zoekt een

Begeleider autisme

JADOS
SAMEN IN ONTWIKKELING

Jados zoekt voor diverse locaties in Brabant (vooral Breda en Tilburg) een Begeleider autisme voor 16-24 uur per week. Op termijn is zicht op een vaste locatie en een eigen team.

Ben jij oprecht geïnteresseerd in een ander en ga jij onderzoekend om met gedrag? Maak jij ook graag deel uit van een leuk en hecht team? Lees dan verder.


Over ons
Jados begeleidt (jong)volwassenen met een diagnose autisme op het moment dat zij ondersteuning nodig hebben. In de begeleiding richten we ons op heel de persoon met zijn of haar levensgeschiedenis en niet alleen op het autisme. Met als uitgangspunt een ontdekkingsreis samen met de cliënt, stimuleren we de ontwikkeling, proberen we factoren die het vastlopen hebben veroorzaakt op te sporen en te overkomen en de verbinding met mensen in het netwerk te bevorderen. Met zelfstandig bedoelen we niet alleen. Aandacht en beschikbaarheid, er voor de ander zijn als het nodig is, vormen belangrijke waarden bij ons werk.

Jados is een jonge organisatie, dat zich kenmerkt door korte lijnen en grote ambities. Ook onze eigen ontdekkingsreis is nog niet voltooid. Samen met cliënten, medewerkers en de mensen om ons heen blijven we ons ontwikkelen.

Wat ga je doen
Als begeleider bied je de bewoners van Jados een veilig en prettig leefklimaat. Door middel van persoonlijke ondersteuning, advies en coaching help je de leefomstandigheden van de bewoners met autisme te verbeteren. Er is veel vrijheid en ruimte om je ervaring, je expertise in te zetten in de dagelijkse begeleiding. Op deze locaties in Brabant wonen cliënten in een eigen studio maar er is ook een ruimte waar samen wordt gegeten en leuke activiteiten worden georgansieerd.
Van 8:30 uur tot 21:30 uur kan de bewoner een beroep doen op zorg door een (minimaal HBO geschoolde) begeleider die op alle levensgebieden meekijkt, begeleidt en coacht. Buiten deze tijden en in weekenden is er voor noodgevallen een telefonische bereikbaarheidsdienst (deze wordt door het ondersteuningsteam gedraaid).

Je gaat onderdeel uitmaken van een leuk, professioneel en hecht team. In deze regio is er veel verbinding met elkaar in een prettige en open sfeer.

"Wat mij het meeste aanspreekt is het bieden van maatwerk. Elke cliënt en elke situatie is anders. Bij een hulpvraag haken we in op de interesses van de cliënt om de begeleiding passend te maken. Binnen Jados werken we niet vóór maar mét de cliënt samen, om zo de zelfredzaamheid te vergroten. We hebben oog voor het autisme, maar vooral de mens die maakt wie je bent. Zo heb ik ook veel mogen leren van mijn cliënten".

Wat vragen we van je?
 • Je bent in het bezit van een relevant diploma op hbo-niveau ( bijvoorbeeld toegepaste psychologie/pedagogiek/social work).
 • Je neemt graag initiatief en kan zelfstandig werken.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en je bent nieuwsgierig naar en wil werken binnen de mens-, zorgvisie van Jados (gebaseerd op het gedachtegoed van M. Delfos).
 • Je herkent je in onze waarden:
  Verbinding: Vind steun, kracht en inspiratie uit de relaties en samenwerking met je Jados-collega's en cliënten. Deze verbindingen creëren onze cultuur.
  Bescheidenheid: We weten en begrijpen niet alles. Als we samen op onderzoek uit gaan, leren we het meest. Dat doen we altijd vanuit gelijkwaardigheid.
  Ontwikkeling: Wie ben jij? Verken het op jouw manier. Bij Jados krijg je alle ruimte om te leren en te bouwen aan zelfbewustzijn en weerbaarheid. Zodat je dicht bij jezelf kan blijven en steeds beter weet waar je naartoe wilt groeien.

Wat bieden we aan?
 • Contract voor 12 maanden. Bij een wederzijdse klik verlengen we deze graag!
 • Salaris tussen € 2.870,- en € 3.863,- (FWG 45 van de cao GGZ) o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • Vakantiegeld van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33% (13e maand).
 • Je kunt jaarlijks 5½ week verlof opnemen.
 • Reiskostenvergoeding, pensioenregeling en collectiviteitskortingen voor verschillende zorgverzekeringen.
 • Jaarlijkse teamdag en een kerst/nieuwjaarsborrel met je collega's.
 • Flexibel rooster. Je stelt het rooster gezamenlijk op.
 • Jaarlijks € 500,- naar rato van uren in de vorm van een balansbudget.
 • Volop ontwikkelmogelijkheden. Initiatieven worden gewaardeerd, dus wil jij meedraaien in een project of zie jij mogelijkheden naast je vaste verantwoordelijkheden laat van je horen. Ontwikkelmogelijkheden zijn er ook in de vorm van scholing. Als team kom je samen tot scholingsbehoeftes en een scholingsplan.

Meer over Jados
Jados is een landelijke organisatie met een centraal kantoor in Arnhem en biedt vanuit 65 locaties, woonbegeleiding, ambulante begeleiding en jobcoaching aan (jong)volwassenen met de diagnose autisme. Dit doen we in de levensfasen waarin studie en/of werk centraal staan. Jados heeft een duidelijke en ambitieuze visie en bevlogen medewerkers die samen met onze cliënten er alles uit willen halen. Met oog voor het autisme, maar vooral de mens die maakt wie je bent. Totaal werken er zo'n 450 medewerkers bij Jados. Meer informatie vind je op onze site www.jados.nl

Enthousiast?
Dan ontvangen wij graag jouw reactie zo spoedig mogelijk. Deze mag je sturen t.a.v. Janneke Janssen, teamleider regio Tilburg / Breda.
Wij zullen dan contact met je opnemen en wellicht plannen we in overleg een kennismakingsgesprek. Hebben we na ons gesprek een wederzijdse klik, dan volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek en zetten we alles in werking om jou een goede start bij Jados te geven!
Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Janneke, telefoonnummer 06-36039651.
 • Een (online) screening bijvoorbeeld via zoekmachines, sociale netwerken kunnen een onderdeel zijn van het sollicitatieproces.
 • Wij zullen gebruik maken van de vergewisplicht.

Contact

Janneke Janssen
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Vitalis WoonZorg Groep

Activiteitenbegeleider

Eindhoven
16 - 24 uur
Stichting OpenDoor

Begeleider

Loon op Zand
24 - 36 uur
Thebe

Begeleider Welzijn

Breda
24 - 32 uur