zoekt een

Operatieassistent tweede deskundigheid - Medewerker Operatieve Zorg

Ben je in het bezit van een diploma Medewerker Operatieve Zorg? Spreekt een diverse functie je aan en werk je graag binnen een gezellig team waar bekwame en gemotiveerde collega’s elkaar stimuleren? Ben jij die enthousiaste operatieassistente 2e deskundigheid (MOZ) die ons team komt versterken?

Jij zorgt voor
 • Het bedrijfsklaar maken van de operatiekamer, het controleren van alle benodigdheden en apparatuur voor de desbetreffende ingrepen. Ook bedien je de medische apparatuur
 • De assistentie tijdens de operatie en kiest de noodzakelijke instrumenten en geeft ze op het juiste moment aan. Je hebt ook een belangrijke rol in het bewaken van de steriliteit om infecties bij de patiënt te voorkomen, want de patiëntveiligheid staat bij jou voorop.
 • Ook omlopen hoort bij je werk. Je begeleidt de patiënten, bent verantwoordelijk voor de werkprocessen die protocollair vastliggen, je verzorgt weefsel dat pathologisch onderzocht moet worden en bent verantwoordelijk voor de administratie daarvan.
 • De veiligheidsvoorschriften. Bijvoorbeeld nadat de operatie klaar is controleer je of het aantal instrumenten, disposables en gaasjes klopt, je koppelt de apparatuur af en je maakt de patiënt klaar voor het vervoer naar de Recovery. Vervolgens maak je de operatiekamer weer in orde voor de volgende operatie.

Als medewerker operatieve zorg word je ingezet bij laag- en middelcomplexe operaties op het operatiekamercomplex, de POK en COK.

Dit doe je samen met
Het team van gemotiveerde en bekwame collega’s. We hebben aandacht voor innovatie en heerst er een prettige werksfeer waar ruimt is voor humor. In Veldhoven en Eindhoven werken in totaal 65 anesthesiemedewerkers en 100 operatieassistenten. Iedereen is rechtstreeks in dienst bij MMC waardoor je altijd met een stabiel en vast team samenwerkt. In Veldhoven is het centrum voor acute operaties en op locatie Eindhoven vinden de planbare en minder complexe ingrepen plaats.

Jaarlijks worden er binnen Máxima MC ongeveer 23.000 operaties uitgevoerd. Sinds 2018 werken we in Veldhoven vanuit een nieuw OK-complex (mét daglicht) en state of the art operatiefaciliteiten. Een gloednieuwe OK, waarbij we beschikken over 18 klasse 1 operatiekamers (waarvan een hybride OK) verdeeld over beide locaties. Lees hier meer over onze operatietechnieken.

Collega Caro vertelt:
“De diversiteit is wat ons werk zo ontzettend leuk maakt. Het ene moment sta je steriel aan tafel en probeer je de arts voor te zijn in hetgeen wat de arts wil door middel van goede voorbereiding en het lezen van de operatie. Soms ben je omloop en assisteer je de instrumenterende die steriel aan tafel staat. Jij zorgt ervoor dat apparatuur aangesloten is, en dat je vanaf de zijlijn mee kijkt met de operatie en anticipeert”.

Dit past bij je als
 • Je in bezit bent van een diploma Medewerker Operatieve Zorg.
 • Je een doorzetter bent en graag in een team werkt.
 • Je assertief bent en duidelijk en open communiceert.
 • Resultaat halen, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn voor jou.

Je kiest voor Máxima MC omdat
 • Bij ons de gezondheid van onze patiënten in goede handen is. Om ons werk optimaal te kunnen doen, zorgen we goed voor onszelf en voor elkaar. Bekijk ons jaardocument van 2023 om een beeld te krijgen van de ontwikkelingen in MMC.
 • Onze ruim 4000 medewerkers iedere dag werken aan de beste zorg. We innoveren en ontwikkelen. We bedenken nieuwe technieken en organiseren de zorg slim.
 • We als topklinisch opleidingsziekenhuis veel opleidingsmogelijkheden bieden.
 • Wij een mooi arbeidsvoorwaardenpakket aanbieden, inclusief interessante regelingen als meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en activiteiten op gebied van gezondheid. Deze functie is ingeschaald in FWG 55 (maximaal € 5.084,00 bruto per maand op basis van 36 uur).
 • Voor deze vacature geldt: Is er een overtuigende match? Dan krijg je gelijk een contract voor onbepaalde tijd.
 • We als ziekenhuis steeds meer bezig zijn met verduurzamen. We maken deel uit van de top op het gebied van CO2-reductie in ziekenhuizen.

Lees meer over MMC

Nieuwsgierig geworden?
Heb je interesse in deze functie? We gaan graag met je in gesprek!

Inhoudelijke vragen? Neem contact op met Wendy Raaijmakers (afdelingshoofd Chirurgie) via (040)
8889050 / W.Raaijmakers@mmc.

We zien jouw sollicitatie graag voor 20 juli a.s. tegemoet.

Voor iedere medewerker die wij aan willen nemen gaan we referenties na, vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op en controleren we (indien van toepassing) het beroepsregister.

Deze vacature verdwijnt na de sluitingsdatum van onze website. Je kunt de vacature naar jezelf mailen via onderstaand e-mailicoon.

Bekijk je deze vacature via een andere website dan werkenbijmmc.nl? Check de vacature ook op onze eigen website. Externe websites nemen namelijk niet altijd alle informatie volledig over.

Contact

Conchita Velloso
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures