zoekt een

Activiteitenbegeleider | Gestel B

Maak het verschil
Voel jij je geroepen om samen te bouwen aan een zinvolle dagbesteding? Draag jij graag bij aan de invulling van het leven van cliënten met psychiatrische problematiek? Dan zoeken wij jou!

Jouw taken:

 • Het plannen, organiseren en begeleiden van groepsactiviteiten voor cliënten, zoals sportactiviteiten, creatieve workshops of educatieve sessies, inclusief het verzorgen van veilige en geschikte materialen en middelen.
 • Individuele begeleiding bieden aan cliënten om hen te helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden, het bevorderen van hun welzijn, en het stimuleren van gezond gedrag zoals lichaamsbeweging, goede voeding en slaappatronen.
 • Het opstellen van activiteitenplannen, het evalueren van de voortgang van cliënten, en het ondersteunen van hun persoonlijke doelen en behoeften.
 • Het observeren en rapporteren van het gedrag en de reacties van cliënten tijdens activiteiten om eventuele veranderingen in hun psychische toestand te identificeren.
 • Jouw toekomstige werkplek en team
 • Je komt te werken in gebied 5, Gestel B. Gebied 5 betreft omgeving Meerhoven, Strijp, Gestel. 

BW Gestel B is een grootschalige beschermde woonvorm. BW Gestel B biedt, binnen een veilige en beschermende omgeving, zorg aan een groep van 31 cliënten met een psychiatrische beperking die veelal een lang behandeltraject achter de rug hebben en zich (nog) niet in staat voelen om zelfstandig te wonen. De manier van begeleiden is gericht op het bevorderen van het herstel of in stand houden van huidige situatie, van de cliënt op verschillende levensgebieden. Kortgezegd herstelgericht werken. Het team is samengesteld uit begeleidkundige (zowel agogen als verpleegkundige), helpende, ervaringsdeskundigen en een activiteitenbegeleider.

Binnen BW Gestel B is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig, dit wordt geborgd door de begeleiders en verpleegkundigen. Jouw werkdagen zijn van maandag tot vrijdag, van 8.30 tot 17.00. Afhankelijk van het activiteitenprogramma kan daarvan worden afgeweken met late diensten. 

Jouw werkdag is elke dag weer anders. De Beschermende Woonvorm bestaat uit 3 verschillende, gescheiden, groepen waarbij je zowel groepsgericht als individueel bewoners begeleid. De werkzaamheden die je uitvoert zijn binnen alle groepen die elk hun eigen begeleiding vragen. De belevingswereld van de cliënt staat centraal en we streven naar een optimale afstemming met de cliënten om wensen en behoeften zoveel mogelijk ruimte te geven, zodat ze deze op een veilige en prettige manier kunnen ontplooien en ontwikkelen. Jij bent actief in het verzorgen en ontwikkelen van het activiteitenaanbod in de BW, zowel op individueel als groepsniveau. Daarnaast houd je contacten met externe dagbestedingslocaties waar onze cliënten gebruik van maken. 

Het maakt je werkdag elke dag weer anders!

Jouw achtergrond
Jij...

 • bent minimaal in het bezit van een relevante zorgopleiding niveau 4;
 • staat stevig in je schoenen, houdt van aanpakken en kunt vriendelijk maar helder grenzen aangeven;
 • hebt ervaring met groepsprocessen en kan hier actief op aansturen;
 • bent een doorzetter, hebt relativerend vermogen en denkt probleemoplossend;
 • kan zowel in teamverband als zelfstandig functioneren;
 • hebt bij voorkeur ruime relevante werkervaring in de functie van activiteitenbegeleider.

Ons aanbod

 • GGzE biedt een bruto maandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring volgens de CAO van de GGZ. Voor deze functie is dat schaal 40: minimaal € 2387 - maximaal € 3541 op basis van 36 uur.  
 • Daarnaast komen een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), vakantiegeld en goede pensioenvoorwaarden jouw kant op.
 • We stimuleren mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei in tijd, geld en aandacht waarbij jij zelf de regie neemt.  
 • Als leuk extraatje kan je deelnemen aan het fietsplan.
 • Veel locaties van de GGzE bevinden zich op het prachtige landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Je kunt hier wandelen in de bossen, genieten van onze boerderijdieren en een lekker kopje koffie nemen bij onze Caffeine Dealers met je collega’s. 

Over GGzE
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.  

GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties. 

Vragen?
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Marleen Drijvers (teamleider) via telefoonnummer 06-82800983.

Solliciteren
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 22 juli 2024

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Recente vacatures

Van Neynsel

Begeleider zorg en welbevinden Boswijk

Vught
In overleg
Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI)

Klinisch Fysisch Medewerker (36 uur)

Roosendaal
Fulltime
Het Laar

Zelfstandig werkend kok

Tilburg
Parttime / Fulltime