Apothekersassistent Ziekenhuis - parttime of fulltime

Werken in een ziekenhuis heeft jou altijd interessant geleken. Van junior tot senior, iedere gediplomeerde apothekersassistent is welkom! Solliciteer direct of neem vrijblijvend contact op. Wij gaan graag met jou in gesprek. Samen kijken we welk team van onze ziekenhuisapotheek het beste bij jou past. Bel gerust met teamleider Melissa voor meer informatie. Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Wij hebben apothekersassistent functies mét en zonder patiëntencontact, met verschillende werktijden en diensten. Je gaat aan de slag voor één van de 5 apotheekteams binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis. In het kennismakingsgesprek kijken we welk team het beste bij je past afhankelijk van je wensen en ervaring. Als apothekersassistent ziekenhuis ga je elke uitdaging aan, zoals werken:
 • In de poliklinische apotheek

Zorg je dat onze ziekenhuispatiënten en omwonenden de voorgeschreven medicijnen in de juiste dosering ontvangen en gaan we langs bij patiënten met medicatieverificatie bij ontslag. Grotendeels doe je dit achter de balie van onze poliklinische apotheek waar complexe receptuur bij komt kijken.
Werkdagen zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00uur tot 17.30uur in 8-uurs diensten.
 • Bij patiëntgericht (distrimed intern)

Ben je samen verantwoordelijk voor de dagelijkse distributie en medicatiebewaking richting onze opgenomen patiënten in het Catharina ziekenhuis. Hierbij voer je medicatieverificatie gesprekken met patiënten voor geplande opnames. Dit doe je op de Spoedeisende Hulp (SEH), Hartlounge en verpleegafdelingen.
Werkdagen zijn van maandag t/m zondag van 08.00uur tot 20.00uur. Dit zijn 3 soorten diensten van 8 uur. Ook werk je bereikbaarheidsdiensten van 17.00uur tot 24.00uur.
 • Bij de instellingen apotheek (distrimed extern)

Samen met jouw collega’s ben je verantwoordelijk voor het gehele distributieproces van geneesmiddelen voor een 6-tal verpleeginstellingen. Wij leveren aan zo’n 3.000 patiënten medicatie. Zowel dagelijks als 2-wekelijks (zonder patiëntcontact). Ook kun jij als medicatiecoach op locatie bij verpleeghuizen en -instellingen aan de slag.
Werkdagen zijn van maandag t/m vrijdag met 8 of 9 uurs diensten. Hiernaast werk je ook bereikbaarheidsdiensten. Doordeweeks van 17.00uur tot 24.00uur en in het weekend 08.30uur tot 24.00uur.
 • Bij bereidingen

Zorg je voor de individuele bereidingen van aanname tot uitgifte. Zowel aseptisch, cytostatica, VTGM en niet-steriel. Ook ben je betrokken bij het gehele bereidingsproces van geneesmiddelen. Hier werk je enkel samen met gedreven collega’s en hebt geen contact met patiënten of zorgverzekeraars.
Werkdagen zijn van maandag t/m vrijdag vanaf 08.00uur of 08.30uur in een 8-urige werkdag. Ook werk je gemiddeld 5x per jaar een oproepdienst in het weekend op zaterdag en zondag tussen 10.00uur en 16.00uur.

Voor apothekersassistenten met ambitie is er heel veel mogelijk! Van het volgen van klinische lessen en deelmodules oncologie tot het deelnemen aan CME online en je specialiseren in een deelgebied zoals een calamiteitentraining voor cytostatica. Ga in gesprek met je teamleider en ontdek de mogelijkheden.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

"Bijna 3 jaar geleden ben ik gestart bij Distrimed Intern (patiëntgericht). Hiervoor heb ik in een openbare apotheek gewerkt, maar ik zocht toch net wat meer uitdaging. En ik kan oprecht zeggen dat ik die uitdaging gevonden heb. Ik ga in gesprek met patiënten én ben veel achter de schermen bezig. Denk aan infuuszakken klaarmaken en de medicatie voor 24uur uitzetten op de afdelingen. Zo sta ik de ene dag op de Spoed (SEH), de andere dag op de Longgeneeskunde en Oncologie. Die dag erna voer ik weer medicatieverificatie gesprekken op de Eerste Hart Hulp. Zo kom ik overal in ons ziekenhuis en leer ik iedere dag bij.

