zoekt een

Jeugd- & Gezinsprofessional behandelgroep jeugd

VOOR WIE DOE JE HET?
Het belang van het kind staat voorop. Jij werkt aan de basis: een zelfstandig, kansrijk leven voor het kind. Deze jonge dan wel oudere kinderen zijn zeer kwetsbaar en hebben vaak te maken met hechtingsproblematieken en trauma. Het gedrag weerspiegelt vaak angst en onvermogen, maar ze zijn ook dapper en kansrijk. De situatie is schrijnend en dat heeft meestal meerdere oorzaken. De behandelgroep bestaat uit jongere jeugd (6 tot 12 jaar) of oudere jeugd (12 tot 18 jaar) op locatie Goirle of Teteringen. Voor beide doelgroepen en beide woongroepen zijn wij op zoek naar Sterkhouders.

HOE DOE JE DAT?
Jij hebt het talent om jongeren te begrijpen, te motiveren en te stimuleren. Je stemt af op hun kracht en problemen en brengt regelmaat en veiligheid zodat er ruimte ontstaat voor de behandeling. Je krijgt te maken met ouders die bijvoorbeeld hun kind jarenlang mishandeld hebben. Je weet in nauwe samenwerking met de ambulant hulpverlener desondanks het gesprek aan te gaan en werkt traumasensitief. Vaak werk je samen met andere instanties en meerdere hulpverleners die betrokken zijn bij een gezin. Je bent instaat een veilige en gezellige sfeer te creëren in de groep.

WAAROM WERKEN BIJ STERK HUIS?
Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?
 • Vandaag heb je een slaapdienst en die begint meteen anders dan gepland. Twee jongens in de groep hebben gevochten. Jij bent als mentor van een van de jongens de aangewezen persoon om hierover het gesprek aan te gaan.
 • Als de rust is teruggekeerd, bespreek je na het eten met een collega van een aantal jongeren hun thuissituatie. Er staan schoolvakanties voor de deur en dat is altijd een moment om extra alert te zijn. Voor ouders én voor jongeren kan het extra stress of verleidingen opleveren waar je op in moet spelen.
 • ‘s Avonds bereid je je voor op een training van de Sterk Huis Academie die je morgen gaat volgen. Je volgt de leergang Werken met Jeugd: Professional van de Toekomst. In deze training voor ervaren professionals ga je aan de slag met succesvol netwerken, ambassadeurschap en samenwerken. Daarna ben je een dagje vrij, en dan heb je weer een aantal dagdiensten.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
Je hebt het talent om cliënten te motiveren en te stimuleren. Bij crisissituaties weet jij rustig te blijven en methodisch te handelen. Zelfreflectie is een belangrijk onderdeel van je werk. Verder heb je:
 • Een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op minimaal MBO niveau 4 of HBO (bijvoorbeeld pedagogiek, social work, sph, persoonlijk begeleider specialistische doelgroepen). Zowel starters als ervaren jeugdzorgwerkers, groepswerkers of pedagogisch medewerkers op een woongroep met enkele jaren ervaring worden uitgenodigd te solliciteren.
 • Affiniteit met jonge dan wel oudere kinderen met een rugzakje.
 • Kennis hebben van traumabehandeling, hechtingsproblematiek en systemisch werken is een pré.
 • De bereidheid om onregelmatig te werken. Het betreft namelijk een 24/7 jeugdzorg behandelgroep.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?
 • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional D in salarisschaal 7 met salaris tussen € 2.720,32 en € 3.887,75 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 2024-2025.
 • Of de functie Jeugd- en Gezinsprofessional C in salarisschaal 8 met salaris tussen € 2.843,89 en € 4.223,16 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 2024-2025.
 • Een contract voor 1-36 uur per week.
 • De mogelijkheid om een EVC-traject te volgen voor een SKJ registratie.
 • Onregelmatigheidstoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en goede overige secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Ramona Versteijnen, via 06 23 27 50 82. De gesprekken worden in overleg zo snel mogelijk ingepland.

Contact

Ramona Versteijnen
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting OpenDoor

Begeleider

Loon op Zand
24 - 36 uur
Novadic-Kentron

Reclasseringswerker

Breda
32 - 36 uur