zoekt een

Flexkracht Jeugd- en Gezinsprofessional

VOOR WIE DOE JE HET?
Je zet je in voor kinderen, gezinnen, vrouwen en mannen die in een situatie zitten die schadelijk is of was. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eergerelateerd geweld, seksueel misbruik, complexe scheidingen of mensenhandel. Zo kun je ingezet worden op de 24/7 behandelgroepen, de dagbehandeling, de veilige opvang of bij jonge vluchtelingen. Een diverse groep dus. Vaak is er sprake van complex trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip. De werklocatie kan Goirle of Teteringen zijn, maar ook op een buitenlocatie in Brabant. Als flexkracht geef jij je wensen door; met welke doelgroep wil je graag werken en op welke locatie(s).

HOE DOE JE DAT?
Als flexkracht binnen Sterk Huis ben jij een spil die bij verschillende doelgroepen kan worden ingezet. Als flexkracht geef jij je voorkeuren door; met welke doelgroep wil je graag werken en op welke locatie(s). Jij wordt zoveel mogelijk bij dezelfde doelgroep en teams ingepland, zodat de cliënten vertrouwde gezichten zien en de collega's elkaar goed leren kennen. Verder heb jij het talent om cliënten te begrijpen, te motiveren en te stimuleren. Je stemt af op hun kracht en problemen en brengt regelmaat en veiligheid zodat er ruimte ontstaat voor de behandeling. Dit doe je planmatig, methodisch en actiegericht voor het gehele gezinssysteem. Vaak werk je samen met andere instanties. Daarin speel je een verbindende rol.

WAAROM WERKEN BIJ STERK HUIS?
Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?
 • Vandaag word je ingezet op een dienst bij de behandelgroep van jongere jeugd (6 -12 jaar). Je begint je dag met een warme overdracht en bespreekt wat er vandaag te doen is. Ook neem je kort een dossier door van één van de cliënten. Ze is slachtoffer van jarenlange psychische verwaarlozing. Je leest over de persoonlijke doelen die met en voor haar zijn gesteld. Je bespreekt met je collega hoe jullie vandaag de taken verdelen.
 • ’s Middags bespreek je met je collega hoe het gaat. Het is al beter dan verwacht gelukt om contact te maken met haar. Ze gaat met plezier naar de hockeytraining en komt redelijk mee op school. Tussendoor krijg je een berichtje dat morgen een dienst vrijgekomen is bij een groep van Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen. Enthousiast reageer je dat je graag de dienst komt werken, want je vindt het leuk om ervaring op te doen met verschillende doelgroepen om zo straks een goede keuze te kunnen maken waar jij je vaste plekje binnen Sterk Huis gaat krijgen. Ook wil je deze week graag, naast de 24 uur dat je ingeroosterd staat, wat extra werken.
 • Aan het eind van de dag eet je samen met alle kinderen aan tafel. De sfeer is goed, gezellig en iedereen wil wat vertellen. Dit zijn mooie momenten om bij stil te staan!

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
Je hebt het talent om de jongeren te motiveren en te stimuleren. Bij crisissituaties weet jij voor rust en overzicht te zorgen. Methodisch handelen is hierbij een belangrijk onderdeel.
 • Een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op minimaal MBO niveau 4 of HBO (bijvoorbeeld pedagogiek, social work, sph, persoonlijk begeleider specialistische doelgroepen).
 • Ervaring (via stage) binnen het sociaal (ped)agogisch werkveld als jeugdzorgwerker, groepswerker of pedagogisch medewerker.
 • Een SKJ registratie voor de functie Jeugd- en Gezinsprofessional C.
 • Kennis hebben van traumabehandeling, hechtingsproblematiek en systemisch werken is een pré.
 • Flexibiliteit en de bereidheid om onregelmatig te werken.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?
 • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional D in salarisschaal 7 met salaris tussen € 2.686,74 en € 3.839,75 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 2024-2025.
 • Of de functie (Senior) Jeugd- en Gezinsprofessional C in salarisschaal 8 met salaris tussen € 2.808,78 en € 4.171,02 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 2024-2025.
 • Een contract met vaste uren of een 1 -36 uurs contract. Alles is bespreekbaar, daarbij neem jij jouw eigen diensten aan, dus je bepaalt jouw eigen rooster.
 • Onregelmatigheidstoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en goede overige secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook als flexkracht ga jij trainingen volgen via onze eigen academie.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Ramona Versteijnen, via 06 23 27 50 82. Dit betreft een doorlopende vacature, omdat wij altijd op zoek zijn naar goede invalkrachten.

Contact

Ramona Versteijnen
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting OpenDoor

Begeleider

Loon op Zand
24 - 36 uur
Novadic-Kentron

Reclasseringswerker

Breda
32 - 36 uur