Ambulant gezinsbegeleider / De La Salle - Boxtel

De La Salle zoekt een Ambulant gezinsbegeleider/Therapeut voor het innovatieve Samen Thuis programma, gericht op intensieve ambulante behandeling van kinderen (4-12 jaar) met ernstige gedragsproblemen, om uithuisplaatsing te voorkomen.

Deze rol biedt een unieke kans om binnen een vernieuwend project te werken, met de mogelijkheid tot persoonlijke en professionele ontwikkeling. Aangeboden wordt een vast dienstverband voor 28-36 uur, competitief salaris conform CAO Gehandicaptenzorg, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, en een dynamische werkomgeving met een deskundig en enthousiast team. Ideaal voor kandidaten met een sterke achtergrond in psychologie of (ortho-)pedagogiek, ervaring met LVB doelgroepen, en een passie voor systeemgerichte interventies.

Over Samen Thuis
Samen Thuis is een intensieve ambulante behandeling voor kinderen van 4 tot 12 jaar met ernstige gedragsproblemen. Bij gedragsproblemen moet er gedacht worden aan verbale en fysieke agressie, schoolproblemen en niet luisteren thuis. Er is een dreigende uithuisplaatsing. Samen Thuis wil die uithuisplaatsing voorkomen en is dan ook een alternatief voor de (dreigende) uithuisplaatsing. Het primaire doel is dan ook het voorkomen van deze uithuisplaatsing.

Lees hier het ervaringsverhaal van een van onze ambulant behandelaren: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/medewerkers-vertellen/trots-als-het-ouders-weer-rust-in-hun-gezin-ervaren

Over de functie
Aan het begin van de behandeling zijn doelen opgesteld. Deze zijn vastgesteld door de ouder(s) en verwijzer. De duur van de behandeling is maximaal zes maanden. De doelen worden eerst geanalyseerd: hoe komt het nu dat het kind zich gedraagt zoals hij of zij zich gedraagt. Kindfactoren spelen een rol, maar ook factoren uit alle systemen waarin hij of zij zich beweegt (school, buurt en als belangrijkste systeem ouders). Het uitgangspunt is dat het gedrag meerdere oorzaken heeft. Door gemiddeld drie keer per week naar het gezin toe te gaan (zo vaak als nodig), wordt er vooral samen met ouders gewerkt om te kijken wat er veranderd moet worden, zodat het kind wel moet veranderen. Dit is hard werken voor de ouders. Ouders worden in hun kracht gezet en wordt getracht de hiërarchie te herstellen. Het team van ambulant behandelaren is 24/7 bereikbaar en werkt nauw samen met het MST-ID team van Koraal.

Je hebt een caseload van 4 tot 5 gezinnen. Wekelijks is er een taakgericht teamoverleg, tweewekelijks intervisie en ook het deelnemen aan de bereikbaarheidsdienst behoort tot je functie. Deze bereikbaarheidsdienst is momenteel zo vormgegeven dat je gemiddeld één keer per twee a drie weken een avond en nacht bereikbaar bent en één keer per acht weken een volledig weekend. Tijdens de bereikbaarheidsdienst is er een supervisor die je kan consulteren, je trekt daarin samen op. Tijdens feestdagen wordt de bereikbaarheidsdienst in overleg met het team samen verdeeld.

Wat bieden wij?
Een uitdagende, zelfstandige en boeiende functie in een enthousiast team en een prettige werkomgeving. Je gaat werken in een - voor Nederland en de rest van de wereld - vernieuwend project voor probleemjongeren met een LVB. Je krijgt de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen. We zijn benieuwd naar je visie en creatieve ideeën.
 • Contract: Een vast dienstverband met een vast aantal uur per week.
 • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 60 (€3.768-€5.477 bruto/maand o.b.v. 36 uur per week.)
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: ORT, eindejaarsuitkering (8,33%), een collectieve zorgverzekering, ruime pensioenregeling en een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden.
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden/werkkostenregeling, zoals o.a. fietsplan, bedrijfsfitness, extra reiskostenregeling, uitruil eindejaarsuitkering.
 • Een leuk team: een enthousiast team met een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
 • TIC (Trauma Informed Care): samen met je team word je getraind in de behandelmethodiek TIC. Het team wordt begeleid door een procesbegeleider en reflectiebegeleider. Als een van deze rollen bij je past, krijg je de mogelijkheid hiervoor opleiding te volgen en dit als taak naast je functie in te vullen.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. Het werken met verschillende problematieken maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière.
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een enthousiaste kandidaat met een stevige persoonlijkheid en ervaring en deskundigheid m.b.t. deze doelgroep. Je hebt een goed analytisch vermogen, sterke interpersoonlijke vaardigheden, een grote inzet, gerichtheid op competenties en ontwikkeling, creativiteit en gezond verstand. Vanzelfsprekend heb je sterke contactuele eigenschappen: aansluiten vinden bij mensen is je kracht. Daarnaast zie je feedback als opbouwend en weet je dit om te zetten in anders handelen. Je bent bereid om kritsch naar je eigen handelen te kunnen kijken en hierop te reflecteren.

En verder...
 • Een afgeronde WO opleiding in de Psychologie, (Ortho-)pedagogiek of een HBO opleiding(SPH, SPV) met een relevante VO, ervaring in en affiniteit met een systeemgerichte en/of cognitief gedragstherapeutische werkwijze.
 • Ervaring en affiniteit met de LVB doelgroep en het werken in gezinnen.
 • Een bij de functie passende zelfstandigheid, doel- en resultaatgerichtheid.
 • Bereidheid tot bijscholing.
 • Bereidheid tot flexibele werktijden, aangepast aan de behoeften van de gezinnen.
 • In bezit van rijbewijs en auto.

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Renée Dekker via 06 - 8314 7635.

Reageren
Interesse in deze uitdagende functie? Wij ontvangen graag je CV en motivatie via het sollicitatieformulier.

Contact

Loes Wasser
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Reinier van Arkel

Begeleider - Regioteam Vught e.o.

Vught
28 - 36 uur
Mijzo

Social Worker

Raamsdonksveer
In overleg
GGZ Westelijk Noord-Brabant

Sociotherapeut

Halsteren
20 - 24 uur