zoekt een

Begeleider LVB+, Kerksedriessen

ZO ZORG JIJ VOOR GELUK
Het is soms pittig, maar vooral heel gaaf! Jij krijgt er energie van om met cliënten met uitdagende begeleidingsvragen te werken en continu te schakelen in wat iemand van je vraagt. Binnen de woonlocatie Kerksedriessen in Bakel zijn twee kleinschalige woongroepen en vier appartementen gevestigd waar cliënten zoveel mogelijk (begeleid) zelfstandig wonen. Onze cliënten (tussen de 20 en 80 jaar) hebben een licht verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel met ondersteuningsvragen die veel 1-op-1 begeleiding vragen. De meeste cliënten hebben al eens zelfstandig gewoond, maar door psychiatrische kwetsbaarheid (o.a. borderline, schizofrenie, angststoornis, autisme), hun verslaving of andere problemen lukt dat niet meer.

“Gewoon een normaal leven leiden wat in evenwicht is”, dat is waar voor onze cliënten geluk in te vinden is! Jij voelt dat en door jouw ondersteuning kunnen cliënten zo zelfstandig mogelijk leven. Tegelijkertijd durf je cliënten wel hun eigen fouten te laten maken. En loopt het soms niet zoals gepland? Dan geef jij een cliënt de ruimte om zijn emoties of boosheid te uiten, waarbij jij zorgt voor een veilige omgeving. Naast de begeleiding die je biedt, heeft een enkele cliënt op deze locatie ook een hulpvraag rondom de verzorging. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer cliënten ouder worden of wanneer er zorg nodig is ten gevolge van hun niet aangeboren hersenletsel.
 
DEZE TALENTEN BRENG JIJ MEE
Een dynamische dag en één die altijd weer anders loopt dan vooraf gedacht; dat is wel aan jou besteed. Jij blijft rustig, herkent vroegtijdig signalen bij cliënten en weet hierop de juiste acties uit te zetten. Ondertussen weet jij constant het overzicht te bewaren. Wel zo fijn, omdat onze cliënten het overzicht soms wel eens verliezen. Jij weet een balans te vinden tussen iemand stimuleren om te groeien en in zijn kracht te staan en tegelijkertijd te waken voor het overvragen van iemand. Jij voelt haarscherp aan wat cliënten van je nodig hebben en vanuit deze ervaring draag jij bij aan het opstellen en uitvoeren van de doelen in het Persoonlijk Plan.

Jij staat stevig in je schoenen en weet je hoofd koel te houden wanneer dit cliënten even niet lukt. Dit betekent ook dat jij niet terugdeinst voor verbale escalaties, maar juist nieuwsgierig bent naar wat een cliënt bedoelt met zijn gedrag. Door de rust en het zelfvertrouwen wat je uitstraalt, durven cliënten en ook zeker jouw collega’s op jou te bouwen. Je kunt snel een professionele vertrouwensband opbouwen, omdat je goed luistert, duidelijk bent, niet oordeelt en afspraken nakomt. En ook niet onbelangrijk; jij reflecteert graag op je eigen handelen en staat open voor feedback, alleen dan voel jij dat je kunt groeien om de beste begeleiding te kunnen bieden!

En tot slot heb je een afgeronde mbo-/hbo-opleiding (minimaal niveau 4) en neem je ervaring en kennis mee rondom methodische begeleiding bij LVB, psychiatrie, verslaving en/of

ZO WAARDEREN WIJ JOU

  • Een baan voor 28 uur per week, we nemen hierin graag jouw wensen mee! Je dienstrooster bestaat uit ochtenddiensten, avonddiensten en slaapdiensten. Je werkt lange diensten van zes uur of langer;
  • Jouw persoonlijke groei staat centraal. Je kunt een uitgebreid scholingsaanbod volgen via onze eigen Academie (o.a. supportgericht werken, LVB en middelengebruik, omgaan met Dreigend en Destructief Gedrag);
  • Een salaris in FWG40 volgens cao-gehandicaptenzorg (minimaal € 2.672,- en maximaal € 3.606,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek) 
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals vakantietoeslag (8%), ORT en een eindejaarsuitkering (8,33%);
  • Een jaarcontract, waarbij we ervan uitgaan dat we het na een jaar omzetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Contact

Coralie Nieuwlaar-Droppert
Recruiter
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Vitalis WoonZorg Groep

Activiteitenbegeleider

Eindhoven
16 - 24 uur
Stichting OpenDoor

Begeleider

Loon op Zand
24 - 36 uur
S&L Zorg

Persoonlijk begeleider (Zorgcoördinator)

Bergen op Zoom
In overleg