden door vaste dagbestedings-, contact- en eetmomenten. Er wordt gestreefd naar een veilige en gezellige sfeer op de groep, waar onze cliënten zich op een prettige manier kunnen ontplooien en ontwikkelen. Begeleiding werkt hierin vanuit de presentiebenadering.

Begeleiding kan liggen op alle levensgebieden, maar richt zich altijd op het vergroten van eigen zelfstandigheid. De belevingswereld van de cliënt staat hierbij centraal.

Probleemgedrag wordt gezien als gevolg van onvervulde behoeften van de cliënt. Er wordt gezocht naar een balans tussen het ‘zorgen voor’ en het bieden van herstel ondersteunende zorg. Hierbij ligt de nadruk op de krachten en de mogelijkheden van de cliënt. De WKS-Methode is hierin leidend.

Ook werken we vanuit zelforganisatie. We maken hierin gestaag vorderingen en zoeken naar een collega die met een verfrissende en kritische blik onze kwaliteiten als team verder aanvult en versterkt.

Jouw achtergrond
Jij…

 • Bent in het bezit van een diploma mbo Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 en hebt bij voorkeur al een aantal jaren werkervaring binnen de psychiatrie.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je neemt verantwoordelijkheid en je hebt affiniteit met deze doelgroep.
 • Staat stevig in je schoenen en je houdt van aanpakken. Vriendelijkheid staat bij jou hoog in het vaandel. Daarnaast ga je op een laagdrempelige wijze het contact met cliënten aan.

Ons aanbod

 • GGzE biedt een bruto maandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring volgens de CAO van de GGZ. Voor deze functie is dat schaal 30: minimaal € 2128 - maximaal € 3007 op basis van 36 uur.  
 • Daarnaast komen een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), vakantiegeld en goede pensioenvoorwaarden jouw kant op. 
 • We stimuleren mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei in tijd, geld en aandacht waarbij jij zelf de regie neemt.  
 • Als leuk extraatje kan je deelnemen aan het fietsplan. 
  Veel locaties van de GGzE bevinden zich op het prachtige landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Je kunt hier wandelen in de bossen, genieten van onze boerderijdieren en een lekker kopje koffie nemen bij onze Caffeine Dealers met je collega’s. 

Over GGzE
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.  

GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties. 

Vragen?
Voor meer informatie over de functie-inhoud kun je je wenden tot Kirsten Nieborg (GGZ-Agoog/Zorgregisseur) en/of Noëlle van Mullekom (GGZ-Agoog/Zorgregisseur), via telefoonnummer 040-2970317.

Solliciteren
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 1 augustus 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

Huisartsencoöperatie West-Brabant

Doktersassistent gezocht nabij Bergen op Zoom

Tholen
In overleg
St. Elisabeth Roosendaal

Helpende plus

Roosendaal
16 - 24 uur
TremaKids

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Nieuwendijk
24 - 32 uur