zoekt een

Ambulant begeleider regio Boxtel - Meierijstad

Als Ambulant Begeleider bij impegno ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het begeleidingstraject van (jong)volwassenen (18+) met psychische problematiek en hulpvragen op andere leefgebieden zoals financiën, huisvesting en praktische functioneren. We stimuleren onze cliënten zoveel mogelijk om zelf problemen aan te pakken in hun leven, zodat ze (weer) zelfstandig verder kunnen. De begeleiding wordt gefinancierd vanuit de gemeente, de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). impegno is een platte organisatie waarbij medewerkers de vrijheid hebben om zelf hun agenda in te delen en worden gestimuleerd om out of the box te denken. Deze functie is door de diversiteit aan hulpvragen een afwisselend en uitdagend, dus lees vooral verder als dit jou aanspreekt!

Organisatie
impegno is een dynamische, jonge en informele organisatie in de geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg en specialistische begeleiding GGZ-volwassenen. impegno biedt jou een inspirerende, professionele en prettige werkomgeving. We dagen je uit om jezelf via interne trainingen verder te ontwikkelen. Met jouw talenten, ideeën, initiatieven en kennis draag je samen met jouw team bij aan de missie van de organisatie en dus de goede zorg voor onze cliënten. Je krijgt veel autonomie, iets wat zeer gewaardeerd wordt door collega’s. Wij werken vanuit de volgende kernwaarden:
 • Toegankelijkheid: impegno is een toegankelijke zorginstelling. Toegankelijk voor de cliënt, maar niet in de laatste plaats ook voor elkaar als collega’s.
 • Lef en doortastendheid: impegno is een zorginstelling met lef. We doen wat nodig is en gaan vaak door, waar anderen stoppen. We hebben echte doorzetters in huis, die net een stapje verder durven te gaan.
 • Oprechte verbinding: impegno is in verbinding op verschillende niveaus. In verbinding met elkaar als collega’s, in verbinding met de verschillende bedrijfsonderdelen, in verbinding met de cliënt en in verbinding met ketenpartners.

Deze kernwaarden zie je terug in hoe wij ons werk doen en dat merk je in de omgang met elkaar als collega’s.

Aanbod
Als Ambulant begeleider heb je een uitdagende en afwisselende functie met veel persoonlijke vrijheid. We werken in kleine, zelfsturende teams waar je stem telt. Hoewel je individualistisch werkt, heb je altijd het team waarop je kan terugvallen.

Jij zorgt voor onze cliënten, wij zorgen voor jou. Dat doen we door ons in te zetten voor jouw werkgeluk met:
 • Schaal 45. Een brutosalaris (op basis van de CAO GGZ) €2.870 - €3.863 o.b.v. 36 uur;
 • 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering over je bruto jaarloon;

Bovenop de 144 wettelijke vakantie-uren ontvang je ook 22 bovenwettelijke vakantie-uren én 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget;
 • Jaarlijks een balansbudget van maximaal € 500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als brutoloon;
 • Een tijdelijk arbeidscontract met evt. uitzicht op verlenging;
 • Aantal uren in overleg voor een goede balans tussen werk en privé;
 • Bij impegno vinden we het belangrijk om te blijven leren en ontwikkelen. We bieden daarom verschillende trainingen aan.

Taken en verantwoordelijkheden
Je werkt met mensen met meervoudige of complexe psychische problematiek. Je start het traject met het opstellen van een begeleidingsplan om zo te streven naar het behalen van concrete doelen. Hierbij houd je rekening met de hulpvraag, behoeften en eigenschappen van de cliënt. Hiervoor is het van belang dat je de cliënten goed leert kennen en ook een vertrouwde omgeving creëert. Na het opstellen van een begeleidingsplan, bied je ondersteuning aan onze cliënt tijdens het volgen hiervan. Je managet jouw eigen caseload en plant in samenspraak met jouw cliënten huisbezoeken in, maar ook afspraken zoals meegaan naar het Juridisch Loket of naar Schuldhulpverlening. Je werkt nauw samen met externe organisaties, waarbij jouw kennis van de sociale lokale markt goed van pas komt. Je werkt soms ook samen met bijv. een Gezinscoach of Psycholoog van impegno. Je hebt de vrijheid om de begeleiding naar eigen inzicht vorm te geven en kan dit in samenspraak met de teamcoördinator verder bepalen.

Criteria
 • Je hebt je rijbewijs B én eigen vervoer;
 • Je hebt een afgeronde opleiding binnen het sociaal domein op hbo-niveau, zoals bijvoorbeeld Social work.
 • Er zal een VOG opgevraagd worden;
 • Je woont het liefst binnen de straal van maximaal 20 km t.o.v. de werkomgeving.

Competenties en vaardigheden
Als Ambulant Begeleider kan je goed zelfstandig werken en sta je stevig in je schoenen. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en durft out of the box te denken. Verder ben jij:
 • Communicatief sterk en kan je makkelijk contact maken met cliënten;
 • Open minded, je staat open voor en interesseert je in de diversiteit van cliënten;
 • In staat om achter de hulpvraag te kijken, evt. (symptomen van) diagnoses te signaleren;
 • Minimaal 2 jaar werkzaam met cliënten met meervoudige en/of complexe psychische en/of psychiatrische problematiek;
 • Het is een pré als je ervaring hebt met cliënten op de overige leefgebieden: huisvesting, huishouding, gezin, sociaal, praktisch functioneren, lichamelijk functioneren, juridisch en zingeving;
 • In het bezit van goede sociale vaardigheden, zoals motiveren, corrigeren en creëren van draagvlak;
 • Assertief;
 • Doortastend. Je doet wat nodig is en gaat door waar anderen stoppen;
 • Je kunt mensen (weer) mogelijkheden laten zien in hun eigen ontwikkeling.

Contact

Simon Tan-A-Kiam
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Reinier van Arkel

Begeleider - Regioteam Vught e.o.

Vught
28 - 36 uur
Mijzo

Social Worker

Raamsdonksveer
In overleg
GGZ Westelijk Noord-Brabant

Sociotherapeut

Halsteren
20 - 24 uur