zoekt een

Huiskamermedewerker Plus met warm karakter (16-20 uur)

Kleur jij binnenkort de dag van de bewoners van Kempenhaeve of Blijendaal? Je komt bij ons terecht in een warme werkomgeving waar het welzijn van bewoners echt centraal staat. En waar ook oprechte aandacht is voor jou en jouw ontwikkeling. Want wij geloven dat jouw werkgeluk zich vertaalt in extra kleur in het leven van de bewoners. Je komt bovendien te werken in een prachtig, monumentaal pand met een mooie ruime tuin. We zijn al vier jaar op rij een van de landelijk best gewaardeerde verpleeghuizen volgens ZorgkaartNederland. Geïnteresseerd? Kom dan kennismaken met Amaliazorg in Oirschot.

Wat houdt de baan in?

Als huiskamermedewerker zorg jij ervoor dat bewoners met dementie een fijne dag hebben. Je werkt in de gezamenlijke huiskamer van de belevingsgerichte woongroep met zes tot veertien bewoners. Op de woongroep werk je samen met een zorgmedewerker en huishoudelijke hulp.

Je zorgt ervoor dat bewoners een zinvolle dag hebben. Jij geeft individuele aandacht, maakt contact, ontdekt waar ze van houden, waar ze op reageren en hoe je ze in beweging krijgt. Want hoe een fijne dag invulling krijgt is voor iedereen anders. Jij weet dat voor elke bewoner te realiseren. Je helpt bewoners bij een toiletbezoek. Je bereidt en serveert maaltijden. En je zorgt voor sfeer in de huiskamer en heet familieleden van bewoners welkom.

Daarnaast draai je mee in de zorgdiensten waarbij je zelfstandig de zogenaamde Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL-taken) uitvoert. Je helpt bewoners bij het in- en uit bed komen, bij het wassen of douchen en aan- en uitkleden. Dit doe je zoals het met de bewoner en/of eerste contactpersoon is afgesproken. Dit kun je lezen in het zorgdossier. Je helpt hierbij alleen bewoners die zelf nog goed kunnen bewegen. Je laat ze zelf doen wat ze zelf kunnen. Jouw werktijden liggen tussen 7.00 en 22.00 uur.

Jij draagt de warmte, betrokkenheid en geborgenheid uit die zo typerend is voor Amaliazorg. Je werkt niet alleen, wel samen met:

 • een zorgmedewerker die tijdens je diensten op dezelfde afdeling als jij werkt
 • onze coach onbegrepen gedrag. Tijdens je werk kun je een beroep doen op haar. Zij kijkt dan met je mee, helpt je en geeft je tips om onbegrepen gedrag bij bewoners te verminderen of te voorkomen.
 • gespecialiseerd medewerkers welzijn. Zij zorgen voor een passend welzijnsprogramma voor elke bewoner

Wat kleurt jou?

 • Je hebt een diploma van de opleiding Helpende zorg en welzijn of vergelijkbaar. Heb je dat niet? Dan heb je minimaal de scholing Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) op MBO niveau 2 afgerond of je bent bereid deze te volgen. Amaliazorg betaalt de kosten voor de scholing.
 • Je beschikt over praktijkervaring met dementie als bijvoorbeeld mantelzorger, in vrijwilligerswerk of op een andere manier
 • Je bent bereid om de interne slikcursus te volgen en kennis op te doen over voedselveiligheid (HACCP)
 • Je bent creatief in de omgang per bewoner
 • Je vindt het leuk om samen te werken met collega's, mantelzorgers en vrijwilligers
 • Tact, geduld en inlevingsvermogen kenmerken jou
 • Je kunt met de computer werken en beheerst de Nederlandse taal (en misschien ook wel het plaatselijke dialect)
 • Je bent beschikbaar tussen 7.00 en 22.00 uur
 • Je bent bereid om te werken volgens rooster afwisselend in dag- en avonddienst en in weekenden en op feestdagen
 • Je woont in de directe omgeving

Jouw manier van werken

Bij Amaliazorg staat belevingsgericht werken voorop. Dat heeft te maken met warme aandacht voor bewoners. Ook met zinvolle activiteiten, bewoners die zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Daar maken wij ons elke dag hard voor. Dit vraagt van jou om je in te kunnen leven in hoe bewoners de wereld ervaren. De manier waarop jij met een bewoner omgaat, pas je daarop aan. Deze manier van werken vraagt wat van jou. Jij weet dat jouw manier van werken invloed heeft op een fijne dag voor de bewoners. Daar sta je bij stil. Zo lukt het ons om echt belevingsgericht te kunnen werken. Jij krijgt ruimte om ideeën in te brengen en waar te maken. We zijn ervan overtuigd dat dit zorgt voor meer werkgeluk. Als jij met een glimlach kunt werken, dan werkt dat positief door in het leefgeluk van de bewoners. Jij brengt het warme Amaliagevoel over tijdens je werk. Dat vinden we belangrijk.