Daarnaast zijn we een groot en behulpzaam team. Als ik even een rustiger moment heb bel ik een collega op of ik diegene kan helpen. Die afwisseling, fijne collega’s, behulpzaamheid en oprechte interesse in elkaar maken het een hele fijne werkplek.” – Sanne, apothekersassistent ziekenhuis

Ziekenhuisapotheek
In onze modern ingerichte ziekenhuisapotheek zijn ongeveer 200 medewerkers werkzaam. We werken continu aan de vernieuwing van de klinisch farmaceutische dienstverlening. Denk hierbij aan: elektronisch voorschrijven, medicatieveiligheid en robotisering. Ook werken we samen met andere ziekenhuisapotheken van Santeon, een samenwerkingsverband van 7 topklinische ziekenhuizen verspreid over Nederland. Onze ziekenhuisapotheek is verdeeld over 5 teams:
 • Poliklinische Apotheek
 • Distrimed intern (distributie en medicatiebewaking voor patiënten in het Catharina)
 • Distrimed extern (instellingen apotheek)
 • Individuele bereidingen, cytostatica en VTGM
 • Laboratorium en voorraad bereidingen

Alle 5 leuke diverse teams in zowel leeftijd als karakters, die met elkaar communiceren in korte lijnen. Bij de apotheek kennen we elkaar allemaal bij naam! Het is een hardwerkend, gezellig en betrokken team waar een goede sfeer heerst. Nieuwe medewerkers maken we graag wegwijs waardoor jij je hier snel welkom zal voelen!

Neem ook eens een kijkje op onze website voor meer informatie over onze poliklinische Catharina apotheek of het bereidingscentrum.

Volg je onze collega’s al op instagram? Zowel de poliklinische apotheek via poliapotheek.catharinazkh of afdeling distrimed intern via apostheek_catharina? Hier kun je alvast een stukje sfeer proeven!

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde mbo opleiding tot apothekersassistent. Bijna je diploma afgerond? Je bent van harte welkom om te solliciteren! Samen maken wij een plan om jou door te laten groeien tot afdelingstopper.
 • goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als apothekersassistent ziekenhuis kan jij rekenen op:
 • contract voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt jouw contract omgezet naar een vast contract.
 • 24 uur - 36 uur per week. Uren in overleg.
 • een bruto maandsalaris ingeschaald in FWG 35 of FWG 40 (tot € 3.484,00) afhankelijk van je ervaring op basis van een 36-urige werkweek.
 • 144 vakantie-uren en 57 PLB-uren op basis van een 36-urige werkweek. Ook krijg je de mogelijkheid om dagen bij te kopen via onze speciale MKA regeling.
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een onregelmatigheidstoeslag.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie leefstijl coaching of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als apothekersassistent ziekenhuis in het Catharina Ziekenhuis of wil je een dagje meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze stellen aan Melissa Jouini – de Ridder (teamleider poliklinische apotheek) op 040 – 239 8815 of melissa.d.ridder@catharinaziekenhuis.nl of Anneke van Galen (Teamleider Distrimed Extern) op telefoonnummer 040 – 239 66 92.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze recruiter Carolien. Zij is bereikbaar op 040 – 239 8840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag vóór 9 augustus via onze website.
 • Ben jij enthousiast geworden? We horen graag van je! Een uitgebreide motivatiebrief is niet nodig. Stuur simpelweg je CV, en we zullen snel contact met je opnemen.
 • Wij nemen telefonisch contact op voor een korte kennismaking. Na dit gesprek volgt er een sollicitatiegesprek in de ziekenhuisapotheek.
 • Bij indiensttreding vragen wij een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) en vindt er mogelijk een ‘vragenlijst arbeidsgezondheidskundig onderzoek’ plaats ter preventie van infectieziektes.
 • We werven onze kandidaten zelf. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Neem contact op met Recruitment via recruitment@catharinaziekenhuis.nl voor meer info.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Carolien Ramaekers - Boers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

S&L Zorg

Diëtist

Roosendaal
12 - 16 uur
Catharina Ziekenhuis

Medewerker bloedafname - parttime of fulltime

Eindhoven
24 - 36 uur
Amarant

Psychomotorisch therapeut

Tilburg
32 - 36 uur