zoekt een

Verzorgende IG - Expert innovatie (V240204)

Wie ben jij en wat ga je doen

Als Verzorgende IG (expert innovatie) lever je vanuit je vakinhoudelijke kennis een bijdrage aan het innovatieklimaat voor jouw locatie en Wever breed. Door jouw betrokkenheid, begeleiding en ondersteuning op de werkvloer, kan de Wever innovaties en implementaties succesvoller ontwikkelen en afronden. Hierbij gaat het om sociale en technologische innovaties.

Naast jouw dagelijkse werkzaamheden in je functie van verzorgende IG, signaleer je mogelijkheden tot vernieuwing en verbetering op je afdeling en binnen je team op het gebied van technologische en/of sociale innovatie.
Je pakt indivudele verbeter cassusen op aan de hand van een stappenplan en je maakt onderdeel uit van wisselende projectgroepen. Jij bent de aanjager van dit project binnen je eigen team/locatie.
Je stimuleert je collega's om actief mee te werken aan een innovatieproject en legt hen uit waarom we deze verandering beogen. Daarbij geef je ook uitleg over eventuele technologie of een andere werkwijze. Je bent de linking pin bij innovatie projecten tussen jouw team en team afdeling WIO.
Hierin word je begeleid door de betrokkene van jouw afdeling en de zorgtechnoloog. Je deelt ervaring en kennis met je collega experts.

Naast je taken als Verzorgende IG werk je nauw samen met de experts om te kunnen innoveren op je locatie. Dit doe je tijdens je dagdagelijkse werk en daarbij krijg je 4 uur per week projecttijd.
Je team bestaat uit 15 tot 20 collega’s, waarin eenieder werkzaam is vanuit een eigen aandachtsgebied en/of niveau.
Je werkt nauw samen met je collega’s. Jullie steunen elkaar en houden elkaar goed op de hoogte. Samen ben je verantwoordelijk voor het leveren van optimale zorg aan de clienten. Het team luistert graag naar jouw ideeën en er is voldoende ruimte voor eigen inbreng.

Met jouw flexibele houding en echte teamgeest, ben je breed inzetbaar.
Bij problemen kun je terugvallen op je collega’s en de zorgtechnologen. Mocht je er samen niet uitkomen dan kun je de hulp van je leidinggevende inschakelen.

Deze functie geeft jou de mogelijkheid om je te ontwikkelen middels een opleidingstraject dat je afrondt met een landelijk erkend deelcertificaat op MBO niveau. Daarnaast denk je mee over verbeteringen van onze zorgverlening, voor nu én in de toekomst.

Selectiegesprekken vinden plaats op:
 • Dinsdag 18 juni in de middag
 • Donderdag 18 juli in de middag

Je start per oktober (ROC schooljaar).

Meer weten?
Bel met Kim van den Akker, strategisch adviseur zorgtechnologie op 06-30518632.

Wat kun je van ons verwachten
 • Inschaling op het niveau van FWG 40. Uitwerking hiervan is per individu maatwerk.
 • De opleiding en de lestijd (van 17 bijeenkomsten) wordt door ons vergoed.
 • Je wordt 4 uur per week gefaciliteerd in het vormgeven van je nieuwe rol.

Jouw kennis en vaardigheden
 • Je beschikt over een diploma verzorgende IG, meerdere jaren werkervaring en werkt graag met ouderen.
 • Je hebt aanvullend een landelijk erkend MBO Verzorgende niv. 3 certificaat/keuzedeel afgerond; afgestemd op de inhoud van de expertrol.
 • Houdt vakliteratuur bij, kent de recente ontwikkelingen van het vak en de expertrol en werkt daarnaar.
 • Het op peil houden van je eigen kennis en kennis van collega’s, vind je belangrijk.
 • Je ziet kansen voor verbetering en kan goed omgaan met weerstand / positieve instelling.
 • Als verzorgende IG met de expertrol innovatie krijg je veel ruimte om je werkzaamheden zelfstandig uit te voeren. Uiteraard moet een en ander wel passen binnen de geldende richtlijnen en procedures. Terugval is mogelijk op de zorgtechnoloog (heeft hierin een coachende rol).
 • Je kan instrueren en expertise gericht op de expertrol delen met anderen, zodat de expertise van het team vergroot wordt (ten behoeve van kwalitatief goede zorgverlening).
 • Je kunt constructieve feedback geven en weet anderen te motiveren en stimuleren om nieuw gedrag/nieuwe vaardigheden toe te passen.
 • Je hebt een lerende houding, kunt reflecteren op je eigen handelen en kan benoemen waarom je wat doet. Je bent je bewust van je eigen voorbeeldfunctie.
 • Je staat stevig in je schoenen.
 • Je hebt aanvullend een landelijk erkend MBO Verzorgende niv. 3 certificaat/keuzedeel afgerond; afgestemd op de inhoud van de expertrol.

Waar werk je
Je bent werkzaam op één van de woonzorglocaties van de Wever of bij cliënten in de wijkzorg. Jouw werkplek is jouw afdeling en op basis van je project en jouw behoeftes kan je Weverbreed ingezet worden.

Contractvoorwaarden
Conform huidig dienstverband

Contact

Milou Smits, manager zelfstandige teams
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Zorggroep Elan

Praktijkondersteuner Somatiek

ASTEN
16 - 20 uur
Park Zuiderhout

Verpleegkundige - FLEX!

Teteringen
0 - 32 uur
Glorieuxpark

Verpleegkundige Nachtdienst - Glorieux

Eindhoven
In overleg