zoekt een

BBL-Opleidingsplaats Helpende Zorg

Wil jij leren én werken in de ouderenzorg of wil jij een overstap maken naar de zorgsector? Binnen Valkenhof gaan we graag met jou in gesprek om de mogelijkheden te bespreken!

Kom ontdekken wat bij jou past!

Oud worden én jezelf blijven, dat is waar Valkenhof voor staat. Te vaak zien wij dat angsten bepalen wat mensen moeten, kunnen en mogen op hun oude dag. Dat willen wij niet laten gebeuren en daarom verleggen we de focus naar wat wél kan, in plaats van wat niet (meer) lukt. Onze medewerkers ondersteunen mensen hierbij en doen dit ‘keigoed en met liefde’. Deze andere focus vraagt echter dat wij onze werkwijzen anders in gaan richten. Een belangrijke organisatieverandering die we de komende jaren gestalte willen geven. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Als Helpende ga je aan de slag op één van onze 6 locaties in Valkenswaard of Leende. Deze afdelingen binnen Valkenhof bestaan o. a. uit zowel PG doelgroepen, revalidatie, hospicezorg, kleinschalig wonen als somatische doelgroepen. Samen met jou gaan we kijken welke doelgroep of locatie het beste bij je past.
De ouderenzorg saai? Niet bij Valkenhof!


Wij vinden het belangrijk dat de medewerker de ruimte en tijd krijgt om zich te ontwikkelen. Het verhaal van Valkenhof staat hierbij centraal. We focussen ons op hetgeen wat wel kan in plaats van wat niet (meer) lukt en doen dit keigoed en met liefde.

Onze buddy’s in de praktijk ondersteunen jullie hierbij.

Binnen Valkenhof vind je veel uitdaging en kun je je theorie meteen in de praktijk toepassen.

Bovendien nodigen wij je uit om mee te denken over innovaties, werk je nauw samen met andere functies, maak je kennis met experts uit de zorg en zie je de vele verschillende facetten van de ouderenzorg.

Kortom: Je leert dus veel in korte tijd en bouwt ondertussen een band op met onze bewoners.

Mensgerichte zorg met aandacht voor anderen zit in jouw DNA.

Je volgt de opleiding aan het Summa College te Eindhoven volgens het werken en leren principe (Beroeps Begeleidende Leerweg). Je leert dus niet alleen de theorie, maar ook de ‘kneepjes van het vak’ dankzij enthousiaste en deskundige collega’s in de praktijk. De zorg voor onze cliënt start vanuit zijn/haar levensverhaal. De directe zorg en het welbevinden van onze cliënt zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar.

Zorg en welzijn zijn de 2 belangrijkste componenten van deze opleiding. Het traject duurt in principe 2 jaar maar dit is naargelang jouw persoonlijk opleidingstraject. Naast je werk binnen Valkenhof ga je één dag in de week naar school. Tijdens je opleiding leer je diverse locaties van Valkenhof kennen en uiteindelijk bepaal je zelf waar je als gediplomeerd Helpende zorg en welzijn aan de slag gaat.
Werken én leren vanuit je hart!


Wij investeren graag in mensen die:

- Minimaal een diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of; diploma mbo-entreeopleiding (niveau 1) of een ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk hebben.

- De overstap willen maken van een BOL naar een BBL-traject

- Bereid zijn om in zichzelf te investeren ook als je geen startkwalificatie binnen de zorg hebt (zij-instroom)

- Zich willen inzetten voor het geluk en welzijn van onze bewoners en daarnaast zich willen ontwikkelen in de zorg

- Passie hebben voor de ouderenzorg

- Flexibel zijn ten aanzien van werktijden

- Uitdagingen niet uit de weg gaan en beschikken over een stevig portie doorzettingsvermogen

- Open communicatie belangrijk vinden en graag in teamverband werken

Staan te trappelen om meer te leren over bijvoorbeeld het omgaan met mensen met dementie.

Wat kunnen wij jou bieden:

- Een fijne leer- werkplek met ruimte voor innovatieve ideeën en persoonlijke ontwikkeling.

- 100% vergoeding van het college- en boekengeld en gedeeltelijke lestijdvergoeding.

- Overeenkomst van 24, 28 of 32 uur voor de duur van de opleiding met uitzicht op een vast dienstverband na het behalen van je diploma helpende zorg en welzijn.

- Als zij-instromer ontvang je een leerling salaris op basis van FWG30 (2285,77-3013,60), afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring. Ben je geen zij-instromer dan ontvang je een leerling salaris conform cao VVT.

- Je wordt gecoacht op de leer- werkplek door een gecertificeerde, enthousiaste buddy. Daarnaast monitort de praktijkopleider jouw leerproces.

- Valkenhof biedt ruimte voor opleidingen, trainingen en cursussen.
Ben je enthousiast geworden?
Bij Valkenhof vertellen we je graag meer over wat dit voor jou inhoudt.

Wil je niet wachten tot de start van de opleiding en wil je alvast bij ons aan het werk? Dat kan!
Bij indiensttreding is een Verklaring Omtrent Gedrag (NL) / Formulier voor goed gedrag en zeden (BE) nodig. Dit wordt vergoed door ons.

Contact

Harriƫtte Baken - Saskia Edel
Recruiter
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting Maria-oord

Helpende (met medicatie)

Dongen
In overleg
Sint Anna

Helpende Plus Ouderenzorg

Boxmeer
16 - 28 uur