zoekt een

Persoonlijk Begeleider SDWerkt

Voor onze SDWerkt Serviceteams zijn we op zoek naar een:

Persoonlijk begeleider 
24 uur

Hier ga je werken 

Bij SDW zetten we ons in voor een goed Leven van kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. We ondersteunen hen bij leven, leren, werken en wonen, zodat ze mee kunnen doen in de maatschappij. Voor degenen die deelnemen aan arbeidsmatige dagbesteding, doen we dat o.a. vanuit het werkbedrijf SDWerkt. 

SDWerkt bestaat momenteel uit een achttal Serviceteams op het gebied van horeca, groenvoorziening, facilitaire dienstverlening, assemblage, winkelmedewerker en zorg. Alle Serviceteams richten zich op leren en ontwikkelen, waarbij cliënten (wij noemen ze liever medewerkers) zowel individueel als in een groep werken op een externe dagbestedingslocatie. 

We bieden cliënten de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen in hun eigen tempo, binnen hun eigen mogelijkheden. Dit betekent dat er cliënten zijn die doorstromen naar begeleid werken en zelfs naar betaald werk. 

Dit ga je doen 

Als persoonlijk begeleider coach en train je de cliënten tijdens hun werkzaamheden, met als doel hen zo zelfstandig mogelijk te leren functioneren. Je werkt, waar nodig, actief mee. Dit kan zijn om cliënten te begeleiden die op individuele basis bij een opdrachtgever zijn geplaatst, of bij cliënten die binnen groepszorg op een van onze eigen locaties werken.

Op de vraag hoe je werkweek eruitziet, is geen eenduidig antwoord te geven. De ene dag vervang je collega's bij verlof of verzuim, de andere dag ondersteun je collega's op plaatsen waar het druk is of begeleid je cliënten met een loopbaanvraag één-op-één naar en/of op hun externe werkplek. Met deze laatste groep cliënten werk je in intensieve begeleidingstrajecten van drie tot zes maanden. Ook contacten met het cliëntnetwerk en opdrachtgevers voor individuele plaatsingen behoren tot je werkzaamheden. We hebben voor de toekomst de ambitie en ideeën om onze dagbestedingstaken en onze diensten zowel in- als extern uit te breiden. 

Ben jij de duizendpoot die we binnen SDWerkt zoeken en durf jij de uitdaging aan? 

Dit breng je mee 

 • Opleiding en affiniteit: Je hebt minimaal een afgeronde zorg gerelateerde opleiding op mbo-niveau 4 (bijvoorbeeld SPW of MMZ) en affiniteit met arbeidsmatige dagbesteding. 
 • Cliëntgerichtheid: Je weet wat een cliënt nodig heeft: je biedt duidelijkheid en structuur waar nodig en bent flexibel bij anderen. 
 • Sociale vaardigheden: Je bent in staat om een goede relatie op te bouwen met het cliëntnetwerk en opdrachtgevers, zodat de zorg rondom de cliënt in goed overleg wordt geregeld. 
 • Communicatie en assertiviteit: Je kunt duidelijk en assertief zijn zonder directief over te komen en hebt een positieve en vriendelijke houding. 
 • Flexibiliteit en inzetbaarheid: Je bent multi-inzetbaar en kunt van maandag tot en met vrijdag worden ingezet.

Dit bieden wij jou

We vinden goed werk belangrijk bij SDW.
Daar horen goede arbeidsvoorwaarden bij.

 • Een plezierige werksfeer en betrokken collega’s die graag met elkaar samenwerken.
 • Doorgroeimogelijkheden als jij dat wilt en het passend is. SDW heeft bijna 50 teams en afdelingen met diverse doelgroepen, een diversiteit aan soorten werk en functies.
 • Jouw talenten worden gezien en eigen inbreng wordt gewaardeerd!
 • Een afwisselende en leuke spilfunctie binnen een groeiend SDWerkt team.
 • Het salaris voor Persoonlijk Begeleider (niveau 4) bedraagt afhankelijk van opleiding en/of werkervaring maximaal € 3.606,- (FWG 40) op basis van een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt de mogelijkheid om SDWerkt samen met je collega's verder te structureren en professionaliseren.

Ben jij degene die we zoeken? 

Dan maken wij graag kennis met jou. 

Wil je eerst meer informatie? Dan kun je tot en met 5 juli je vragen stellen aan unitmanager Diana Bouman via 0682044974 of diana.bouman@sdwzorg.nl. Heb je na die tijd vragen? Dan kun je, tijdens de vakantie van Diana Bouman, terecht bij Linda Nefs (unitmanager in opleiding). Je kunt haar bereiken via 06-82048249 of linda.nefs@sdzorg.nl.

Ben je al overtuigd? Solliciteer dan via de button ‘solliciteer direct’.

In verband met de vakantieperiode kun je reageren t/m 26 juli 2024.  
Op maandag 29 juli 2024 krijg je bericht of je uitgenodigd wordt voor een kennismakingsgesprek op vrijdag 2 augustus 2024

Recente vacatures