Hoe kleuren wij jouw werk?

 • Een arbeidsovereenkomst voor 16-20 uur per week.
 • Salaris volgens de cao VVT, FWG 25 (minimaal € 2.285,77 bruto en maximaal € 2.928,86 bruto per maand gebaseerd op 36 werkuren per week). Als je in de avonden na 20.00 uur, in het weekend of op feestdagen werkt, dan krijg je nog een onregelmatigheidstoeslag extra. 
 • Door je contracturen in overleg te bepalen kun je privé en werk goed combineren.
 • Je hebt iets meer dan 29,5 vakantiedagen per jaar (gebaseerd op 36 werkuren per week).
 • Je krijgt een eindejaarsuitkering in november (8,33%), een vakantietoeslag (8%) in mei en een goede pensioenregeling.
 • Je kunt korting krijgen op je sportabonnement en je aanvullende zorgverzekering, voordelig een fiets, telefoon of PC aanschaffen en elk jaar kun je één gratis activiteit kiezen uit ons vitaliteitsprogramma Amalia Vitalia (bijvoorbeeld een training mindfulness).
 • Wij werken niet met zelfsturende teams; elk team kan rekenen op de ondersteuning van het locatiehoofd.
 • Wij bieden opleidingen en scholingen waardoor je je verder kunt ontwikkelen.
 • Fijne en warme werksfeer binnen een karakteristieke werkomgeving.
 • Werken bij een van de landelijk beste gewaardeerde verpleeghuizen (top 10 ZorgkaartNederland van 2023, 2022, 2021 en 2020)
 • Met zo’n leuke baan dat je soms vergeet dat je aan het werk bent!

Dit is Amaliazorg

Amaliazorg is een fijnschalige zorgorganisatie met vijf woonzorgcentra in Asten, Mariaheide, Oirschot en Oisterwijk. We zijn gespecialiseerd in belevingsgericht groepswonen voor mensen met dementie. Wij zijn ervan overtuigd dat fijne dag hebben belangrijk is voor de kwaliteit van leven. We geloven dat dit voor iedereen mogelijk is. Dit doen we door samen kleur te geven aan het leven van de bewoners door belevingsgericht te werken. Dit betekent dat leefgeluk, wonen en zorg voor elke bewoner uniek is en afgestemd op de persoonlijke levensgeschiedenis, gewoontes en behoeften. Elke dag kijken we hoe dit het beste ingevuld kan worden. Amalia-breed zetten ruim 500 betrokken medewerkers en ongeveer 200 vrijwilligers zich hiervoor in. Wij staan bekend als een warme organisatie waar aandacht is voor elkaar. Dat horen we vaak. En zo gaan collega’s ook onderling met elkaar om. Jij kunt daar binnenkort onderdeel van worden en dit zelf ervaren.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie, kun je contact opnemen met Anke van Kol, recruiter, 0499-365959 .

Reageren

Heb je interesse? Vul dan het online formulier in.

Wat kun je verwachten?

 

Je reageert

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een eerste kennismaking in te plannen.

 

Eerste gesprek

Tijdens dit gesprek bespreken we wat jij belangrijk vindt in een nieuwe baan en wat wij van jou mogen verwachten. Dit gesprek kan via beeldbellen of op locatie. Jij mag het zeggen.

 

Het vervolggesprek

Smaakt het voor beiden naar meer? Dan gaan we in het tweede gesprek verder de inhoud in. Je hebt een gesprek met het locatiehoofd en / of een zorgmedewerker. Dit gesprek vindt plaats op de locatie waar jij graag wilt werken.

 

Meelopen

Je loopt een paar uur mee op de afdeling waar je wilt gaan werken, zodat jij de sfeer kunt proeven. Wij vinden het belangrijk dat je een goed beeld krijgt van de werkomgeving.

 

Aan de slag

Zijn we na twee gesprekken allebei enthousiast? Dan doen we je een passend voorstel en start je binnenkort bij Amaliazorg

Webclip afbeelding

Contact

Anke van Kol
Recruiter
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting Maria-oord

Helpende (met medicatie)

Dongen
In overleg
Park Zuiderhout

Helpende (plus) - FLEX!

Teteringen
0 - 28 uur