zoekt een

Persoonlijk begeleider LVB

Wat je gaat doen!

Jij zet je graag in voor een beter leven van cliënten. Je zorgt voor adequate, mensgerichte begeleiding en ondersteuning. Dat is dankbaar en soms pittig werk. Goed om te weten is dat je altijd kan terugvallen op een team met ervaren persoonlijk begeleiders en begeleiders. Zie je dat zitten? Lees dan vooral verder en dan ben jij misschien wel onze nieuwe Persoonlijk begeleider op St. Janstraat in Breda.

Locatie: St. Janstraat

Uren: 28 – 32 uur (onregelmatige diensten incl. slaapdiensten)

Wat je van ons mag verwachten

 • Je verdient conform CAO Gehandicaptenzorg (FWG 40) minimaal € 2.672,- en maximaal € 3.606,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Je ontvangt jaarlijks in december een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Je kan fiscaal vriendelijke producten aanschaffen, denk hierbij aan een (elektrische) fiets, telefoon of tablet. Toch liever voordelig een HelloFresh bestellen of voordelig fitnessen? Ook dat is mogelijk!
 • Wij bieden je ondersteuning bij je digivaardigheid.
 • Je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd;
 • En wij bieden jou een ruim scholingsaanbod aan, zodat jij jouw vakmanschap kan blijven ontwikkelen.

Jouw werkplek

St. Janstraat, gelegen in het centrum van Breda, biedt plaats voor 11 (jong)volwassenen bewoners met een licht verstandelijke beperking.

Bewoners worden gestimuleerd om zo veel mogelijk regie over eigen leven te hebben en te versterken, waar mogelijk ondersteund met zorgtechnologie. De meeste bewoners worden geholpen om in hun eigen levensbehoefte te voorzien vooral op het sociale aspect, zelfredzaamheid en participatie in de maatschappij. Als het leven van de bewoners in balans is, zijn de bewoners zelfstandig op het gebied van persoonlijke verzorging, schoonhouden van de studio, sociale contacten en werk.

De bewoner heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer en badkamer. Er is ook een gezamenlijke woonkamer en keuken, waar de bewoners elkaar kunnen opzoeken en gezamenlijk kunnen eten. Ook is er een ruimte voor sportactiviteiten. Er wordt warme zorg geboden door een zeer betrokken team met veel expertise.

Op de St. Janstraat wordt er 24/7 gewerkt, dus weekend-en slaapdiensten zijn ook een onderdeel van de diensten op deze locatie.

SOVAK in het kort

Bij SOVAK staat het verschil maken in het leven van mensen met een verstandelijke beperking voorop in alles wat we doen. Dit doen we met 900 medewerkers en 400 vrijwilligers. Elke dag opnieuw bieden we samen de beste ondersteuning aan onze 700 cliënten.

Gespecialiseerd begeleiding LVB.

SOVAK werkt hiervoor met het methodisch kaders LifeWise

LifeWise is een methodisch kader voor de begeleiding van cliënten met LVB met bijkomende problematiek. Denk bijvoorbeeld aan LVB in combinatie met ADHD, hechtingsproblematiek, agressie, eenzaamheid, drugs- en alcoholgebruik, schulden, criminaliteit en het ontbreken van een netwerk.

LifeWise bestaat uit 4 pijlers en 16 handvatten, die begeleiders extra houvast bieden in de dagelijkse praktijk. De naam verwijst naar het dynamische leven in de stad, dat complexe problematiek voor de cliënt met zich meebrengt. LifeWise biedt begeleiders verschillende handvatten om de cliënt echt verder te kunnen helpen. Van streetwise naar LifeWise.

Als Persoonlijk begeleider doe je ertoe. Lees maar.

 • De kern van je dag is het coördineren van de zorg- en dienstverlening voor cliënten, waarbij jij onder andere de hulpvraag inventariseert en in afstemming met de cliënt en/of het netwerk het ondersteuningsplan opstelt om zo de uitvoering hiervan te bewaken en een integrale aanpak te bewerkstelligen. Je vindt het vanzelfsprekend om het sociale netwerk rondom de cliënt te activeren en uit te breiden.
 • Je signaleert (gedrags-)veranderingen of bijzonderheden bij cliënten op het gebied van gezondheid, welbevinden en sociale omgeving.
 • Werk je als Begeleider bij SOVAK dan draag je bij aan een betekenisvolle dag voor de bewoners en een prettige sfeer in huis.
 • Je levert een bijdrage aan de taken binnen de zelforganisatie van het team en werkt volgens de kernwaarden van SOVAK: met hart en ziel, ondernemend, samen en vakmanschap.
 • Je werkt aan kwalitatief goede mensgerichte zorg en gebruikt daarbij onze basisprincipes Wortel, Stam en Bloesem (deze leggen we je natuurlijk nog uit!). Want zonder stevige wortels kan iemand niet tot bloei komen. Dat geldt natuurlijk voor onze deelnemers, voor het team, maar ook voor jou en jouw talenten.

Jouw talenten en vakmanschap

 • Zorg gerelateerd diploma op minimaal niveau 4;
 • Je bent bereid om onregelmatige diensten te draaien, incl. slaapdiensten en indien nodig om ook op andere locaties te werken;
 • Je bent oplettend en aandachtig bij het bewaken van de uitvoering van het plan en het bieden van begeleiding. Hierdoor herken je tijdig bijzonderheden en veranderingen bij bewoners;
 • Je bent geduldig en beschikt over voldoende doorzettingsvermogen om de bewoners te begeleiden en stimuleren;
 • Op onverwachte situaties of gedrag reageer je op een creatieve en oplossingsgerichte manier;
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden, je weet te schakelen tussen de meerdere niveaus binnen het netwerk van de cliënt;
 • Je bent een echte teamspeler, die net zo goed zelfstandig en alleen werkt.

Sollicitatieprocedure

Denk je nu dat ben ik! Hou je niet in en solliciteer via de sollicitatiebutton. Een referentiecheck maakt standaard onderdeel uit van het sollicitatieproces, net als het verstrekken van een Verklaring Omtrent Gedrag. We willen graag benadrukken dat (bevordering van) interne mobiliteit een belangrijk thema is binnen de organisatie. We vinden het dan ook goed om te vermelden dat interne sollicitanten voorrang genieten boven externe sollicitanten.

Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met het team St. Janstraat via 088 - 3520330. Zij helpen jou graag verder.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

Stichting OpenDoor

Begeleider

Loon op Zand
24 - 36 uur
Novadic-Kentron

Reclasseringswerker

Breda
32 - 36 uur