zoekt een

Ambtelijk Secretaris CCR

Goede geestelijke gezondheidszorg is onmisbaar voor onze samenleving. Bij GGz Breburg werk je in een maatschappelijk relevante en professionele organisatie. Wij bieden ruimte voor eigen initiatief, persoonlijke en professionele ontwikkeling. GGz Breburg gaat voor cliëntgerichte mentale gezondheidszorg. We werken zo dichtbij de cliënt, zijn of haar naasten en samenwerkingspartners als mogelijk: ‘Samen het sterkst in mentale gezondheid'.

Wat ga je doen?
Als Ambtelijk Secretaris van de Centrale Cliëntenraad organiseer je het bureau medezeggenschap en lever je beleidsvoorbereidende en secretariële ondersteuning.

 • Je coördineert en ondersteunt de cliëntmedezeggenschap binnen GGz Breburg.
 • Het bureau medezeggenschap wordt bemenst door jou samen met ondersteuners en het dagelijks bestuur van de Centrale Cliëntenraad.
 • Je draagt zorg voor een goede samenwerking tussen de ondersteuners van de verschillende cliëntenraden.
 • Je helpt bij de opstelling van begrotingen, jaarplannen en communicatieplannen van de cliëntenraden.
 • Je zorgt dat het cliëntenperspectief op de kaart staat bij managers, werkgroepen, medewerkers e.d.; coördineert en co-creëert bij initiatieven vanuit de organisatie.
 • Je verzamelt en verstrekt relevante informatie en documentatie aan de raadsleden en zorgt voor de inhoudelijke afstemming tussen de Centrale Cliëntenraad en de cliëntenraden.
 • Je bereidt, samen met de voorzitter, vergaderingen voor d.m.v. het opstellen en uitsturen van de agenda, registreren en het zorgen voor volledigheid en beschikbaarheid van stukken.
 • Je toetst de advies- en instemmingaanvragen en bewaakt de naleving van wetten en procedures met betrekking tot medezeggenschap.
 • Je geeft, gevraagd en ongevraagd, advies over procedures en wettelijke aangelegenheden en over aan de orde zijnde onderwerpen.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor de totstandbrenging van het werkplan van de Centrale Cliëntenraad.

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?
De leden van de Centrale Cliëntenraad praten namens alle cliënten mee over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. De raad geeft de organisatie advies, bijvoorbeeld over zorgprogramma's, het eten, de huisregels of veiligheid. Bij belangrijke beslissingen geldt vanuit de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen 2018 (WMCZ 2018) het instemmingsrecht. In de cliëntenraad zitten mensen die weten hoe het is om in behandeling te zijn binnen GGz Breburg. Zij voelen zich daardoor extra betrokken bij de belangen van onze cliënten.

Wat breng je mee?
 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo-niveau en kennis van - en ruime ervaring in het raadswerk.
 • Je hebt ervaring als ambtelijk secretaris.
 • Je beschikt over kennis van de relevante wet- en regelgeving m.b.t. de taken van de raad en op het gebied van medezeggenschap.
 • Ook heb je kennis van de zorg binnen de GGz-organisatie en inzicht in bestuurlijke verhoudingen.
 • Je bent gemiddeld 8 uur per week beschikbaar, wat kan uitlopen tot extra uren voor ondersteuning van cliëntenraden.

Wat bieden wij jou?
Een betekenisvolle baan met ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. De functie is ingeschaald in FWG 50 (minimaal € 2.737,- en maximaal € 4.263,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

GGz Breburg biedt een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden via FiscFree®. Daarmee kun je met belastingvoordeel o.a. deelnemen aan het fietsenplan, een nieuwe laptop aanschaffen of lidmaatschap voor een beroepsvereniging betalen.

Je hebt ook recht op een persoonlijk opleidingsbudget, tegemoetkoming reiskosten, vaste eindejaarsuitkering (13e maand) en een goede pensioenregeling. Op basis van een fulltime dienstverband (36 uur) heb je recht op 23 vakantiedagen met de mogelijkheid extra dagen bij te kopen.

Daarnaast kennen wij een balansregeling waarbij je recht hebt op €500,- bruto bij een fulltime dienstverband. Je kunt ervoor kiezen om het bedrag uit te laten betalen, te gebruiken voor opleiding/training of het kopen van extra verlofuren.

Overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO GGZ.

Nieuwsgierig geworden?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tom Herregodts, tel. 06-13261366. Maak gebruik van de button op deze pagina voor het doorsturen van je cv en toelichting.

Bijzonderheden
Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Recente vacatures

Diagnostiek voor U

Managementassistent MT

Eindhoven
Parttime
Pantein

Medewerker HRM Support

Beugen
In overleg
Stichting Pactum

Medewerker klantbureau | 32 uur | Deurne-Horn

Deurne
0 - 32 uur