INVAL Zorgbegeleider groep dagbesteding / Activiteitenbegeleider

vacature zorgbegeleider dagbesteding

Wil jij als ZZP'er graag aan de slag bij een kleinschalige dagbesteding, met een bezetting van 3 zorgbegeleiders voor 9 mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, op één van de mooiste plekjes in Breda? Als je regelmatig beschikbaar bent voor inval tijdens ziekte of vakantie van onze vaste zorgbegeleiders, komen we graag met je in contact.

Dit zijn wij: Dagverrijking op Landgoed Nuwenhuys

Wij zijn een kleinschalige innovatieve zorgonderneming waar de ontmoeting tussen mensen met en zonder een beperking centraal staat. Dagverrijking is ons woord voor de dagbesteding van 9 mensen met een (ernstige) lichamelijke en verstandelijke beperking onder begeleiding van 3 zorgbegeleiders per dag. Door deze intensieve 1:3 begeleiding en met ondersteuning van vrijwilligers en stagiairs, doen onze medewerkers met een beperking ècht mee. Het is een gezellige, sociale groep waarin iedereen een zinvolle bijdrage levert.

Ons doel is het vergroten van het welzijn van onze medewerkers met een beperking. Dat doen we door te zorgen voor een veilige werkomgeving, het vergroten van hun keuzemogelijkheden, ze iets voor een ander te laten betekenen en hun ontwikkeling te stimuleren. Natuurlijk zorgen we voor gezond eten en beweging en maken we heel veel plezier!

Onze zorgbegeleiders zijn vakmensen die de begeleiding afstemmen op de behoeftes en mogelijkheden van de medewerker met een beperking. Duidelijke communicatie is enorm belangrijk voor onze medewerkers. Als zorgbegeleider ondersteun je de communicatie met onder meer pictogrammen (picto’s) en takenbladen. Hierbij hou je steeds rekening met de draagkracht, prikkelgevoeligheid en behoefte aan voorspelbaarheid van de individuele medewerker. De zorgbegeleiders nemen de taken niet over, maar zorgen ervoor dat de medewerkers met een beperking zo veel mogelijk zelf uitvoeren – dat vraagt soms de nodige creativiteit!

De activiteiten voor onze medewerkers met een beperking – en dus ook voor de zorgbegeleiders - zijn divers. Bijvoorbeeld de ontvangst van gasten in de vergaderlocatie, het vakantieverblijf, het winkeltje of op het terras,  het inrichten van de vergaderzaal, het bereiden van versnaperingen en gerechten voor de vergadergasten, het produceren van producten om te verkopen in het winkeltje (o.a. koekjes, jam, kaarsen), het verzorgen van de paardjes en kippen in de dierenweide of het oogsten van groenten uit de moestuin. Ook creatieve, muzikale of bewegingsactiviteiten met onze medewerkers staan op het programma.

We zijn gevestigd in het prachtige buitengebied van Breda, in het Markdal tussen Ulvenhout en het Mastbos.

Dit herken je in jezelf

 • Werken met mensen met een beperking geeft je energie. Jij zoekt voortdurend naar manieren waarop de persoon met een beperking écht mee kan doen. Van elke ontwikkelingsstap en elk positief moment, geniet je intens.
 • Met aandacht, geduld en respect er zijn voor de ander.
 • Je wil jezelf graag verder ontwikkelen door je te verdiepen in communicatie- en begeleidingsmethodieken gericht op mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking.
 • Je overlegt graag met je collega’s over hoe jullie met elkaar nog meer kwaliteit kunnen leveren.
 • Je bent creatief in het vinden van oplossingen en durft te experimenteren.
 • Je bent flexibel: je kan makkelijk schakelen tussen activiteiten en staat open voor nieuwe manieren van werken.
 • Je houdt van aanpakken, neemt makkelijk het initiatief en stimuleert de mensen met wie je werkt om mee te doen.
 • Je houdt van koken, het verzorgen van de dieren en creatieve bezigheden. Misschien maak je ook wel muziek?
 • Je bent een echte gastheer of-vrouw en ontvangt gasten met open armen en een warm woord.
 • Je combineert je passie voor de zorg, met een hoge mate van betrokkenheid naar ouders en je uiterst professionele houding.

Dit vragen we van je

 • Je hebt minimaal een afgeronde mbo niveau 4 opleiding in de zorg (b.v. SPW of Social Work).
 • Stage- of werkervaring in de verstandelijk gehandicaptenzorg.
 • Voor het contract ingaat, lever je een Verklaring Omtrent Gedrag bij ons aan.

Dit krijg je

 • Ideale werktijden: vaste werkdagen tijdens kantooruren (8:30 – 16:30 uur) en geen avond- of weekenddiensten. Team- en medewerkersoverleggen vinden gemiddeld ongeveer één keer per maand plaats en duren tot maximaal 18 uur.
 • Een fijne werkomgeving: een sfeervol pand met een grote tuin omgeven door natuur met een team van 4 vaste zorgbegeleiders onder leiding van een zorgmanager. Samen met je collega’s werk je intensief samen om de dag van onze medewerkers met een beperking te verrijken en jouw inbreng daarbij is zeer gewenst.
 • Marktconforme vergoeding.

Contact

Heb jij zin om ons team te verrijken? Wij ontvangen je sollicitatie en je CV graag per email. Deze stuur je naar annina@nuwenhuys.nl

Ook als je vragen hebt, neem je contact op met Annina van Logtestijn.

 

Organisatie

Stichting Zorg en Dagbesteding Nuwenhuys

Reeptiend 50

4836 AV  Breda

www.nuwenhuys.nl

info@nuwenhuys.nl

 

Webclip afbeelding

Contact

Annina van Logtestijn
Directeur
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Vitalis WoonZorg Groep

Activiteitenbegeleider

Eindhoven
16 - 24 uur
Stichting OpenDoor

Begeleider

Loon op Zand
24 - 36 uur
Thebe

Begeleider Welzijn

Breda
24 - 32 uur