zoekt een

Ambulant Begeleider autisme

JADOS
SAMEN IN ONTWIKKELING

Jados zoekt in Den Bosch een Ambulant Begeleider autisme (16 uur met op korte termijn mogelijk urenuitbreiding)

Heb jij aandacht voor een ander vanuit oprechte interesse? Wil jij uitgaan van gelijkwaardigheid, uitgaan van ontwikkeling samen met de cliënt? Kom jij dan ons team versterken.

Jados
Jados begeleidt (jong)volwassenen met een diagnose autisme op het moment dat zij ondersteuning nodig hebben. In de begeleiding richten we ons op heel de persoon met zijn of haar levensgeschiedenis en niet alleen op het autisme. Met als uitgangspunt een ontdekkingsreis samen met de cliënt, stimuleren we de ontwikkeling, proberen we factoren die het vastlopen hebben veroorzaakt op te sporen en te overkomen en de verbinding met mensen in het netwerk te bevorderen. Met zelfstandig bedoelen we niet alleen. Aandacht en beschikbaarheid, er voor de ander zijn als het nodig is, vormen belangrijke waarden bij ons werk.
Jados is een jonge organisatie, die zich kenmerkt door korte lijnen en grote ambities. Ook onze eigen ontdekkingsreis is nog niet voltooid. Samen met cliënten, medewerkers en de mensen om ons heen blijven we ons ontwikkelen.

Functie
Als ambulant begeleider begeleid je cliënten in de thuissituatie bij het functioneren in het dagelijks leven met als doel de zelfredzaamheid van de cliënt te vergroten. Op basis van het zorgplan stel je samen met de cliënt leerdoelen op die jullie geregeld evalueren. Je coördineert de zorg rond de cliënt en onderhoudt actief externe en interne contacten die voor de begeleiding van belang zijn. Je stelt daarbij alles in het werk om het welbevinden van de cliënt zo te vergroten dat hij/zij succesvol zijn/haar studie kan afronden en zelfverzekerd genoeg is om eventueel met verdere ambulante begeleiding de weg naar een werkend leven te vinden. Op de achtergrond is er een gedragswetenschapper en een teamleider waar je ook altijd terecht kunt voor vragen en coaching.

Wat ga je doen
Elke dag ziet er anders uit en je taken zijn divers. Je bezoekt onze cliënten in de thuissituatie of je spreekt bijvoorbeeld af op school of in de bibliotheek. Je hebt veel vrijheid in het plannen van jouw eigen agenda en stemt samen met de cliënten af wanneer je afspreekt. Samen met de cliënt ben je verantwoordelijk voor het uiteenzetten en evalueren van het begeleidingstraject. Met behulp van een begeleidingsplan ga je aan de slag met het aanleren van praktische vaardigheden én ga je aan de slag met het vergroten van de weerbaarheid en zelfredzaamheid. Naast de hulpvragen op de gebieden wonen en leven, ondersteun je waar nodig ook bij studie en of werktoeleiding.

"Het leuke aan mijn werk als ambulant begeleider vind ik de diversiteit binnen de functie. Zo ben ik 's ochtends samen met een cliënt hardlopen in het park, ga ik met de volgende afspraak op sollicitatieronde door de stad en ga ik 's avonds een meal preppen met een cliënt".

Wat vragen we van je?
 • Relevant diploma op hbo-niveau (bijvoorbeeld toegepaste psychologie/pedagogiek/social work).
 • Woonachtig in de regio en in het bezit van eigen vervoer.
 • Affiniteit met de doelgroep autisme en bent nieuwsgierig naar en wil werken binnen de mens-, zorgvisie van Jados (gebaseerd op het gedachtegoed van M. Delfos).
 • Ervaring met ambulant en of zelfstandig werken.
 • Flexibel inzetbaar zijn.
 • Je herkent je in onze waarden:
  Verbinding: Vind steun, kracht en inspiratie uit de relaties en samenwerking met je Jados-collega's en cliënten. Deze verbindingen creëren onze cultuur.
  Bescheidenheid: We weten en begrijpen niet alles. Als we samen op onderzoek uit gaan, leren we het meest. Dat doen we altijd vanuit gelijkwaardigheid.
  Ontwikkeling: Wie ben jij? Verken het op jouw manier. Bij Jados krijg je alle ruimte om te leren en te bouwen aan zelfbewustzijn en weerbaarheid. Zodat je dicht bij jezelf kan blijven en steeds beter weet waar je naartoe wilt groeien.

Wat bieden we aan?
 • Contract voor 12 maanden. Bij een wederzijdse klik verlengen we deze graag!
 • Zinvol werk met veel vrijheid om je werkzaamheden en werkuren zelf in te delen.
 • Laptop en telefoon.
 • Salaris tussen € 2.870,- en € 3.863,- (FWG 45 van de cao GGZ) o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • Reiskostenvergoeding, pensioenregeling en collectiviteitskortingen voor verschillende zorgverzekeringen.
 • Vakantiegeld van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33% (13e maand).
 • Je kunt jaarlijks 5½ week verlof opnemen.
 • Jaarlijks € 500,- naar rato van uren in de vorm van een balansbudget.
 • Jaarlijkse teamdag en een kerst/nieuwjaarsborrel met je collega's.
 • Volop ontwikkelmogelijkheden, waaronder ook scholing. Daarnaast worden initiatieven gewaardeerd, dus wil jij meedraaien in een project of zie jij mogelijkheden naast je vaste verantwoordelijkheden dan is daar ruimte voor.

Meer over Jados
Jados is een landelijke organisatie met een centraal kantoor in Arnhem en biedt vanuit 65 locaties, woonbegeleiding, ambulante begeleiding en jobcoaching aan (jong)volwassenen met de diagnose autisme. Dit doen we in de levensfasen waarin studie en/of werk centraal staan. Jados heeft een duidelijke en ambitieuze visie en bevlogen medewerkers die samen met onze cliënten er alles uit willen halen. Met oog voor het autisme, maar vooral de mens die maakt wie je bent. Totaal werken er zo'n 400 medewerkers bij Jados. Meer informatie vind je op onze site www.jados.nl

Enthousiast?
Stuur je reactie voor de vacature Ambulant Begeleider autisme Den Bosch voor 1 september 2024 t.a.v. Desiree Goessens, teamleider. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de gesprekken zullen plaatsvinden, dit stemmen we in onderling overleg af.
Meer weten? Neem dan gerust contact op met Desiree, 06-36432250.
 • Een (online) screening zoals bijvoorbeeld via zoekmachines, sociale netwerken kunnen een onderdeel zijn van het sollicitatieproces.
 • Wij zullen gebruik maken van de vergewisplicht.

Contact

Desiree Goessens
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Reinier van Arkel

Begeleider - Regioteam Vught e.o.

Vught
28 - 36 uur
Mijzo

Social Worker

Raamsdonksveer
In overleg
GGZ Westelijk Noord-Brabant

Sociotherapeut

Halsteren
20 - 24 uur