Zorgassistent / Zorgondersteuner (interne opleiding)

Zorgassistent: een functie waarin je het welzijn van onze ouderen centraal stelt en je taken combineert met zorgondersteunende en huishoudelijke werkzaamheden.

Waar kom je te werken?
Kleinschalig Wonen Martinus bestaat uit 5 woningen / huiskamers, waarvan 3 somatiek woningen en 2 PG woningen met 8 bewoners per woning.

We hebben mogelijkheden op twee afdelingen, te weten:
  • Kleinschalig wonen Psychogeriatrie (PG, met name ouderen met dementie) en
  • Kleinschalig wonen Somatiek (ouderen met lichamelijke ouderdomsklachten)

Samen kijken we graag welke afdeling / doelgroep het beste bij jou past.

Wat je functie als zorgassistent op Martinus inhoudt:
Je taak is om bij te dragen aan een veilige en fijne woonomgeving voor de cliënten. Dit doe je door toezicht te houden in de huiskamer.
In deze functie heb je tijd en aandacht voor cliënten en hun familie en help je cliënten ook bij het eten, drinken en kleine activiteiten en verricht je huishoudelijke taken indien nodig.
Daarnaast heb je een belangrijke bijdrage als rechterhand van onze zorgmedewerkers.
Dat wil zeggen dat, naast diverse welzijnstaken, er ook veel tijd en aandacht naar het zorgproces gaat. Je bent dan bezig met bijvoorbeeld bedden verschonen en opmaken en wasgoed ophalen.
Daarnaast kan het voorkomen dat je ondersteuning biedt aan onze bewoners, samen met een zorgcollega.

Je signaleert bijzonderheden bij cliënten (in gedrag e.d.) en meldt deze bij de verantwoordelijke zorgverlener. Als Zorgassistent heb je een belangrijke bijdrage aan het welzijn van onze ouderen en help je waar mogelijk mee ter ondersteuning van de zorg en het huishouden.
Je werkdagen zijn van maandag t/m vrijdag én in de weekenden met diensten gelegen tussen 7.00 en 22.00 uur.

De intentie is, dat je start als Zorgassistent, even goed landt op je werkplek en daarna - in overleg met je teamleider - verder groeit naar de functie van Zorgondersteuner.
Dit betreft dan een interne scholing, waarbij je 2 onderdelen van de Helpende functie leert, om zo wat meer zorgtaken te mogen uitvoeren als verdere verdieping van je functie (ADL taken, zoals kousen aantrekken, helpen met in- en uit bed gaan, wassen, e.d.).
Je maakt dan ook promotie en gaat een functieschaal omhoog.

Je werkt veelal zelfstandig in de huiskamer en in de woonruimte van de cliënten, maar je kan altijd een beroep doen op een zorgcollega op je afdeling.

Wat wij vragen Je hebt affiniteit met ouderen, kunt goed zelfstandig werken, bent mensgericht (wie heeft waar behoefte aan), oplettend, flexibel ingesteld en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
Daarnaast ben je in staat een gezellige, huiselijke sfeer te creëren. Ervaring met vergelijkbaar werk is een voordeel, maar geen eis.

Wat wij je biedenEen leuke en belangrijke baan gericht op het welzijn voor onze ouderen.
De functie wordt ingeschaald in FWG15 van het FWG 3.0-systeem, te weten min. € 13,78 en max. € 16,72 bruto per uur, en voor de functie van Zorgondersteuner, val je in salarisschaal FWG20 en is het loon min. € 14,29 en max. € 17,71 bruto per uur.
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg en je ontvangt onregelmatigheidstoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Daarnaast zijn er veel doorgroei en ontwikkelingsmogelijkheden.

Interesse? Wat leuk! Dan drinken we graag een kop koffie met je! Reageer dan meteen even via onze 'solliciteer direct' knop!
Heb je nog vragen? Neem dan even contact op met Bert Beunen, teamleider Martinus , op T 088 987 8276.

Contact

Bert Beunen
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Compartijn

Helpende Plus

Tilburg
20 - 24 uur
Laverhof

Helpende plus - thuiszorg Uden

Uden
8 - 12 uur
Sint Anna

Helpende Plus Ouderenzorg

Boxmeer
16 - 28 uur